Reklama

Reklama

Operation Avalanche

Trailer

Obsahy(1)

V roku 1967 boli dvaja tajní agenti CIA, čoby dokumentárny filmový štáb, poslaní do NASA odhaliť možného ruského špióna. To čo objavili a nakrútili, viedlo k jednému z najväčších sprisahaní v americkej histórii. (BoredKid)

Videa (2)

Trailer

Recenze (23)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Štýl, ktorý tvorcovia predstavili už v svojej výbornej prvotine "Dirties" je tu ešte viac vybrúsenejší. Podmanivé mockumentary o tom, že misia Apollo 11 - konkrétne pristánie na Mesiaci bol podvrh, je podaná zo zmyslom pre detail a dobový feeling. Matthew Johnson vie zároveň baviť i mraziť a prináša veľmi pevne konštrukčne zovretý celok, ktorý v prvej polovici možno až príliš šlape na pedál, čím potom záverečná scéna nemusí u každého vyznieť tak výrazne a správne "doťuknúť" celý príbeh. Výsledku naplno tlieskam a som zvedavý čo nám tvorca prinesie najbližšie. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Nápaditá, vyumělkovaná a výtvarně kreativní záležitost. Vynikající mix found footage a mockumentary (styl českému publiku známý například ze Svěrákových Ropáků (5*****)), který má určitě co říct - a to nejen tlupám nihilistický příznivců konspiračních teorii. Film má od začátku spád, je místy vtipný, a skvěle buduje atmosféru na kombinaci známých záběrů s fikcí. I přes malý rozpočet neztrácí ani ke konci úroveň. I když mne osobně zamrzel závěr, který se snaží z diváků vydolovat poněkud více emocí, než je vzhledem k předchozí stopáži vkusné, a přehoupnutí z potměšilého docucomedy do thrilleru mi přišlo zbytečné a vynucené. Přesto snímek, který rozhodně potěší, nejen, fanoušky žánru. 4**** ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Známa konspirační teorie se zfalšováním prvního přistání na Měsíci, což je zajímavé téma, je tentokrát zpracováno formou found-footage, což je značně vyčpěla metoda, ale tentokrát je využita šikovně a v rámci příběhu také logicky a pro paranoidní příběhové pozadí se hodí v tomto případě výtečně. Pohled na konspiraci zevnitř je velice zajímavý a rychle odsýpá nejen díky příběhu samotnému, ale také díky hlavním aktérům, kteří působí vhodně amatérsky, což příběhu a jeho pojetí ohromě svědčí. Vše se bohužel pokazí na konci, který vyšumí trošku do ztracena a není závěrem, který by si tento děj zasloužil, ale nedokáže předchozí příjemý zážitek příliš pošpinit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobové mockumentary o jedné z nejprovařenějších konspiračních teorií. Co se asi povedlo nejvíc je atmosféra, která v divákovi úspěšně navozuje pocit, že to opravdu bylo celé natočené v 60. letech. Ale to je po hříchu vše. Scénáristicky by to sice nebylo až tak špatné, ale všechno sráží FF formát, který už po několikáté srazil celkem dobrý námět. 35% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Operation Avalanche" ukazuje, že mockumentary přece jen není mrtvý žánr a že je možné tímhle způsobem natočit něco, co bude dostatečně zajímavé. Především to chce dobré téma, což se v tomhle případě podařilo. Stylizace také velmi povedená. Jedině ten příběh někdy trochu hapruje a není až tak překvapivý, jak by chtěl být. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama