Reklama

Reklama

VOD (1)

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Buďme upřímní - ,,příběh" sám je blbější, než Nastěnka, ale o to tady asi nejde. Kreativnost z hlediska akce samotné je chvílemi dechberoucí a kohokoliv, kdo není moje stará nebo jí podobné stvoření, pobaví. Takže to je asi pro kluky a zednice. Mužnější zednice. Pokud tedy taková lesba není epileptik a řadový stroboskop ji neobrací naruby a nerozjíždí u ní nečekané patní kreace. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka jak všeho moc škodí. V tý zběsilý ujetý brit-rusácký jízdě plný krve, napadání a mrtvol mě časem přešel jak zájem o příběh tak snaha vyznat se v tom, co kde lítá a vybuchuje z pohledu nesmrtelnýho hlavního hrdiny. Smekám sice nad tím zápalem a sadou zmrdskýho humoru, ale nějak mě tahle videoherní stylovka stejně nenadchla - jako ano kdysi CRANK. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka akčních videoher absolutní povinnost. Přiznám se že jsem podobné hry hrál spíše v počítačovém pravěku a za posledních asi 15 let mám na pažbě 0 zásahů. Obal je vskutku zpočátku lákavý, uprostřed na chvilku dojdou nápady aby vás závěr opět náležitě rozsekal. Průvodcem filmu je můj oblíbenec Sharlto Copley. Bez něj by se ve filmu vlastně nemluvilo, protože z Henryho za celou dobu nevypadne jediné slovíčko. Jako akční pecka roku film bez problému obstojí. Oproti tomuhle působí Stathamův Crank spíše trapně. 75% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Křičet "djopa, djopa, djopa" by bylo asi stejně logické jako scénář tohoto filmu. Jenže tenhle film funguje a funguje skvěle, představuje zběsilou akční jízdu v naprosto nonkonformním hávu. Umění je přinášet něco nového, dokázat něco nového přinést do zatuchlého žánru akčních filmů, to je dokonce hodně velké umění. A Iljovi se to podařilo naprosto dokonale. Film malinko ztratí dech pouze při závěrečné potyčce s Akanovou armádou, ale samotné grandfinále s vynalézavým využitím oka tohle chvilkové vypadnutí z ostrého tempa vynahradí vrchovatě. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V rámci inovace akčního žánru pouze předskokan, protože do plnohodnotného filmového zážitku má Henry daleko. Nulový děj a zběsilý sled akčních scén nezalepí pocit, že tahle klipovitá fraška je jen a pouze spotřební matroš s krátkou životností. Originální, technicky velmi povedený, ale zároveň vyčerpaný téměr na maximum. A tentokrát nebylo potřeba ani druhého, či třetího dílu. Stačilo 90 minut toho prvního. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Traja zo žoldnierov, ktorí vtrhli na začiatku filmu do laboratória, sú v skutočnosti členmi ruského ekvivalentu amerického SWAT-u. Režisér Najšuller chcel, aby vyzerali uveriteľne a presvedčivo, keď ich divák uvidí po prvýkrát. (Real Tom Hardy)
  • K zaplacení filmu využili tvůrci i crowdfundingový portál Indiegogo.com, pomocí kterého vybrali přes 250 000 dolarů, tedy více než 10 % z celého rozpočtu, který činil 2 000 000 dolarů. (Miro_CZ)
  • Pre vytvorenie vizuálnych efektov vo filme bol použitý aj opensource software Blender. (ČSFD)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama