Ztráta paměti

Strata pamäti

Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller

Velká Británie / USA, 2004, 87 min

Nicholas Pike

Neviděl někdo z autorů film Butterfly effect ?Jen se ptám z ničeho tu nikoho nepodezírám. Opět jinak vymyšlená časová změna, která se odehrává se zpožděním. Ryan Phillippe má však na lepší filmy a Piper Perabo má krasné rty a kukuč nevinné dívenky.(5.1.2006)

„ Představte si svůj život jako skládačku jejichž díly někdo zamíchal, žádný se neztratil, jenom je musíme poskládat dohromady, na svá místa, ve správném pořadí.“ Skládanka je to rozhodně zajímavá, zvlášť, když v okamžiku, kdy puzzle jakž takž pasují, vám do nich někdo (něco) drkne a můžete začít znovu, z jiného konce.(6.1.2006)

Hodne atmosferickej film. Prakticky od prvni minuty zacne bejt film skvele napinavej a vydrzi mu to az do konce. Celej film je v podstate zmet nekolika vyjevu z zivota hlavniho hrdiny, ktery se tocej okolo nehody v roce 2000 a v roce 2002. Sice misty uz neni jasny, jesli se zrovna koukame na sen nebo skutecnost, ale zase se da dobre poznat, co je v roce 2000 a co v roce 2002 a jak postupne zacina Phillipe vzpominat, zacnou se jednotlivy vzpominky rozjasnovat a zapadat. Sice uz mi bylo dopredu jasny, co ze to proved, ale to vubec nevadilo. Jedinej problem je, ze film ke konci chce krapet kopirovat Osudovy dotek a ze zacina a konci na stejnem miste, takze se vlasne nic moc nevyresi.(25.2.2007)

Scenárovo je to všetko na celkom slušnej úrovni a vďaka malej stopáži aj celkom rýchle a nerozvláčnené. Celá skladačka sa pomerne dobre začne, zauzlí a aj záver je celkom schopný. Herci tiež neurazia diváka. Čudujete sa preto prečo len za tri hviezdičky? Film je totiž absolútne bez štipky napätia a nervov, ktoré robia filmy zaujímavými. A je to škoda, hlavne pri filme s takýmto potenciálom. 65%.(10.12.2006)

• Hunt

HUDBA: Adam F., Nicholas Pike(11.6.2008)

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// slušná atmosféra, námět -ač jsou zde moji oblíbení herci, byly docela nevýrazní, silně zamotaný děj/// Tenhle film jsem chtěl už dlouho vidět a dost jsem se na něj těšil. Námět je totiž zajímavý a když řeknu, že takové mám rád, tak vám kecat nebudu. Rozjezd to ma taky dobrý a během pulhodinky vás film pohltí. Jenže na tohle potřebujete mozek, jenže kdo by to vydržel a tak zhruba po hodině rezignujete a ke konci už jsem se vůbec nechytal. Nebo jinak řečeno. Ono to skončilo a já teprve čekal nějaké vysvětlení. Těšil jsem se i na Ryana Phillipa (ten byl v pohodě) a Piper Perabo (jenže ta tu hrála nechutnou mrchu, takže mi moc sympatická nebyla). Ve výsledku to tedy není nic moc, spíš průměr./// Celkem 56%///(27.1.2008)

• 666teen

Hlavní hrdina pan Kabel se bimbá po špitále a snaží se nás přesvědčit, že po jakési tragédii dokáže nemožné změnit v možné. Mě nepřesvědčil.(28.10.2010)

Zajímavý film, chvílema jsem se v ději trochu ztrácela, ale jinak se mi to líbilo. Ryan Phillipe jako vždy super.(13.2.2007)

Ztráta paměti je hodně zamotaný film, zdánlivě postrádající logiku a vyžaduje si nejedno zkouknutí. Ale při nejhlubší analýze se člověk může dostat k celému vysvětlení všech spojitostí ve filmu. Skvělý R.Phillippe, úžasné tempo se strhující hudbou v zádech a atmosféra, která nejednou nahání husí kůži.(13.2.2007)

Docela zajímavý thriller, který si zahrává s pozorností diváka, že přemýšlíte, ve které linii toho děje se zrovna hrdina nachází. Výborný výkon Ryana Phillippa :-)(18.4.2005)

Strhující, napínavé, zajímavě vymyšlené. První půlka bez diskuze za pět hvězd. Pomalé rozkrývání záhad minulosti, proplouvání 2ma časovými rovinami, to všechno udržuje diváka napjatého co se stane dál, jak to vlastně celé bylo atd. Pak to ale bohužel začne trochu upadat, a stává se to celkem předvídatelnou záležitostí s nevýrazným koncem (ten mě naštval). Velkou pochvalu zaslouží Ryan Phillipe, jeho výkon byl opravdu excelentní. /viděno v TV: 80% a 4*/(1.8.2010)

tento rok uz druhy jack londonosky moderny remake tulacko hviezdneho putavania v case, tentoraz s vyznenim podobnym ako mal film stay, ibaze the i inside bol natoceny trocha skor. napriek tomu, nepodarok.(10.1.2007)

Časové zvraty jsou příliš rychlé a divák se v nich snadno ztratí. R. Phillippe tentokrát nepřicházel o prsty, nýbrž sám zabíjel s chutí usilovnou. Film, který alespoň jednou určitě můžete vidět.(20.6.2009)

Film nebyl špatný, ale čekala jsem od něj trochu víc. I přes to, že jsem vlastně pořádně nepochopila závěr volím zlatou střední cestu, tedy 3*... Pokud máte rádi filmy, kde "si hrajou" s časem doporučuju Osudový dotek který je mnohem lepší(26.4.2008)

Hodnocení po prvním shlédnutí.(15.1.2010)

Takovej to byl hezkej film, ale pak ten konec mě zklamal.(27.7.2010)

Takoveto filmy si mi libi, film vtahne do deje a celou dobu drzi a nepusti, jen trosku ten konec mohl byt dotahnutejsi.(7.11.2005)

• Musak

Ve srovnání s jinýmy snímky podobného ražení musím dát z 2.(14.9.2006)

Toto je moja šálka kávy. Filmy o tom, ako zmeniť nezmeniteľné, neuveriteľné cestovania v čase a ťažké skladačky, ktoré dáte dokopy väčšinou až na druhé, tretie pozretie. Odporúčam každému, kto rád analyzuje a rád si ponamáha šedú kôru mozgovú :) Ja k takým patrím.(6.5.2010)

Jeden z nejpodcenějších filmů tady na CSFD. Brilantní hudba, skvělé výkony a parádní příběh. Skládání puzzle dá někdy zabrat. Ryan Phillippe podává opravdu skvělý výkon. Nechápu místní hodnocení - pouchých 62 %. Když se podívám na ty "skvosty", které do dotáhly do červené skupiny - nad 70%, cítím zde velkou nespravedlnost vůči tomuto filmu. Ač mam Osudovy dotek radši, tak tohle určitě neni jeho napodobenina. Je to totiž film o rok starší. Vřele všem doporučuju(3.8.2010)

<< předchozí 1 2 3