Reklama

Reklama

Hrdinský akční thriller Do posledního dechu vypráví pozoruhodný příběh nejodvážnější plavby malého záchranného člunu v historii pobřežní stráže. Novou Anglii zasáhla 18. února 1952 rozsáhlá bouře, označovaná též místními jako nor'easter. Města na východním pobřeží byla bičována vlnami a bouře ničila vše, co jí přišlo do cesty, včetně lodi SS Pendleton, ropného tankeru třídy T2, mířící do Bostonu. Ta byla doslova roztržena vedví a ve svém rychle se potápějícím trupu uvěznila více než 30 námořníků. Zástupce hlavního strojníka Ray Sybert (Casey Affleck) si jakožto nejvýše postavený lodní důstojník na palubě záhy uvědomuje, že je jen na něm, aby se ujal velení nad vystrašenou posádkou, a přiměl ji k tomu aby její členové zapomněli na své neshory a společnými silami udrželi loď na hladině během jedné z nejhorších bouří, jaké kdy východní pobřeží USA zasáhly. Zatímco se bouře blíží k základně americké pobřežní stráže v Chathamu v Massachusetts, nařizuje velící důstojník Daniel Cluff (Eric Bana) odvážnou operaci ve snaze ztroskotanou posádku zachránit. Navzdory obrovským potížím se čtyři muži pod vedením kapitána Bernieho Webbera (Chris Pine) vydávají na moře ve dřevěném člunu se špatným motorem a mizivými, pokud vůbec nějakými možnostmi navigace, aby společně čelili mrazivému počasí, dvacetimetrovým vlnám a vichru o síle hurikánu. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (227)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi nikdy jsem neviděl debilnější film podle skutečný události. Craig si hraje na jelena v říji, skáče z jedný věci na druhou a ještě se navíc musel praštit o futra svýho hodně malýho světa, pokud má pocit, že docílil reálnosti. Nějak se to tenkrát asi vážně odehrálo, tenhle film je ale spíš o tom, jak to bejt nemohlo. Přirozenější je totiž i Babiš při vysvětlování svejch příjmů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné na oddych a relax, no nečakajte nič viac... Dejová linka síce nebola žiadne terno, no aspoň nenudila a dokonca ponúkla aj pár lepších a napínavejších scénok, len škoda, že väčšina z nich bola utopená v čiernote, preto o nejakej lepšej a súvislejšej, survivalovej atmosfére nemôže byť ani reči. Našťastie Chris Pine mi tu nešiel tak na nervy ako obvykle, preto myslím, že to na ten priemer vydá. 60/100 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, ako to prebiehalo v reáli, keďže záchranná akcia a dianie na všetkých pľacoch pôsobí značne nedôveryhodne. Všetky nástrahy sa prekonávajú silou vôle, ale predovšetkým šikovným strihom a digitálnymi trikmi. Niežeby sa nebolo na čo pozerať, len reálne hrozí, že po tomto zážitku vyjdete s baretkou a bez šála na rozbúrené more počas snehovej búrky a budete pochopiteľne očakávať, že sa vám nič nestane, pretože The Finest Hours bolo nakrútené podľa skutočných udalostí a jeho hrdinovia nepodliehajú fyzikálnym ani biologickým zákonom. Milostná linka je úplne, ale úplne zbytočná a nerozumiem, prečo šéfovia štúdií neustále opakujú niektoré extrémne otravne klišé, pričom každého akurát tak otravujú a filmy brzdia. Ale opakujem, ide o solídnu zábavu so super trikmi určenú výhradne do kina a samozrejme sa dozviete o jednej výnimočnej akcii z minulosti. Poctu títo skutoční hrdinovia mali ale dostať radšej napríklad od takého Greengrassa. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak to bychom měli Deepwater Horizon, In the Heart of the Sea a teď The Finest Hour, a ty dva předchozí filmy sou těžce chlapský film. Takže sem i od tohohle filmu, který nese drsňácký název "Do posledního dechu" sem očekával velice drsný chlapský film. Očekával sem natahovaní lana, souboj s mořem, i s posádkou, očekával zduřelé mužské bradavky jak se silně pnou a muži by byli zpocení a napínali svoje svaly a ty bradavky ohhh !!! Tohle sem čekal, ale tenhle film, jako by točili dva režiséři, jeden příčetný a naprosto psychicky v pořádku, ano to na tom tankeru bylo ucházející. Nicméně když se je rozhodla zachránit, ta malá lodička tak jako by to režíroval nepříčetný magor s masturbační poruchou. Ano dávám přednost Affleckovi a jeho mužné čelisti, souměrnému čelu a jeho sexy kostním lícům, než nagelovanému, neschopnému a hloupě chovajícímu Chrisovi, který usrkává polívčičku a neumí požádat slečnu o ruku. Bouře roztrhne dva tankery vejpůl jako nic a pobřežní stráž vyšle čtyř člennou posádku na loďce, která nápadně připomíná tu, kterou sem měl když sem byl malý a brával sem si ji do vany a víte co, vždycky se potopila. Chris se filmu chová hloupě, dělá hlouposti a všem chce něco dokázat. Nechci nijak znemožňovat to co ti muži ve skutečnosti dokázali, ale tahle rádoby "pocta" stojí za hovno. Tedy ta část s Chrisem rozhodně, ta s Affleckem ne, jenže Chris je tady mnohem častěji a mnohem více .Tak aspoň mi tenhle film pomohl, jak mám ohodnotit film In the Heart of the Sea. Takže tenhle film se sice tváří jako přežívák, ale neni, nevěřte trailerům a ani těm co to vychvalují, tenhle film je špatný. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako příběh to asi zfilmování hodný je, ale takto impotentně jsem si to teda nepředstavoval. Tuna tmavýho digitálního bordelu pokřížená se statikama, kteří točí vším možným. Jako nic moc. Fakticky to přesný celkem je, ale kdejakej půlhodinovej dokument s autentickýma fotkama poslouží líp než tento pokus o survival. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný čln CG36500, ktorý bol použitý pri záchrane preživších, stále existuje a je v skvelom stave v meste Orleans, Massachusetts. (Patrik256)
  • V dobe realizácie filmu vládlo pomerne mizerné počasie, takže hlavné hviezdy filmu boli na pľaci aj v 10-stupňových mrazoch. (classic)
  • Dvaja pamätníci skutočných udalostí, starých 64 rokov, poskytli režisérovi Gillespiemu cenné poznatky. (classic)

Reklama

Reklama