Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po druhé světové válce se svět upnul k velkému závodu o dobytí kosmu. První kroky na cestě do vesmíru sice udělali Rusové, jejich američtí rivalové se ale rozhodně nevzdávali. V čele amerického vesmírného programu stál německý konstruktér Wilhelm Friedrich von Hubber. Z hlediska vědeckého byl kapacitou, z hlediska rodičovského tomu tak ale rozhodně nebylo. Jeho malý syn Billy trpí nejen ztrátou maminky, ale též otcovým nezájmem. K radosti ze života ho navrátí až setkání s šimpanzem Macem, jedním z adeptů na cestu do kosmu v nové vesmírné lodi Redstone. Mezi chlapcem a zvířetem vznikne velmi silné přátelské pouto, které nakonec otevře oči i Billyho otci (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nedělní pohádka pro >malé< chlapce všeho věku. Americky dojemné s koňskou dávkou patosu a občanské výchovy... "A to byl začátek..." Nu ano. A tak nakonec americký duch opět zvítězil nad zdravým rozumem a nebýt 31.1.1961, snad by svět ani nevěděl, že země je kulatá... Dětem nad šest let doporučuji po tomhle filmu pro návrat do reality nějakou legraci z tuzemské provenience, třeba " Odysseus a hvězdy"... ;-)) ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Vedúcim projektu Mercury/Redstone však nebol nejaký von Hubber, ale Wernher von Braun, ktorému sa syn narodil až v roku 1960 (dovtedy len 2 dcéry), zatiaľ čo sa film odohráva začiatkom 60-tých rokov (31.1.1961 do vesmíru letel opičiak Ham a samozrejme jeho loď tak ako všetky predtým a potom pristála do mora odkiaľ ho vylovila lietadlová loď.), takže je to z väčšej časti len fikcia filmárov. ()

Reklama

Reklama