Reklama

Reklama

Působivý snímek vypráví příběh kultovního zpěváka a písničkáře Hanka Williamse, který navždy změnil country hudbu díky svému okouzlujícímu charismatu, úžasnému hlasu a originálním písním, z nichž většina je dnes považována za americkou klasiku a byla mnohokrát znovu nahrána popovými, rockovými i country umělci. Hank Williams (Tom Hiddleston) se vynořil z hlubin lokální alabamské hudební scény po druhé světové válce. Jeho žena Audrey (Elizabeth Olsen) se navzdory svému nedostatečnému talentu zoufale snažila zpívat po jeho boku, což u nich vedlo k velmi bouřlivé domácnosti. Williamsova schopnost psát písně pokrývající širokou škálu emocí, k nimž ho inspirovaly vlastní osobní problémy, se stala podstatou country hudby. Na konci se mu podařilo uskutečnit své sny: vytvořil řadu úspěšných hitů, vydobyl si místo na prestižní nashvillské scéně i v rozhlasovém pořadu Grand Ole Opry a dokonce občas vystupoval i v tehdy zcela novém médiu - televizi. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (43)

emma53 

všechny recenze uživatele

Country mně nevadí, poslouchám tuhle muziku mezi jinými žánry taky ráda, ale tady jí bylo zoufale málo. Celkově na životopisný film toho bylo minimálně předložené na tak dlouhou stopáž, ale budiž, beru v úvahu velmi brzký konec tohoto zpěváka, který žil a nežil. Miloval i nemiloval, klobouk a kytara mu byly asi nejbližší v jeho krátkém životě. Nicméně i za tu krátkou dobu toho nazpíval a naskládal poměrně hodně a jeho potomek v tom pokračuje. Jak? To už jde sice mimo mě, ale včera jsem si poslechla jen tak jednu jeho countryovku a pak tu Hankovu známou Jambalayu. Ovšem Tom byl skvostný, celý originál, snad bych je ani nerozeznala. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na to těšil ... čekal sem něco na způsob Walk The Line o Hankovi. Ale ve srovnání s precizní filmovou biografií Johnnyho Cashe to hrozně pokulhává. Začínáme už u dospělýho v hudbě zajetýho Hanka ... neznáme všechny vlivy z minulosti, podle kterejch psal, skládal atd. Víc než polovinu filmu zabere panovačná manželka, pričemž očividně v jeho životě hrálo roli mnohem více žen. Přátelský vazby a konflikty vyšumí po dvou minutách úplně do prázdna. Tohle všechno pak člověk u Walk The Line zpětně docení, protože Mangold to měl fakt perfektně zvládnutý. Tom to ale zahrál naprosto s přehledem :) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tiež vás štve, keď dopadnú očakávania ako ohromné sklamanie? Neviem ako inak by som dokázal ohodnotiť "I Saw The Light." Film s ohromným konceptom, výborným obsadením, skvelou hudbou a neskutočne pomalým tempom a zle napísaným príbehom. V skratke je tu povedané úplne všetko. Čím ďalej som to sledoval, tým viac mi to pripomínalo film Eden, ktorý bol podľa mňa ohromná nuda. Tu je to presne to isté. Akurát mám pocit, že pri vyššie spomenutom filme som neočakával nič silné a sklamanie nebolo také veľké. Ale s týmito hercami a ikonickým menom sa dalo urobiť oveľa viac. A preto si rozoberieme najväčší problém tohto filmu. Je neskutočne zle napísaný. Po celý čas len chcete, aby sa konečne niečo stalo, aby sme sa konečne niekam posunuli, aby mal film reálny cieľ. No miesto toho len ide z bodu A do bodu B a tak ďalej .A nič zaujímavé sa počas celého filmu neudeje. Aj keď sa budú tvorcovia snažiť vytvoriť pár efektnejších momentov. Padajú mimo úrodnú pôdu. Najmä preto, že už človek je otrávený z toho, že celý čas sleduje, ako sa nič nedeje. Na druhú stranu ale hudba funguje skvele a Tom Hiddleston s Elizabeth Olsen majú medzi sebou dobrú chémiu. A sem tam majú dobré momentky. Ale inak majú aj momentky, kde sa človek škrabká po hlave a rozmýšľa, čo to filmu pridalo, ako napríklad scénka s garážovými vrátami. Jediné čo viem povedať k filmu je fakt, že je nuda. A nemyslím si, že to malo vypáliť takto. Rozmyslite si to. Hodnotenie: C- ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

I když mi Hank Williams nic moc neříká, tak nemám problém se v rámci životopisného filmu něčemu přiučit. Tento film to ale nedokáže a jediné, co jsem si z něj odnesl, tak fakt, že Hank umřel tak mladý, protože za pár let svého života vypil asi patero hektolitrů čistého denaturovaného líhu...a vůbec mu to nepřišlo divné. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Všetky tieto filmy životopisného charakteru o spevákoch rôznych žánrov sú na jedno kopyto. Z nikoho sa stane hviezda, začne piť, drogovať, rozpadne sa mu manželstvo, niekedy aj viac, nezvládne slávu a buď zemre alebo sa z toho dostane, svoju slávu už ale nikdy nenapodobní. Loki bol síce presvedčivý, ale ničím do nedokáže prekvapiť, pesníčky ma nezaujímali, ale aspoň ženy mal pekné. 3 z 5 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Tom Hiddleston v rámci příprav na roli country hudebníka vystoupil první zářijový víkend 2014 na Wheatland Music Festivalu v Michiganu s Williamsovou písní "Move It On Over". (Zdroj: billboard.com)
    (LejdyFajfka)
  • Studio koupilo od společnosti Sony ATV práva na celý katalog písní Hanka Williamse. 
    (Pria)
  • Herce Toma Hiddlestona při jeho přípravě na roli Hanka Williamse mentoroval country zpěvák Rodney Crowell. (Polinecka)

Reklama

Reklama