Reklama

Reklama

Mary Kom

  • Indie मैरी कोम
Trailer

Obsahy(1)

Mary Kom je indické pojetí splněného snu, taková indická verze Million Dollar Baby (2004), v tomto případě ovšem opřená o reálný základ. Cesta chudé dívky z prosté rodiny žijící na samé hranici bídy až ke čtyřnásobné obhajobě titulu mistryně světa v boxu ve váhové kategorii do 45 kg. Cesta plná dřiny, nespravedlnosti, ale i radosti a mateřství. Cesta, kterou dokázal napsat jenom sám život. (Rakosnicek77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

emma53 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Já o boxu vím minimum a už vůbec ne o nějaké indické dívce, které se svým úsilím, houževnatostí a s pomocí trenéra vyšvihla na několikanásobnou mistryni světa. Mezitím stačila porodit dvojčata, ale šili s ní všechny čerti, prostě jí to nestačilo a tak se do toho pustila znovu a další výhry byly na cestě do Indie. Budiž jí přána i v roce 2016. Nebýt jejího maximálně tolerantního manžela, tak nevím, nevím. Já bych to po dětech asi už vzdala a zůstala bych doma s dětičkama a s manželem, kterému bych ten čas, který věnoval mezitím rodině nějak vynahradila. Ale já jsem úplně někdo jiný a už vůbec ne boxovací typ :-) Nádherná herečka Priyanka, která ztvárňovala Mary Kom na mě moc boxersky a s tělem nadupaným adrenalinem nepůsobila (i když jí hrála skvěle), ale při závěrečných titulcích při pohledu na skutečnou Mary Kom to už tak neuvěřitelné nebylo. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

V Bolywoodu je i tráva zelenější a boxerky tam vypadají tak jako u nás královny krásy:-)). Maryn příběh je zajímavý, ne že ne, akorát je trochu víc vymydlený než bych myslella. Když Mary s boxem začínala, čekala jsem, kdy ji uvidíme taky třeba u boxovacího pytle a ono dlouho nic, jenom záběry na posedávání před ringem anebo na Marynu pěknou tvářičku či rtík. Takže to, co mi v tomhle filmu chybělo, je trošku víc reálného života. Na druhou stranu, Bolywood jde pomalu nahoru a až se zbaví neduhu cpát všude ty své odrhovačky, přestane se bát ukázat pohled na krev a uvědomí si, že na světě nejsou jenom pěkný holky, může nám kinematografií klidně i zamíchat, protože i přes všechny moje výtky, spousta béčkových filmů převážně americké produkce, které běžně vídáme v telce, sahá Mary Kom sotva do pasu. 50% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický Bollywood. Len samé tančeky a pospevovanie, ešte šťastie, že celkom netradične na túto krajinu ide o film s pomerne znesiteľnou stopážou. To na čo som sa najviac tešil som tu však nenašiel. Čakal som niečo podobné v štýle Dangal (2016) - dychberúca športová akcia doplnená o zaujímavý životopisný príbeh plný odopierania a driny, no dostal som len akúsi supermodelku v ringu, ktorá máva ručičkami v akejsi kŕčovitej a smiešnej snahe napodobniť boxerský úder no a čuduj sa svete aj vyhráva. O nejakej napínavej a nervy drásajúcej športovej dráme nemôže byť ani reči, teda pokiaľ si odmyslíme ten nátlakový patetický doják na konci, z ktorého mi bolo trochu nevoľno. Na druhú stranu ale technická stránka snímku nebola najhoršia, hlavne kamera bola fajn. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mary Kom má můj stoprocentní obdiv. Vypracovat se z takových poměrů na mnohonásobnou mistryni světa je neskutečné. Fakt bojovnice. A Priyanka (přestože vzhledově dost odlišná od opravdové Mary Kom) zahrála skvostně. Nejenom namakaná fyzička, ale i ta vzteklost, která jí sice pomáhala v ringu, ale překážela v běžném životě. Nenapadlo by mě, že hezounká panenka Priyanka tohle dokáže zahrát. ____ Jen mi překážela jistá plakátovitost snímku – úplatní sportovní činitelé, synchronizovaný zápas a operace dítěte …. SHRNUTÍ: Tvrdý úder od vesnické holky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Indickou kinematografii zrovna nemusím a zejména mě u ní rozčilují vložky se zpěvy a někdy i tanci. Písničky byly i tady, ale nebylo to tak iritující, jako v jiných případech. Příběh sám je boxerským se vším všudy s přidanou hodnotu v prostředí a také v tom, že se jedná o ženský box, což je, i přes Million Dollar Baby, pole neorané. Mary Kom si musela probít cestu přes předsudky indické společnosti, klacky, které jí pod nohy házel svaz i, dá-li se to tak říci, mateřství, které její kariéru na čas přerušilo. To všechno film celkem věrně zachycuje a klišé, která se ke sportovním filmům vážou, tu divák ani tolik nevnímá. Stejně tak nepůsobí nevhodně přírodní trénink, který by člověk hledal spíš ve starých vandammovkách či v Karate Tiger. Zápasy samotné mají celkem slušnou úroveň, ačkoliv žádné rvačky alá Rocky nečekejte. Ale ženský amatérský box je spíš, při vší úctě, taková plácaná, takže i tady byl film realistický. Samotná Mary Kom není taková kočka, jako Priyanka Chopra, ale tahle indická misska jí přesto ztvárnila s přehledem a zaslouží si poklonu. Jedinou výraznější výtku bych měl k závěrečnému klání prolínajícímu se s vypjatou rodinnou situací. To už bylo přeci jen trošku moc. Ale film mi to nepokazilo a Mary Kom budu určitě v Riu držet palce. 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Mary Kom (Priyanka Chopra) varí vo filme jedlo zvané Iromba – obľúbené jedlo v indickom štáte Manípur, ktoré sa pripravuje z varenej zeleniny, chilli omáčky a rýb. (Laslo)
  • Film nebol premietaný v domovskom štáte Mary Kom, v Manípure, kvôli zákazu hindských filmov separatistickými skupinami. (Laslo)

Reklama

Reklama