Reklama

Reklama

Oriento kjúkó sacudžin džiken

(TV film)
  • Japonsko オリエント急行殺人事件 (více)

Obsahy(1)

Luxusním vlakem se veze různorodá směsice lidí. Mezi nimi dokonce i slavný detektiv či paranoidní podnikatel. Tento paranoidní muž má podezření, že ho chce někdo zabít, a tak se pokusí domluvit se slavným detektivem, aby ho ochránil. Tomu se ovšem přístup podnikatele nelíbí, a tak odmítá. Jenomže hned následující den je nalezen mrtvý, a tak náš detektiv zapojí šedé buňky mozkové, aby vraha dopadl. (Zíza)

(více)

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný speciál s hvězdným obsazením a příběhem od Agathy Christie? To prostě nemůže být propadák. A také že nebyl. Přestože je tento příběh tolik známý a všichni již ví, kdo je pachatelem, divákovi se zde dostává nového úhlu na události, které předcházely vraždě v rychlíku. Tvůrci nám sice ukázali jejich verzi, která se od té mé, když jsem četla knihu, značně liší (tím myslím to, co v knize nebylo popsáno – veškeré plánování a podobně), ale i tak je to obstojný televizní film, který, pokud jste fanouškem klasických detektivek, určitě stojí za povšimnutí. Obzvlášť pro milovníka Christie je to fajn, protože je to velmi věrná verze, pokud odhlédneme od toho, že se odehrává v Japonsku. I zde je „Poirot“ směšný mužíček. Titulky. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem 1 díl a to s velkým přemáháním. Scénář se víceméně drží předloze, takže není co kritizovat, jenomže díky hlasovému projevu Mansai Nomury jsem se nedokázal do snímku jakkoliv ponořit, protože mi dost vadil. ()

Reklama

Reklama