Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 5

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 5

Recenze (201)

jefff 

všechny recenze uživatele

Co s tím, že je tam plejáda hereckých es, když je to natočené jak video film ze zapadlého kouta americké půjčovny. Kidman sterilní, Roberts podivně dřevnatá (a strašně nehezká) a Ejiofor jako hlavní postava totálně nezáživný. Alespoň něco zachraňuje překvapivé finále. Ale na skoro dvouhodinový film to je smutně málo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Remake (či správnejšie nová adaptácia knihy?) originálu môžeme chápať ako synekdochu amerického chápania pomsty po jedenástom septembri, kde ani tak nešlo o pravdu, ale nájdenie niekoho, kto by vinníkom byť mohol, alebo ani nemusel. Vitajte vo vojne. Obetný baránok síce nie je obetným baránkom v pravom slova zmysle, pretože je vinný tak či tak. Tento myšlienkový aspekt filmu je myslím upozadený oproti opäť nezmyselnému porovnávaniu, či je lepší originál, ktorý je vždy za lepší považovaný automaticky a aký má preto zmysel nakrúcať novú verziu. Krimi to už bola "iba" dobrá aj v pôvodnej verzii, rovnako milostná línia opäť škrípe, ale herci pomáhajú divákovi sa plynule dostať do mysle postáv a chápať ich motivácie a traumy. Hodnotím trochu vyššie, pretože tvorba Billyho Raya je zaujímavá a kvalitná priamo úmerne svojej nedocenenosti. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudně natočený film, který celou dobu čeká, aby nám předvedl šokující pointu. Ta je sice fakt dobrá, ale celý děj před tím probíhá způsobem "už ho skoro máme - zase nám utekl". Ejiofor hraje dobře, Nicol je půvabná, Julia strhaná a všichni se snaží. Ale režiséra si mohli všichni vybrat podstatně lépe. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S ústy neožužlanými argentinským originálem je mé hodnocení možná shovívavé, ale neměl jsem s tou historkou o vášni, která vytrvale plápolá a nebo naopak nikdy nedostane šanci úplně se rozhořet, nějaký zásadnější problém. Prolínání časových rovin vyžaduje jistou dávku pozornosti, Ejiofor přirozeně přibližuje obě osobní roviny své postavy (platonický vztah i nevyřešený případ) a některé scény mají i prostřednictvím detailů náležitý dopad (sundání gumových rukavic v kontejneru). Roberts sice bez make-upu, s šílenou ofinou a zubama doma v hrnku, ale nejsem si jist, že jsem to v těch očích viděl.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Divák nezvyklý na, či rovno odsudzujúci nechronologické filmové rozprávanie ( v tomto prípade budú mať maličký problém zorientovať sa aj znalci ) budú hromžiť. Vlastne ide o dosť sterilný thriller, ktorý má minimum gradácie a nedokáže poriadne zaujať. Taká herecká zostava, si snáď takto odfláknuté dielo ani nezaslúžila. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli časovému harmonogramu hlavných aktérov sa natáčanie filmu presunulo z mesta Boston do Kalifornie. (MikaelSVK)
  • Postava, která se musí vyrovnat s těžkou osobní ztrátou, byla původně mužská. Ovšem ve chvíli, kdy o roli projevila zájem Julia Roberts, vrátil se Billy Ray (režisér a scénárista) k psacímu stolu, hotový scénář ještě překopal a roli změnil na ženskou. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama