Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Han22 

všechny recenze uživatele

Hrdina se probouzí v nemocnici, nechápe proč má maželku, která ho nesnáší, neví co se stalo s jeho bratrem, proč se objevuje další žena, která ho miluje. Ztratily se mu dva roky života a navíc se dokáže vracet o ty dva roky zpět a ovlivňovat události které se staly. Zajímavý námět se bohužel rozpadne, když odpovědi a celý příběh začínají připomínat nejpitomější telenovelu. Navíc v cestování časem jsou obrovské nesmysly (SPOILER - hrdina někoho zabije a on začne z ničeho nic na poranění umírat, ale až o dva roky později.) Nemluvím už ani o pointě, která definitivně pohřbí jakýkoliv náznak sci-fi a která byla originální možná v roce 1990 (konktérně něco podobnýho bylo v Jacob´s Ladder). Obrovská nuda a hlavně ztráta času. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak som sa bál x-tého klonu ľubovolného mystery príbehu. Našťastie sa tak nestalo, Strata je dosť odlišná ako Butterfly effect, aj ako Jacobs Ladder, zo Stay nemá zmysel porovnávať, pretože ten vznikol neskôr a skôr pripomenie iný typ filmov, ktoré fičali v dobe vzniku tohto filmu a nechcem kvôli spoilerom žiaden z nich spomenúť. Samozrejme tento typ filmov stojí a padá na pointe a jej podaní, no a v tomto je Ztrata pamäti celkom silná. Mňa to proste nenapadlo. Nie je to žiadna bomba, ale ten priemer je tu nižší, ako by si film zaslúžil, tak ja zaokrúhlim mojich 70% smerom hore. ()

Reklama

kohut 

všechny recenze uživatele

Thriller taziaci s lakavej temy straty pamate. zaujimavo zamotany dej, kedy nevedno co je skutocnost a co vyplod fantazie. Film sa cely odohrava v sanatoriu, kde sa Ryan Phillippe lieci zo svojej amnezie. Zacne sa mu zdat, ze niekto usiluje o jeho zivot a navyse zena, ktoru mu predstavili ako jeho manzelku, sa k nemu zrazu nehlasi. Za pozretie to stoji, ale nie je to ani Memento ani Identita ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ano, je to opravdu takový lehce amatérský pokus o natočení něčeho vzdáleně podobného filmu Butterfly Effect. Tenhle film místy překvapuje svojí rafinovanou propracovaností, aby pak ihned plynule sklouznul do totálního béčka, neřku-li céčka. Hodně zvláštní film..je evidentní ta režisérova snaha nasrat co nejvíc věcí do ultrakrátké stopáže (rozpočet?), což bohužel mnohdy filmu dost ubližuje a spíše než "rozuzlení", budeme li tomu tak říkat, mě bavilo to počáteční pátraní ústředního herce v sobě sama..................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne atmosferickej film. Prakticky od prvni minuty zacne bejt film skvele napinavej a vydrzi mu to az do konce. Celej film je v podstate zmet nekolika vyjevu z zivota hlavniho hrdiny, ktery se tocej okolo nehody v roce 2000 a v roce 2002. Sice misty uz neni jasny, jesli se zrovna koukame na sen nebo skutecnost, ale zase se da dobre poznat, co je v roce 2000 a co v roce 2002 a jak postupne zacina Phillipe vzpominat, zacnou se jednotlivy vzpominky rozjasnovat a zapadat. Sice uz mi bylo dopredu jasny, co ze to proved, ale to vubec nevadilo. Jedinej problem je, ze film ke konci chce krapet kopirovat Osudovy dotek a ze zacina a konci na stejnem miste, takze se vlasne nic moc nevyresi. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama