Reklama

Reklama

Roger Waters: The Wall

  • Velká Británie Roger Waters: The Wall (více)
Trailer 2
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2014, 155 min (Alternativní 127 min)

Obsahy(1)

Roger Waters The Wall je hudebně-zážitková road movie, která zachycuje světové koncertní turné zakládajícího člena legendární britské skupiny Pink Floyd v letech 2010 až 2013. Záběry, pořízené ve třech městech na dvou kontinentech, putují mezi 150 metrů dlouhým jevištěm a zákulisím, ze kterého vše exkluzivně komentuje sám Waters. Divákům se naskytne pohled na úchvatnou hudební a vizuální show, ve které nechybí pyrotechnika, bohaté projekce a před zraky rostoucí monumentální zeď. Waters při tvorbě ohromující rock'n'rollové show doslova zhmotnil vlastní imaginaci a protiválečné vize – stejně jako původní dvojalbum rockové opery z roku 1979 nese i film silné pacifistické poselství a stopuje Watersovu osobní minulost, kterou tvrdě zatížila otcova a dědečkova smrt ve světových válkách. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (106)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Fenomenální koncert. Luxusně zaranžovaná a vysoce promyšlená záležitost. Tiše závidím všem šťastlivcům, kteří toho mohli být součástí. Roger Water povýšil standardní koncert na zcela jinou úroveň. Velká pacifistická záležitost s těžkým myšlenkovým přesahem. Zimomriavky mě provázely skoro celé dvě hodinky a několikrát jsem byl až nezvykle naměkko. Stačilo k tomu rozeznít pár tónů mých oblíbených skladeb. Opravdu úžasná záležitost. Vše bylo nádherně vymyšleno i provedeno. Jeden z mála koncertů, na které bych byl ochotný vážit cestu. Prostřihy se mi až tolik nezamlouvaly, ale na celkovém dojmu toho až tolik nezměnily. Roger Waters je opravdu válkou poznamenaný (dokonce oběma) a já mu věřil snad každé zazpívané slůvko. Vážně úžasná záležitost, která potěší určitě nejen Pink Floyďáky. Jakožto jejich příležitostný posluchač, nemohu hodnotit jinak. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Mně se to citový vydírání líbilo. Nechala jsem se celé tři hodiny vydírat s naprostým odevzdáním a bylo to úžasný. Šla bych hned znovu. 100% Roger Waters, jeho upřímnost, jeho trable a jeho bolesti. Naprosto jsem ho obdivovala, že se takhle nechal veřejně obnažit a podat tak ruku celému lidstvu. Ale samozřejmě, jeho princip cukr a bič zafungoval. Skvělý, úžasný, dechberoucí, neuvěřitelný. Poklona pane Mistře. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

K popisu filmu niet čo dodať – geniálne vystavaná scéna a dej, ktorý robí koncert nielen hudobným zážitkom. Vsuvky s Rogerom, zábery krajiny, ako putuje po miestach bojov, ktoré ho pripravili o otca a starého otca. Pacifistické. Že sú medzi členmi Pink Floyd podivuhodné zápasy a názory? Ich hudba pátranie po ich príčinách vo mne prehluší, je geniálna. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Viděno v DOLBY ATMOS: Neskutečné a popravdě nemám slov. Nadčasová muzika a jedno z nejlepších konceptuálních alb hudební historie v podobě nepopsatelného audiovizuálního zážitku, pro který se těžko nachází slov. Byly tam sice některé slabší momenty v příběhové části, nicméně co se týče celku naprosto fenomenální takovým způsobem, že mráz v zádech je téměř setrvalým stavem. K tomu lahůdkové verze legendárních skladeb z alba v čele s Comfortably Numb, které v tomto podání beru mezi své nejlepší zážitky v kině. ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Ráda na ten zážitek z kina vzpomínám. Nejsem úplný nadšený fanoušek Pink Floyd, a až jsem se za to zastyděla. Musím uznat, že tento koncert je opravdu skvělé dílo. Ještě teď na koncert vzpomínám. A někdy si zkusím něco od Floydů pustit :-)) Jinak souhlasím víceméně s tím, co tu bylo vyřčeno. Jen jsem asi jediná, komu to odpovídání na otázky fanoušků přišlo občas divné :-) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama