Reklama

Reklama

Když se bývalý příslušník námořní pěchoty Gabriel Drummer (Shia LaBeouf) vrátí domů z Afghánistánu, zjistí, že místo, které kdysi nazýval domovem, není o mnoho lepší než bitevní pole, na nichž bojoval v daleké cizině. Spolu se svým nejlepším přítelem se v zoufalství vydává hledat syna a manželku, kteří se mu dávno odcizili. Při pátrání dvojice mužů narazí na muže, který má důležité informace o Drummerově rodině... (mac000)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (32)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když je to nejdůležitější poselství celého filmu řečeno ve třech větách, které se objeví poté, co skončí poslední scéna, když je to vlastně jen text, který na chvíli vyskočí před titulky, je s takovým snímkem asi něco špatně. Přesně tohle je problém filmu "Man Down", kde až právě ty tři věty vám řeknou to důležité. Průběh k nim je takový nijaký. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku síce trocha chaotické, no čoskoro sa v tom spletitom deji utkanom z troch dejových línií dalo veľmi ľahko orientovať. Stačilo sledovať, kedy majú tí dvaja bradu a kedy nie. To je celé. A aby nebol niekto na pochybách, záver všetko krásne vysvetlí. Z tohto pohľadu teda oceňujem hlavne zaujímavo a nápadito konštruovaný dej. Príbeh ako taký ma však moc nebral - ide o klasickú šablónu účinku vojny na vojakov len s prímesou osobnej zrady, ktorá je však v tomto prípade aspoň melodramaticky vyhrotená do maximálne nepríjemných dôsledkov. Na slabší nadpriemer to preto stačí. 70/100 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film má hodně zmatený začátek, což nezkušenému divákovi může přinést menší šok, nicméně zhruba od poloviny už je celkem jasné jak se snímek bude odvíjet dále. Je velká škoda, že film nenasadil takovýto přístup hned od začátku, jelikož právě druhá polovina se zdrcující imaginární dějovou rovinou aspiruje na jednu z nejoriginálnějších, na čemž má lví podíl v mých očích již plně rehabilitovaný Shia LaBeouf. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela o ničem. Shia Labeouf nehraje vyloženě zle, ale film se neskutečně táhne a nemá čím strhnout pozornost. Jai Courtney i Gary Oldman zde příliš prostoru nemají, akce jen jedna a velmi krátká, napětí nula. Nesedlo mi to vůbec. Zaujme jen posledních 5 minut a poslední tři věty. Raději hloupé, ale zábavné filmy než pomalé, nudné a ještě k tomu depresivní.35% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh vyrozprávaný v troch časových rovinách, kde jedna trochu nedáva zmysel. Lenže všetko to pekne pomaly na konci ten zmysel dá. Zase tu raz platí, že vojna nepriniesla a neprinesie nikdy nič dobrého. Vynikajúca Mansellova muzika tomu pridala to niečo navyše, vždy správne zvolená. Spracovanie sa mi páčilo, tempo mi vyhovovalo a Shia excelentný. https://www.youtube.com/watch?v=w09mDTbQoIU ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Na Britských ostrovoch film zarobil sedem libier za jeden predaný lístok. Bol pustený iba raz, v jednom kine Reel Cinema v Burnley. (kacer4)
  • Shia LaBeouf sa do postavy Gabriela Drummera vcítil natoľko, až sám začal pociťovať samovražedné sklony. Jeho postava trpela posttraumatickou stresovou poruchou, zvanou tiež PTSD. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama