Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mexická důlní společnost, která těží na apačském území měď, pořádá každoroční oslavu, na níž Indiáni dostávají mouku. Přijíždí na ni i mladý náčelník Ulzana, a právě on objeví v jednom voze ukryté dělo. Padne však do zajetí, dřív než stačí promluvit. Do bezbranných Indiánů náhle začnou pálit děla a pušky. Pouze několik bojovníků spasí holý život - a spolu s nimi prchá i Ulzana, jemuž se podařilo osvobodit. Jeho žena se však stala obětí kulky. Po tomto masakru Apači přísahají pomstu a neprodleně ji začnou uskutečňovat. Jejich nepřátelé Mexičané v té době opravdu nemají o starosti nouzi - do země už pronikají americké průzkumné jednotky a válka je na spadnutí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatné to není, i když znovu už to vidět nemusím. Má to sice zbytečně dlouhý úvod, tuším skoro půl hodiny, než dojde ke konfliktu a následně může nastoupit cesta pomsty. Jen mi nebylo celou dobu jasné, kolik v té vesnici skutečně žije Apačů, protože jednu chvíli je jak po vymření, a za chvíli je plná dětí a žen a mladých bojovníků, stařec je zde jeden, ale pořád při síle. Jinak se však film s ničím nemaže - ženy, děti, skalpy, kruté smrti. A všichni bílí si jedou na vlastní triko, ne že by si nějak pomáhali, což myslím i více odpovídá realitě. Také je vidět, že ani s Mexičany se nikdo nemazlil. Závěrečný souboj jsem sice čekal poněkud nápaditější, ale celkově to kupodivu nijak hloupé nebylo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Trochu strela vedľa, kde aj Gojko s červenou šatkou na čele až tak nepasuje. Zvláštny príbeh o pomste, ktorý ma občas v akciách zaujal zaujímavou hudbou a už štandardne zázračnými kaskadérskymi kúskami s koňmi. Škoda, že je to zlepenec dlhých záberov, ktoré sa snažia povedať niečo viac o utláčaní Indiánov... Žeby snaha o kvalitnú drámu? Asi nie. Strela vedľa...___O pár rokov neskôr kvitujem jednoduchosť a ráznosť. Štandardný príbeh o indiánskej pomste, kde sa zbytočne nekecá, ale zabíja. Jednohubka, ktorá neublíži... Trochu lepšie ako ULZANA... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých typických "indiánok" z G. Mitičom, akých natočil hromadu. Iba niekoľko Apačov prežije veľký masaker, pri ktorom zloduchovia zbierajú indiánske skalpy, za ktoré sa dobre platí. Za indiána 100 dolárov, indiánku 50 a dieťa 25 dolárov ( Nehláste sa už, brigádnikov už neberú)... Tých, čo prežili vedie k pomste samozrejme Mitič a spolu s ním i starý šedivý náčelník, ktorému slúži aspoň hlava. Občas na nervy brnká nie príliš vhodná hudba, chýbalo mi tam viac indiánskych bubnov, ale film celkovo až taký prúser to nie je. Súčasné hodnotenie (42%) nezodpovedá skutočnej kvalite filmu. U mňa 60%. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Kdyz pomineme sympaticke straneni indianum, coz se u sousedu Karla Maye da vzhledem k jejich antifasisticke profilaci jaksi cekat, je to des, ktery naprosto dodelava odporna hudba, co musela byt puvodne slozena pro nejaky pschadelicky. Pekne je, ze apaci zmasakruji i mexicani, kteri s nimi souciti a zaverecna strilecka se deje v nejakem bulharskem kopci a ne na planine. ()

Džótí 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Nic jsem nečekala, nejprve jsem slyšela jen hudbu a ta se mi teda nelíbila, ale děj mě zaujal. Přijde mi to možná ještě lepší než třeba Žut. Takové na nic si nehrající, přímočaré a dva hlavní hrdinové jsou sympatičtí (děda Apač a pan Mitič). Jo a taky mi to přijde lepší než třeba Blauvogel. ;-) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Zatímco doposud filmovali západní i východní Němci obvykle indiánky na Balkáně, v tomto filmu Apače hráli především kolchozníci ze zemědělského družstva ležícího v Urgutském okrese 40 km jižně od uzbeckého Samarkandu (události v městečku Santa Rita pak už byly točené v Rumunsku). (chamonix)

Reklama

Reklama