Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (906)

choze 

všechny recenze uživatele

Dejte Rusákům 2 mega a oni vám za to natočí nejzběsilejší akční film dekády. A Batman se Supermanem ať si po sobě hážou kolik mrakodrapů chtějí. V podstatě mám s filmem dva problémy: 1) forma - nikdy jsem nefandil chaotickým akčním scénám a myslím si, že pohled první osoby by měl i nadále zůstat ve videohrách, kde narozdíl od filmu má větší smysl, protože postavu ovládáte. Tady jsem měl pocit, že je to omezení, které mě připravuje o možnost vychutnat si plně akční scény. 2) hrdina - nejde jen o to, že nevidíme Henryho tvář (zatímco Sharlto Copley defiluje před kamerou v mnoha zábavných podobách a krade si film pro sebe), my se o něm za celý film ani nic nedozvíme a jeho motivace pro celý ten bordel a masakr je sakra sporná. Na straně druhé, takhle sympaticky nadšená, nápaditá, krvavá a zběsilá non-stop akční jízda tu nebyla od Crank a Wanted - které svou masakrózností strká do kapsy - což musím ocenit. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je tu jedna zvláštnost- Celý film je z pohledu první osoby hlavního hrdiny- Henryho. To znamená že detalně vidíme jeho masakrování a akce je i někdy lépe viděna než ve filmech při které vás z rychlosti akce bolí hlava. Nejlepší na filmu je jednoznačně Sharto Copley který......... vlastně to je spoiler. No prostě řeknu to takhle...... Rád se převléká. Něco není vůbec vysvětleného. Třeba kdo je Akan (avšak vychází komiks Hardcore Akan o jeho počátcích). Pár nevysvětlených věcí tu stále je ale přesto se nedá mluvit o zklamání. Hlavně naopak.......... dá se říct, že jde o největší akční překvapení od Johna Wicka. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rus vzal GoPro a natočil věci, které lze udělat snad jen v Rusku. Nekompromisní first person orientovaný flák, svým způsobem novátorský, jelikož se tím inspiroval třeba letošní Grimsby s jakovždy perfektním Sharlto Copleym a to ve všech (nejen) hereckých polohách a úlohách. Ilja Najšuller si hodně libuje ve hrách a svou prvotinou dokazuje, že má na to to dotáhnout daleko. Dvojka jen tak nebude, ale stejně jako jsem před lety slintal u Wanted, podobné pocity jsem měl i u Hardcore Henry. Někdy by se hodilo upustit o FPS, ale ztratilo by to ten jedinečný look, což by nebylo žádoucí a musím smeknout nad tím, jak to celé natočili. 8/10, jelikož je to neskutečný klenot, kterého je si třeba vážit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ultimátna pánska jazda s množstvom vychytaných detailov. Násilná, krvavá, vtipná, zbesilá, vizuálne guletrhajúca. Dôležitá žánrová udalosť (konečne sa TO niekomu podarilo!) a verím, že niektorý z pokračovateľov navlečie jej koncept aj na hutnejší príbeh s dych berúcou pointou. Potom budem chrochtať blahom. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal alespoň 3*, protože mě zaujalo vyprávění příběhu (či spíše "příběhu") z pohledu první osoby, avšak natolik nezáživný rádoby děj mě značně nudil a radost z inovativního ztvárnění vypršela po prvních 15-25 minutách. Pustit si Hardcore Henry je jako sledovat nějakou zfilmovanou PC hru - střílečku. Perfektní dynamický soundtrack podtrhuje precizně nasnímanou akci, avšak celé to na mě působilo jaksi primitivně a bezhlavě. Bohužel. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama