Reklama

Reklama

Když se bývalý příslušník námořní pěchoty Gabriel Drummer (Shia LaBeouf) vrátí domů z Afghánistánu, zjistí, že místo, které kdysi nazýval domovem, není o mnoho lepší než bitevní pole, na nichž bojoval v daleké cizině. Spolu se svým nejlepším přítelem se v zoufalství vydává hledat syna a manželku, kteří se mu dávno odcizili. Při pátrání dvojice mužů narazí na muže, který má důležité informace o Drummerově rodině... (mac000)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (32)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi tady strašil hrozně dlouho. Přesto jsem určitě čekal více. Natočit drama z válečného prostředí není sranda. Ale tvůrci se s tím docela popasovali. Problém mi dělá střídání scén a prolínaní příběhů. Máme tu přítomnost, válku a přijetí do armády. Mě tohle střídání několika příběhu vadí a tento film není výjimkou. Film je solidně obsazený a Shia podává výborný výkon. Je vidět, jak talentovaný herec je. Přesto i jeho výkon a zajímavý scénář film nezachrání. Finální rozuzlení jsme prokoukl už tak třicet minut před koncem. Přál bych si aby to tak nebylo. I když je film procítěný a finále taky, tak stále mám pocit, že tvůrcům stále něco uniká. Man Down na mě působí ač má emoce, tak jako prázdná bublina, na kterou si za chvíli nevzpomenu. Což je škoda, protože scénář to má zajímavý a herecký výkon je super. Raději si vybavím film Bratři z roku 2009. Ten nemusel střídat tolik linek a přesto byl téměř totožným filmem se silnými emocemi. (50 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono dokud jsem neprokouknul, o co ve skutečnosti jde, byl jsem mírně zmatený. Kor když Montiel využil jednu slepou uličku, která mě v mém bludu utvrdila. Ale pořád jsem si říkal, že tak jednoduché to být nemůže. A to nejisté tápání mě hodně bavilo a to se přeneslo i do druhé poloviny filmu, kdy už jsem měl víceméně jasno. K hercům nemám výhrady a zdá se, že LaBeouf konečně dorostl do dospělých rolí, ta jedna jediná akční sekvence nebyla vůbec zlá a vůbec celkově mě film tématicky i koncepčně oslovil. Možná to mohlo o trošku kratší, ale to vem čert. 75% ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh vyrozprávaný v troch časových rovinách, kde jedna trochu nedáva zmysel. Lenže všetko to pekne pomaly na konci ten zmysel dá. Zase tu raz platí, že vojna nepriniesla a neprinesie nikdy nič dobrého. Vynikajúca Mansellova muzika tomu pridala to niečo navyše, vždy správne zvolená. Spracovanie sa mi páčilo, tempo mi vyhovovalo a Shia excelentný. https://www.youtube.com/watch?v=w09mDTbQoIU ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela o ničem. Shia Labeouf nehraje vyloženě zle, ale film se neskutečně táhne a nemá čím strhnout pozornost. Jai Courtney i Gary Oldman zde příliš prostoru nemají, akce jen jedna a velmi krátká, napětí nula. Nesedlo mi to vůbec. Zaujme jen posledních 5 minut a poslední tři věty. Raději hloupé, ale zábavné filmy než pomalé, nudné a ještě k tomu depresivní.35% ()

Bartex 

všechny recenze uživatele

Dávám 4* asi jen proto, že jsem čekal něco trochu jiného... Že jsem chtěl něco jiného. (Teď, když to píšu mi dochází, že to změním na 5...) Pozvolné? Určitě ano! Nudné? Může to tak někdo vnímat. Mohlo to být údernější a být tam více akce? Určitě mohlo. Ale ptám se, působilo by to potom tak, jak to působilo a působit mělo? Určitě ne. Rozhodně to není film pro každého. A zpočátku jsem myslel, že ani pro mě. Opak je pravdou. A je ten film pro Vás? Na to musíte přijít sami. A Shia LaBeouf to zahrál, troufnu si říct, mistrně. Věřil jsem mu úplně všechno. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel pouhých 28 dní v Louisianě a Californii. (Gary)
  • Shia LaBeouf sa do postavy Gabriela Drummera vcítil natoľko, až sám začal pociťovať samovražedné sklony. Jeho postava trpela posttraumatickou stresovou poruchou, zvanou tiež PTSD. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama