Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 5

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (201)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem tehdy sledoval argentinský originál, usnul mi had a z toho kómatu se už neprobral. Navíc jsem si po skončení málem vydrápal oči, když jsem si z nich urputně vytíral ten sekret, abych mohl nevěřícně zírat, jak taková otravná, užvaněná a velenudná pičovina s dementní pointou mohla získat Osrala. Po Birdmanovi se už ale nedivím ničemu. Když jsem teď sledoval rymejk, nový had jen tak poklimbával a sem tam pouze nasraně zasyčel, z čehož usuzuji, že to američtí soudruzi udělali kapku záživnější. Vyměnili Peróna za Usámu a sekret v očích tentokrát mají Robrtska s Kidmenkou, jimž ho tam nacákal rasově kvotující ebenový milovník Číjejetel Unprofor. No a je z toho ve srovnání s argentinskou rohypnoliádou kapku snesitelnější, kapku učesanější a kapku méně otravná skvěle zahraná unylá detektivka, dokonce i se smysluplným vyvrcholením, po které by obě ústřední štěrbiny měly rozhodně žalovat maskéra. Jsou už sice pomalu zralé na balzamování, ale při některých záběrech jsem myslel, že se mi to přeplo na Zombí apokalypsu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19,5miliónaTržby USA $20,180,155Tržby Celosvetovo $32,189,727Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,150,847Tržby za predaj DVD v USA $1,877,676║ na také zaujímavé obsadenie až príliš nevýrazní všedný thriller s vyblednutou starenou Juliou Roberts /50%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem ten, kdo Vám vzal comics." A já jsem ten, komu to bylo úplně jedno, i když to byla pekelně drsná hláška. Jsem totiž nekonečně inteligentní, neboť se inteligencí v noci až odkopávám, ale tohle jsem nějak nepobral ani při zapojení obou svých mozkových buněk. Ale přesto mne pobavilo zlaté pravidlo boje s terorismem: "Chraň práskače!" Vždyť je to jedno, jestli někomu z vyšetřovatelů zabil příbuzného, to chce nadhled. A ten jsem já při sledování tohoto snímku celkem spolehlivě ztratil, stejně jako přehled o tom, ve kterém jsem čase. Alespoň pointa se mi líbila, ale přesto mne mrzí, že Jess neotevřela zobák o 13 let a pár mrtvol dřív, protože pak bych nemusel zmatenýma očima koukat na obrazovku a zoufale hledat záchytný bod. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli si režisér uvědomuje, že v jeho přepracované verzi příběhu vůbec nedává smysl nechávat tam románek mezi agentem a státní zástupkyní. V původní verzi je tento nenaplněný vztah dáván jako světlý protiklad temné posedlosti, která se zmocní zbytku příběhu, a který jako jediný nabízí možnost vykoupení. V tomto filmu to nevyřčené neodbytné naléhání Ejiofora na odtažitou a zřetelně nezainteresovanou Kidmanku maximálně zdvojuje chorobnou posedlost hlavního úchyláka a i Robertsky, a nevím, jestli to je zrovna paralela, kterou tam chtěli tvůrci budovat. Nedává to smysl ani proto, že emocionální finále filmu se odehraje právě mezi Ejioforem a Robertskou a to Kidmankovské "co by, kdyby" zůstane úplně nevyužité. Také tam nejspíš zařádil střihový skřítek, protože v jedné scéně se zničehož nic policajt se zástupkyní drží za ruku, aniž by to bylo jakkoliv připraveno ze strany filmu předtím. Film má mnohem víc problémů a smysl tam nedává i další spousta věcí, ale tohle mě štve nejvíc. Ale musím uznat, že atmosférou a zledovatěním tónu se mi Amíci zalíbili víc než Argentinci v původním filmu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Vášeň vždycky zvítězí." Průměrný thriller s otravným přeskakováním mezi dvěma časovými liniemi - vyšetřováním čerstvého znásilnění a vraždy a vyšetřováním téhož po 13 letech. Ejiofor charizmatický sympaťák jako vždy, Kidmanka tam má dobrou scénu, kde provokuje vraha (a líbila se mi romantika mezi ní a Ejioforem), Roberts jako zničená matka kromě štkaní nad mrtvou dcerou v popelnici nemá moc co hrát. Finále překvapí, ale do kolen nepošle. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S ústy neožužlanými argentinským originálem je mé hodnocení možná shovívavé, ale neměl jsem s tou historkou o vášni, která vytrvale plápolá a nebo naopak nikdy nedostane šanci úplně se rozhořet, nějaký zásadnější problém. Prolínání časových rovin vyžaduje jistou dávku pozornosti, Ejiofor přirozeně přibližuje obě osobní roviny své postavy (platonický vztah i nevyřešený případ) a některé scény mají i prostřednictvím detailů náležitý dopad (sundání gumových rukavic v kontejneru). Roberts sice bez make-upu, s šílenou ofinou a zubama doma v hrnku, ale nejsem si jist, že jsem to v těch očích viděl.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vyšeptalá Julia Roberts, chladná Nicole Kidman a jistota v podobě Chiwetela Ejiofora v pochmurném thrilleru, který si hraje na něco více, ovšem v konečném důsledku vyznívá naprázdno a nedokáže zcela pohltit. Zaujal mě trailer, ale přesně takový lehký nadprůměr jsem vlastně čekal, takže ok...6/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tahle krimi je sice obsazena jako all star film, ale typologie jaksi pokulhala. Škoda toho, Julča, Nicole i Alfred Molina jsou velmi dobří herci. Ale tento žánr není jejich ideální prostředí. Nu nevadí, příště to bude zase lepší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v době nedlouho po útocích z 11. září, ale je to vlastně úplně jedno, protože klima ve společnosti příběhu nijak nepomáhá. Solidní námět, nakonec ale rutinní příběh, dost mizerné tempo vyprávění i nedostatečně působivé rozuzlení. Dva protiterorističtí agenti hlídají jednu losangeleskou mešitu, a když se u ní objeví tělo znásilněné a zavražděné dívky, jedou na místo. Jenže mezi odpadky najde agentka-matka svou dceru. Zhroutí se jí svět, tragédie obrátí naruby životy i jejích kolegů. Po letech má každý svá tajemství, svá traumata, jenže tvůrci s nimi zacházejí prachbídně. Chaotické poskakování z přítomnosti do minulosti příliš nevychází, zlomená matka Julia Roberts ani chladná kariéristka Nicole Kidman překvapivě nestrhnou. Potěší snad jen Chiwetel Ejiofor, ani on však nedokáže zacelit autorskou nemohoucnost. Způsob, jakým Kidman přiměla podezřelého k přiznání, byl přinejmenším úsměvný a mluví, myslím, za vše. Nepříjemně tuctová a hodně unavená detektivka!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek neustálemu prelínaniu dvoch časových období, musím uviesť, že žiadny chaos divákovi počas sledovania tohto thrilleru nehrozí. Samotný príbeh pomerne uveriteľný, avšak od tohto žánru očakávam omnoho viac, ako len nápadité rozuzlenie. Atmosféra nulová pričom akcie bolo taktiež pomenej. Každopádne, pozerať sa to dalo a vyslovená nuda nehrozí. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem plně nepochopila důvod remake. Pokud je nějaký film dobrý a úspěšný, proč někdo cítí potřebu natočit ho znovu? Zde se stejným názvem a pouze s kosmetickými úpravami. Osobně mě nebaví dívat se na něco, u čeho vím, jak to dopadne. Zcela mizí moment překvapení, což je zde zcela zásadní. Proto nedokážu lépe ohodnotit. Kdo neviděl původní film z roku 2009, může být mnohem spokojenější. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To bylo teda sakra smutný kino. Přitom atraktivní námět, kvalitní herecké obsazení a celkem atmosférický trailer dávali příslib poctivýho thrilleru, kterej se ovšem utopil v artový póze a prázdných dialozích o ničem. Nevím co se to každoročně děje v této předoskarové době a proč se potencionálně slušné filmy ztrácí v nepřiměřených ambicích natočit místo jasnýho a srozumitelnýho filmu nudu pro ufouny. Navíc Kidmanka i Robertska doslova až na facku nevýrazný. Takže tohle byl omyl. Snad se z něj poučím a nejenom já.25% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trochu premárnená príležitosť. Solídny, morálne nejednoznačný krimi thriller so silnou pointou a super castingom. Akurát škoda, že to do rúk nezobral niekto schopnejší (Villenevue, Fincher, Nolan...), mohla to byť obrovská pecka. 7/10 ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

50%, námět i pointa o.k., herci o.k., hudba o.k., kamera o.k., .....o.k., ale ta režie a nezáživné vyprávění není o.k. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že Nicole Kidman a Julia Roberts (oběma je mimochodem 48 let) se spolu poprvé herecky sešly až při natáčení tohoto filmu. Na druhou stranu mám chuť se ptát, kdo o to vůbec stál - och jistě, obě dotyčné jistě mají početné zástupy fanoušků (Nicole Kidman je 9. nejoblíbenější herečka na ČSFD a Julia Roberts 13.), ale nějak nevidím přidanou hodnotu v tom, že se spolu objevily v jednom filmu. Který na mě navíc působil neobyčejně lacině a televizně - toto je film, který absolutně nepotřebuje velké plátno a který mnohem více patří na televizní obrazovky (kam také jistě brzy zamíří, až se protočí v kinech). Osobně jsem navíc herectví Julie Roberts na chuť nikdy nepřišel a teď už se to sotva bude měnit - v tomto filmu je tak příšerně zestárlá, že bych ji osobně v tu ráno poslal do hereckého důchodu - na její místo čekají stovky mladších a talentovanějších hereček. Pro mě osobně byl hlavní hvězdou tohoto filmu výborný Chiwetel Ejiofor - shodou okolností vyšla novinářská projekce tohoto filmu na den po tom, co jsem se dočetl, že Spike Lee bojkotuje Oscary, protože nesouhlasí s tím, že jsou nominovaní jen bílí. Což mi pořád leží v hlavě, protože si myslím, že na tom hollywoodském rasismu něco bude - a když si člověk přečte zdejší komentáře k tomuto filmu, zjistí, že to není jen problém Ameriky. Považuji za skandální hodnotit herce podle barvy jejich pleti, kristepane! Jinak film samotný se mi velmi líbil, je to výborný a napínavý thriller s překvapivým dějem, který lze všem fandům žánru doporučit. Jinak původní stejnojmenné argentinské drama Tajemství jejich očí jsem neviděl a docela jsem na to dostal chuť. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|78%| Shlédnuto v kině. Zachtělo se mi jít na něco do kina, tak jsem si pustil trailer k tomuto dílku a vyrazil jsem. No a ve finále jsem rozhodně spokojen. Zezačátku to sice nevypadá moc svižně, ale postupem času se hlavní 3 postavy neskutečně získám a baví mě to víc a víc. Chiwetel Ejiofor mě hodně bavil, působil na mě sice trochu naivně, jakým způsobem vyšetřoval a tak, ale to je jedině dobře – tím naopak vypadá film reálněji, než kdyby to byl profesionální vyšetřovatel. Nicole Kidman – jednak jsem si furt při sledování filmu říkal, sakra na to, že jí je skoro 50, tak vypadá skvěle. Hrála přirozeně, uvěřitelně. Julia Roberts hrála ze všech nejlíp. No, k dokonalosti bych jedině vylepšil režii. Bylo to naoko natočeno dost skromně, takovým stylem televizního seriálu, k tomu bych vylepšil trochu scénář, něco zajímavého bych přidal. Ale nevadí. Jak se film dere ke konci, atmosféra je víc a víc tajemnější. Líbilo se mi prolínání z minulosti do přítomnosti. Finále obsahovalo dvě šokující pointy. Alespon pro mě to bylo dost šokující a i skvělé, jaký nápady to mělo. V jednu chvíli mě fascinovala jedna pointa a za ní ještě šílenější. Takže moc a moc velká spokojenost. Celkově mohl mít film ještě lepší aspekty, ale i tak se jedná o zajímavý snímek, který se jen tak nevidí. Těším se na další shlédnutí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborne prerobená odpočinková záležitosť ideálna na sobotný večer, ktorá ma preniesla na chvíľu späť do 90. rokov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Remake (či správnejšie nová adaptácia knihy?) originálu môžeme chápať ako synekdochu amerického chápania pomsty po jedenástom septembri, kde ani tak nešlo o pravdu, ale nájdenie niekoho, kto by vinníkom byť mohol, alebo ani nemusel. Vitajte vo vojne. Obetný baránok síce nie je obetným baránkom v pravom slova zmysle, pretože je vinný tak či tak. Tento myšlienkový aspekt filmu je myslím upozadený oproti opäť nezmyselnému porovnávaniu, či je lepší originál, ktorý je vždy za lepší považovaný automaticky a aký má preto zmysel nakrúcať novú verziu. Krimi to už bola "iba" dobrá aj v pôvodnej verzii, rovnako milostná línia opäť škrípe, ale herci pomáhajú divákovi sa plynule dostať do mysle postáv a chápať ich motivácie a traumy. Hodnotím trochu vyššie, pretože tvorba Billyho Raya je zaujímavá a kvalitná priamo úmerne svojej nedocenenosti. ()

Reklama

Reklama