Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Holland March (Ryan Gosling) a nájemný ranař Jackson Healy (Russell Crowe) spojují své síly a podílejí se na vyšetřování pohřešované dívky a zdánlivě nesouvisejícího úmrtí jedné pornohvězdy. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (789)

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, je mi ľúto jej nedať 4 hviezdy, ale keď poznáte to najlepšie od Shanea Blacka, viete, že netrafil úplne do čierneho. Dvojka Crowe / Gosling je super, hlášky fajn a retro atmosféra osemdesiatkového L.A. možno najlepšia od L.A. Confidential. Ale zápletka, ktorú borci riešia, je tak vodnatá a nezaujímavá, akoby tam ani nebola. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Správní chlapi se nesou v krásném retro stylu se solidní ústřední dvojicí, byť Gosling zde kňučí až moc jak malá holka, což mi místy vadilo, ale naštěstí Crowe je správně drsný a nekompromisní. Akce je velmi zdařilá, ale bylo ji bohužel poméně, což se podepsalo na častých hluchých pasážích a posledních 20 minut už filmu vyloženě docházel dech. Vtipný mi film nepřišel téměř vůbec a dialogy mezi ústřední dvojicí téměř nefungovali, chyběla správná chemie. Potěšilo light rko a pár originálních scén, ale rozhodně se dalo vytřískat z filmu více. Přidat více akce, nějaký zajímavější zvrat, zrychlit tempo a byl bych spokojenější. 65% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Shane Black se nevykoupil. První polovina filmu než se rozdají karty je slušně fungující retro krimi komedie, ale poté se začnou dít věci, strašně šustící papírem, nedůvěryhodnými motivacemi, nelogické a vtipy jsou ve většině případů hrozně tlačené, nebo to tak aspoň působí. Aspoň že tam je ten jeden zábavně nečekaný zvrat. Jenže chybí nějaké chytřeji napsané postavy a Goslingův Holland je přímo otřesně otravný. Jeho filmová dcera ho tady lehce překonává. Po traileru jsem se docela těšil, velká škoda, že to zase nefungovalo. Snad Black nepokašle i toho Predátora. 6/10 ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Pěkná oddechovka Buddy Night v rámci filmového víkendu ČSFD. Sice se Russell Crowe v některých scénách podobá Johnu Goodmanovi, ale i tak umí pěkně zahrát akčního drsňáka s velkým srdcem, v tomto případě Jacka Healyho. Postava Ryana Goslinga -Holland March je sice notorik a vykuk, ale občas dokáže excelovat stejně jako Ryan Gosling sám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $36,261,763Tržby Celosvetovo $62,788,218 Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,842,414Tržby za predaj DVD v USA $2,334,288║ Čakal som po výbornom trailery o dosť štavnatejší spád. Prvá polovica filmu sa miestami až nepekne vlečie, lepší rozbeh nastane až keď príde na scénu nájomný zabiják. Potom to začne mať poriadne grády, škoda Shane Black má na viac (čo už predviedol v Kiss kiss bang bang). /videl v kine: 60/ ()

Galerie (70)

Zajímavosti (18)

  • Známy alkoholický rumový nápoj Captain Morgan, ktorý na konci filmu popíjal Jackson Healy (Russell Crowe), bol v USA predstavený až po roku 1984. Film sa odohráva v roku 1977. (MikaelSVK)
  • Severoamerické tržby byly 36,3 milionu dolarů, celosvětové pak 71,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Čeká nás nových 48 hodin?

Čeká nás nových 48 hodin?

18.08.2021

Akční komedie to v současnosti nemají lehké. Jejich místo zastoupily komiksy, a filmů jako Správní chlapi režiséra Shanea Blacka se tak v současnosti točí méně a méně. Nyní to každopádně zkusí po… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Reklama

Reklama