Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 5

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 5

Recenze (201)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda. Bohužel to teď není chyba příběhu, ale samotného štábu. Takhle zprasený scénář jsem už dlouho neviděla. Člověk chvílemi vůbec netuší, která bije, jestli se nachází v minulosti, v přítomnosti, v nějaké bláznivé vizi... Moc se nepředvedli ani maskéři, uběhlo 13 let a jediný rozdíl mezi Jess za mlada a Jess v přítomnosti se dá vysledovat v prvním záběru na aktuální Jess, zbytek záběrů divák může maximálně tak odhadnout. Byla jsem ztracená, rozzlobená a otrávená, od přímého pádu do hnoje však film tak nějak zachránila pointa. 47% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|78%| Shlédnuto v kině. Zachtělo se mi jít na něco do kina, tak jsem si pustil trailer k tomuto dílku a vyrazil jsem. No a ve finále jsem rozhodně spokojen. Zezačátku to sice nevypadá moc svižně, ale postupem času se hlavní 3 postavy neskutečně získám a baví mě to víc a víc. Chiwetel Ejiofor mě hodně bavil, působil na mě sice trochu naivně, jakým způsobem vyšetřoval a tak, ale to je jedině dobře – tím naopak vypadá film reálněji, než kdyby to byl profesionální vyšetřovatel. Nicole Kidman – jednak jsem si furt při sledování filmu říkal, sakra na to, že jí je skoro 50, tak vypadá skvěle. Hrála přirozeně, uvěřitelně. Julia Roberts hrála ze všech nejlíp. No, k dokonalosti bych jedině vylepšil režii. Bylo to naoko natočeno dost skromně, takovým stylem televizního seriálu, k tomu bych vylepšil trochu scénář, něco zajímavého bych přidal. Ale nevadí. Jak se film dere ke konci, atmosféra je víc a víc tajemnější. Líbilo se mi prolínání z minulosti do přítomnosti. Finále obsahovalo dvě šokující pointy. Alespon pro mě to bylo dost šokující a i skvělé, jaký nápady to mělo. V jednu chvíli mě fascinovala jedna pointa a za ní ještě šílenější. Takže moc a moc velká spokojenost. Celkově mohl mít film ještě lepší aspekty, ale i tak se jedná o zajímavý snímek, který se jen tak nevidí. Těším se na další shlédnutí. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nám nějak rozmohl takový nepěkný zlá věc nešvar a to obsazovat poměrně zvučná jména do příšerně laciných a profláknutých filmů.Scénář opět působí jako laciná televizní variace na xtý díl kriminálky Las Vegas a podobný televizní žumpy.Scénář nehodný jmen jako Roberts či Kidman a to i přes fakt, že jsem tyhle dvě herečky neměl nikdy v lásce a jejich dobré filmy bych spočítal na prstech jedný ruky...a to obou těchto hereckých ''hvězd''.Celý film se prakticky jenom mluví a vyšetřování celýho toho případu vlastně nedává vůbec smysl.Ejioforova postava je tu neskutečný trubec a chudák, který vlastně jen unyle přicmrndává slavnější ženské dvojici.Robertsový jsem nevěřil jedinou repliku, jediný výraz jejího zoufale ošklivého obličeje.Pointa filmu vás posadí na prdel a jak je sice možná nepředvídatelná, tak udělá ze všech zůčastněných naprosté čuráky, ze všech včetně diváků, že ste se na to 111 minut dívali jen ze setrvačnosti, aby ste teda jako prostě zjistili jak to je, jenže když to zjistíte chcete všechny tvůrce postřílet.50%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vyšeptalá Julia Roberts, chladná Nicole Kidman a jistota v podobě Chiwetela Ejiofora v pochmurném thrilleru, který si hraje na něco více, ovšem v konečném důsledku vyznívá naprázdno a nedokáže zcela pohltit. Zaujal mě trailer, ale přesně takový lehký nadprůměr jsem vlastně čekal, takže ok...6/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Reklamná kampaň pri Secret In Their Eyes láka na to, že sa v ňom po prvý krát zišli pred kamerami Julia Roberts a Nicole Kidman. A ja pýtam, a čo ako?! Po pozretí filmu je však jasné, že na nič iné sa tu lákať ani nedalo. Je totiž škoda, že sa takéto herecké mená museli zísť práve v takejto až televízne pôsobiacej kriminálke/dráme, v ktorej ani jedna nedostala možnosť nič predviesť. Kidman hrá vyslovene mdlú a zbytočnú postavu bez jedinej zaujímavej scény a Roberts má za celý film jednu silnú scénu (s nájdením dcéry). Inak je Secret In Their Eyes nevýrazný film s nevzrušivou kriminálnou líniou a nefunkčnou drámou, kde aj napriek slušnému námetu vám nie je ľúto ani jednej postavy, respektíve sa o ňu nie je možné výraznejšie zaujímať. Samotný príbeh, ani jeho rozuzlenie by nemuselo byť v rukách lepšieho režiséra (viem si predstaviť napríklad Finchera, ktorý by z toho dokázal urobiť majsterštyk) zlé, ale v tomto podaní to nedokáže ani raz strnúť. Nakoľko ani pôvodný argentínsky film El Secreto De Sus Ojos nepovažujem, aj napriek získanému Oscaru, za žiadne veľdielo, na americký remake som sa celkom tešil. Ten však nakoniec neponúkol nič, akurát teroristickú líniu zbytočne a prvoplánovo napasoval na udalosti z 11. septembra, pretože nič originálnejšie tu nikoho evidentne nenapadlo. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Film se kompletně celý natočil v Los Angeles, v Kalifornii. (herr_carter)
  • Keď je Ray (Chiwetel Ejiofor) v stajniach, nemá v brade šediny, ako v ostatných scénach odohrávajúcich sa v prítomnosti. (Astonko)

Reklama

Reklama