Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mexická důlní společnost, která těží na apačském území měď, pořádá každoroční oslavu, na níž Indiáni dostávají mouku. Přijíždí na ni i mladý náčelník Ulzana, a právě on objeví v jednom voze ukryté dělo. Padne však do zajetí, dřív než stačí promluvit. Do bezbranných Indiánů náhle začnou pálit děla a pušky. Pouze několik bojovníků spasí holý život - a spolu s nimi prchá i Ulzana, jemuž se podařilo osvobodit. Jeho žena se však stala obětí kulky. Po tomto masakru Apači přísahají pomstu a neprodleně ji začnou uskutečňovat. Jejich nepřátelé Mexičané v té době opravdu nemají o starosti nouzi - do země už pronikají americké průzkumné jednotky a válka je na spadnutí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok na zdejší hodnocení zvysoka kálím. Mohl bych k tomu zase něco napsat, ale čert to vem. Apači jsou pro mě prostě pecka a po Bílých vlcích moje druhá nejoblíbenější Mitičovka. Tentokrát se tvůrci vysrali na zbytečný filozofování ani to klasické schéma z předchozích filmů se tu neopakuje. Prostě tu máme jenom drsný přímočarý a nekompromisní western o pomstě. Mitič sice jako tradičně moc nehraje když mu zabijou manželku a vyvraždí celou vesnici, tak ani nehne brvou a jde prostě za pomstou, ale u podobnýho typu filmu to nevadí. Tady hlavně na scénu přijde jednoznačně nejlepší a nejodpornější záporák ze všech Mitičovek. nikdo se tu z ničím nesere hned na začátku 400 mrtvých Apačů až nečekaná krvavost a nekompromisnost. Možná je to pro někoho málo, ale mě to stačí. Objektivně bych dal 4*, ale při pohledu na zdejší hodnocení si přisadím.95% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatné to není, i když znovu už to vidět nemusím. Má to sice zbytečně dlouhý úvod, tuším skoro půl hodiny, než dojde ke konfliktu a následně může nastoupit cesta pomsty. Jen mi nebylo celou dobu jasné, kolik v té vesnici skutečně žije Apačů, protože jednu chvíli je jak po vymření, a za chvíli je plná dětí a žen a mladých bojovníků, stařec je zde jeden, ale pořád při síle. Jinak se však film s ničím nemaže - ženy, děti, skalpy, kruté smrti. A všichni bílí si jedou na vlastní triko, ne že by si nějak pomáhali, což myslím i více odpovídá realitě. Také je vidět, že ani s Mexičany se nikdo nemazlil. Závěrečný souboj jsem sice čekal poněkud nápaditější, ale celkově to kupodivu nijak hloupé nebylo. ()

Reklama

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Snímek je plochý a naivní, ale to by až takový problém nebyl, protože v hlavní roli vystupuje G. Mitič a černá paruka. Skutečným průšvihem je, že vyjma úvodní hloupé vyvražďovací akce film sleduje hodinové přípravy na vyvrcholení, které je odbyto pouze mimochodem. Mám-li to říci zkrátka - strašlivá nuda. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Kdyz pomineme sympaticke straneni indianum, coz se u sousedu Karla Maye da vzhledem k jejich antifasisticke profilaci jaksi cekat, je to des, ktery naprosto dodelava odporna hudba, co musela byt puvodne slozena pro nejaky pschadelicky. Pekne je, ze apaci zmasakruji i mexicani, kteri s nimi souciti a zaverecna strilecka se deje v nejakem bulharskem kopci a ne na planine. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Trochu strela vedľa, kde aj Gojko s červenou šatkou na čele až tak nepasuje. Zvláštny príbeh o pomste, ktorý ma občas v akciách zaujal zaujímavou hudbou a už štandardne zázračnými kaskadérskymi kúskami s koňmi. Škoda, že je to zlepenec dlhých záberov, ktoré sa snažia povedať niečo viac o utláčaní Indiánov... Žeby snaha o kvalitnú drámu? Asi nie. Strela vedľa...___O pár rokov neskôr kvitujem jednoduchosť a ráznosť. Štandardný príbeh o indiánskej pomste, kde sa zbytočne nekecá, ale zabíja. Jednohubka, ktorá neublíži... Trochu lepšie ako ULZANA... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Zatímco doposud filmovali západní i východní Němci obvykle indiánky na Balkáně, v tomto filmu Apače hráli především kolchozníci ze zemědělského družstva ležícího v Urgutském okrese 40 km jižně od uzbeckého Samarkandu (události v městečku Santa Rita pak už byly točené v Rumunsku). (chamonix)

Reklama

Reklama