Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Ryan má za sebou rozhodně lepší léta a upsat se zhovadilosti a hrát si na nemocničního blázna není zrovna košér. Zprvu jsem měl celkem jasno, jenže pak můj myšlenkový pochod zkazila (no, spíše zlepšila) Piper Perabová, které mě, jak se lidově říká ,okouzlila. Ona hraje hůř, než babičky dřevák, ale její krása všechno komplikuje. Ovšem nejsme na miss krásy, abychom hodnotily za vzhled. Naštěstí pro někoho, právě ona nahodila nový prut a nové čekání na nějakého toho dravce. Dravci se už chytat nenechali, ale hromada pavučiny představující zapeklitý, ale konstruovaný děj, ano. Ovšem i pavučina se v tom nejlepším přetrhne, tak i tady se "I inside" přetrhnul nečekaně a já dál nemohl hltat tak povedený kousek. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ve Ztrátě paměti jsem se bohužel jemně ztratil.Film zajímavým je každopádně(ostatně jako u tohoto tipu filmů všechny) a diváka do děje opravdu vtáhne,ale bohužel ikdyž je začátek výborně rozjetý a rozehraný,a i po většinu filmu se drží ve vysokém nadprůměru a diváka drží v neustálem napětí a očekávání,konec je bohužel přespříliš překombinovaný a na tu špičku žánru(Butterfly effect,The Jacket) tím nedosahuje.Chtěl bych zmínit výborného Ryana Phillippa! ()

Reklama

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol výborný a originálny film (aj keď sa to miestami podobá na Osudový dotyk). Celý film si drží to pravé napätie, ktoré vám nedovolí ani na 5 minút odbehnúť od televízora. K tomu tá mrazivá atmosféra a výborná hudba. Ryan Phillippe zase podáva výborný výkon. Nečakaná pointa filmu len prospieva. K dokonalosti mu, ale čosi chýba. 75% ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Film si dokáže vybudovat atmosféru skrz sem tam dobré střihy, originální hudbu a výkon Ryana Phillippeho. Ale ten závěr. Autoři zjevně šli na celou látku originálně a do zápletky se ztrátou paměti zabudovali ještě cestování v čase. Nápad to není špatný, ale provedení pokulhává. Díky tomu se film stává někdy nepřehledným a naráží na řadu nelogičností v ději. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Cable ztratil od mozku kábl a tápe v andělu po nemocnici, Phillippe tápe herecky a chudák sklíčený divák tápe, jestli dva roky náhodou nejsou jen dvě minuty a kdo je tady vlastně v očistci. Pointu jsem myslím pobral, ale zároveň přitom popřel rčení, že jedno je jen kolečko od trakaře. Puzzle nevhodné pro děti od 4 do 80 let.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama