Reklama

Reklama

Nikdy nejsme sami

  • angličtina We Are Never Alone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Do obce roztažené podél státní silnice se nastěhuje paranoidní pracovník vězeňské správy a jeho rodina. Spřátelí se se svým novým sousedem, nezaměstnaným hypochondrem, kterého živí jeho žena pracující v místní prodejně. Unavená životem a starostí o dva syny, všimne si vyhazovače z nočního klubu. Ten ale miluje striptérku. Ta však čeká na otce svého dítěte, který sedí v nedaleké base, kde pracuje náš bachař. Drama o současné době a lidech, kteří jsou obětmi i strůjci jejích běsů. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Něco jako Díra u Hanušovic, ale bohužel ještě s řidším příběhem, jde spíš o koláž scének s postavami, které jsou hořkými karikaturami skutečných lidí. Naštěstí jsou scény dost vtipné, aby se to dalo přežít. Zejména tedy neskutečně odporný buran v podání Karla Rodena nebo jeho soused, typický "slušný Čech" a salónní (či spíše obývákový) revolucionář, co nenávidí všechno a všechny a plánuje nastolit nový světový řád (internetové diskuse na "alternativním zpravodajství" a Novinkách jsou jich plné). Z dalších postav stojí za zmínku romská šlapka v autentickém podání neherečky Klaudie Dudové (ta se pro tuto roli narodila!) či chlapec, kterého fascinují mrtvá zvířátka. Forma filmu je zbytečně do sebe zahleděná a Petr Václav se zbytečně připravuje o publikum. Vtipně to ilustruje diskuse s režisérem po filmu. Některé kusy filmu jsou černobílé a Petr Václav se po filmu strašně divil, že nikdo z diváků v sále nepochopil, proč tomu tak bylo (takže: když postava cítí vášeň, je film barevný. Jste hloupí, že jste to nepoznali!! :) ) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Až na pár detailů jako je tak trochu samoúčelně působící střídání barevných a černobílých sekvencí (i přes režisérovo vysvětlení - když to při sledování filmu nepochopí nikdo jiný než autor, záměr se v reálu míjí účinkem) a za vlasy přitažený závěr (cestě malého chlapce za hranice všedních dnů a tomu že ho nikdo nehledá lze uvěřit jen stěží), nemám výhrady, Petr Václav opět nezklamal. Role médií (a zdaleka nejen bulvárních, ta veřejnoprávní si co do objektivity a ucelenosti informací s oněmi výše zmíněnými pohříchu příliš nezadají) v naší společnosti je tu načrtnuta jen lehce, ale o to výstižněji, obrazy životů našich bližních jsou vykresleny v celé své kráse i ošklivosti a černý humor jen sympaticky dotváří zdařilý celek. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Prosím tě, vzpamatuj se. Lidi, který se bojej umřít, se bojej i žít." Děkuji, konečně film, který se nebojí pravdy, reality, hloubky, syrovosti a sociálních témat. Nejspíš nebude mít divácký a komerční úspěch, protože spousta lidí se bojí pohlédnout pravdě do tváře. Navíc doba je taková, že většina lidí je unavených a přetížených svými problémy a na takový drsný a depresivní film nemají sílu a náladu. Na druhou stranu vydržte tu počáteční depresivní nálož, pak budete pobaveni komickými scénami. :D Jsem velmi šťastná, že se takové filmy, které nejsou o hovně, točí! Je tam spousta scén, které mají obrovskou sílu a autentičnost. Např. jak se syn ptá při sledování televize, kdo má vlastně pravdu. Film, který ukazuje cestu. Samozřejmě nesmím zapomenout na skvělé herecké výkony. Popis ČT - dramatický příběh z českého příhraničí s nádechem černé komedie - sedí. Jen tak dál! Velmi fandím všem, kteří se nezaprodávají jen komerci.:) Děkuji za velkou odvahu, tu dnes potřebujeme všichni. 4,5 hvězdy, vzhledem k nepřekvapivému velkému podhodnocení zaokrouhluji. Přeci jenom mám velkou výtku 2/3 filmu jsou absolutně nabušené, naproti tomu v poslední třetině film jakoby ztrácí šťávu, místo aby gradoval. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Milostný netrojuhelník prodavačka Vlasáková, pasák skvělý Godla a striptérka Doudová táhnou tento film. Přestřelené charaktery ultrahypochondra Rodena a zapšklého nacionalistu Miroslava Hanuše bavily chvíli, ale pak se opakovaly. Ikdyž ta postava Hanuše byla hodně na zamyšlenou s ohledem na současnou společnost. PS: Dal bych čtyři hvězdy, ale za scénu, kdy Roden táhá vlastní hovno a zkoumá ho musím jednu hvězdu srazit. Sorry, tohle do filmu nepatří. Já kvůli tomu málem ten film ani nezačal koukat. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Že „nikdy nejsme sami“, v této suverénně natočené i vyprávěné, střízlivě realistické podobence naší dnešní společnosti proyscené lhostejností, necitlivostí, násilím, bezprávím, bezskrupolózností, zbabělostí, falší a lží neznamená uklidňující slib, ale vlastně celkem děsivou hrozbu. Snímek ani na chvíli neztrácí smysl pro proporčnost toho, co si předsevzal vystihnout, ani od civilního konstatování stavu věcí veřejných nesklouzává ze sympatického odstupu od trapného konání postav k žádnému prvoplánově plačtivému či angažovanému komentování ani k lacinému výsměchu. Přes otevřený a nijak pozitivní konec mu nechybí ani jemný smysl pro naději, pointu a vytříbený ironický humor, jen pro to musíme i my mít cit. Překvapivě vyvážené, zralé a nehledaně originální autorské dílo. *** Perlička z šumu v pozadí: „...organizace  pro ochranu orné půdy protestují proti plánu dálnice A12, která má propojit pobaltské pláže s alpskými horskými středisky a portugalskými centry mořské zábavy. Odpůrci projektu upozorňují na možný blízký zánik Evropské unie. Předpokládají drastický propad evropských kyvadlových dovolených. Zvyšující se počet lidí z chudnoucích středních vrstev si navíc již nemůže dovolit prázdniny v zahraničí. Levopravá koalice nicméně poukazuje na nesporný příznivý ekonomický i ekologický dopad dálničního systému.“ *~ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Senicích. (SONY_)

Související novinky

Road-movie Martina Jelínka v Kině Pilotů

Road-movie Martina Jelínka v Kině Pilotů

27.05.2016

Road-Movie, film vypovídající o současné generaci mladých lidí, jejich dezorientaci, absenci vlastního názoru a nespokojenosti s vlastním životem, se bude promítat exkluzivně v Kině Pilotů od 26… (více)

23. Dny evropského filmu

23. Dny evropského filmu

02.04.2016

Dny evropského filmu jsou jediným festivalem v České republice zaměřeným výhradně na evropské filmy. Hlavní přehlídka proběhne v Praze ve dnech 7. - 14. 4. (kina Lucerna, Světozor a Royal) a v Brně… (více)

Reklama

Reklama