Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Apači mají slavnost, při které hrdě předvádějí spřátelenému generálovi Crookovi své zavlažovací systémy. Ty jsou ovšem trnem v oku místním farmářům, protože tak přicházejí o své zisky z obchodu s indiány. Tajně vyšlou skupinu mužů, kteří mají za úkol vyhodit do vzduchu přehradu, a tím zavlažovací systémy zcela zničit. Generál Crook je zanedlouho odvolán do Washingtonu, a to umožní farmářům jednat - nechají indiány opít a přehrada vyletí do povětří. Oddíl vojska pod vedením zrádného Burtona navíc přepadne indiánskou vesnici. Těžce zraněného Ulzanu se jeho mexické ženě Leoně podaří dopravit k doktorovi. Po uzdravení zjistí, že jeho kmen byl odsunut do nehostinné rezervace, kde mu hrozí smrt hladem, a rozhoduje se ji se všemi opustit. Mezitím kapitán Burton lstí přesvědčí Leonu, aby s ním odešla - namluví jí, že ona jediná může Ulzanovu lidu pomoci. Uvězní ji, ale kočí dostavníku ji tajně odveze. Cestou jsou přepadeni Ulzanou, který si přijel pro ženu. Burton však znovu Leonu zajme a odveze zpět do pevnosti. Dojde ke střetnutí vojáků s indiány, v poslední chvíli se objeví mexická hlídka a Američané musejí odtáhnout s nepořízenou. Leona je však stále v rukou Burtona... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

sud 

všechny recenze uživatele

"Ulzanu" jsem nikdy moc rád neměl. "Apači" byli o mnoho svižnější a napínavější. Zde se téměř nic neděje, až ke konci to nabere obrátky. A navíc už po několikáté se v roli hlavního záporáka objevuje Rolf Hoppe (těm, kterým by se zdál povědomý, je to král z pohádky "Tři oříšky pro Popelku"), který se na svoji roli moc nehodí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pořádný sešup dolů. Po Apačích který mě dostali svou jednoduchostí, akčností a syrovostí je bohužel Ulzana jedna velká nuda. Naprosto zbytečnej film kde se nic neděje a důkaz, že NDR studio DEFA možná mělo po Apačích skončit, protože tu platí, že čím pozdější film tím zbytečnější a jenom větší a větší nastavovaná kaše. Tenhle film už bych viděl maximálně na 1* nakonec přidám tu druhou za to, že tvůrci aspoň měli SPOILER koule nechat na konci opět zemřít (už druhou!) Ulzanovu manželku přitom jak zde jeden komentář trefně píše jemu jako by to bylo úplně u píči nebo jestli fakt tahle hora svalů neuměla zahrát ani sebemenší emoce... kdo ví.30% ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Ulzana sa snaží rozvinúť aj nejaký ten príbeh na pozadí o utrpení indiánov o ich nútenom vysťahovaní. Celkom fajn rozohráva aj tému nevyhnutnosti konfliktu medzi mužmi, ktorý sa vzájomne rešpektujú. Ale film je najlepší v klasických mantineloch pomsty. Občas prekvapí drsnosť a úsečnosť filmu... Pár scén, predovšetkým tých belošských by sa zišlo skrátiť... O niečo slabšie ako APAČI... ()

curil 

všechny recenze uživatele

Jeden bodíček dávám jen za Rolfa Hoppeho. Jeho postavy ve východoněmeckých uhozených indiánkách vždy laděné záporně, obtloustlá postava v koženém obleku, plešatá hlava, promaštěný klobouk a nezbytný bejčák; vykřikující neustále urážky nepřátel ať už domorodých anebo těch poctivých (viděno očima německých soudruhů). Všechny napodobeniny série kolegů ze SRN jsou trapné a jejich neustálé opakování v TV, nyní se vyžívá Soukup a jeho partička, kde jeden ze sta uvedených filmů stojí za pozornost; nevím kdo to ještě sleduje. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem úžasné zhodnocení, které si dovolím odcitovat: "Gojko Mitić by byl skvělý, ale pořád mu to kazí ty jeho filmy." Vezmu-li v potaz jakousi romantiku věčně polosvlečených, liberálně-kolektivistických indiánů, kteří nikdy nežili a nikdy se neproháněli po divokém západě, mohu přihmouřit oči, asi jako když sleduji přepálená dobrodružství filmového Supermana. Ale co dělat se snímkem, jehož scénář se pro samý střih rozpadá, postavy se v každém záběru chovají jinak a zápletka sestává z toho, že bílí Američané jsou zlí? A ještě navíc je to nuda. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama