Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (774)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu tuším, že v rámci dobrýho dramatu z prostředí kancelářský investigativní novinařiny je bláhový čekat něco jinýho a SPOTLIGHT asi rozvrní blahem každýho správnýho cinefilního akademika do hýření sošek a superlativ, na druhou stranu se teď stejně neubráním politování, že to s tak silnou hereckou sestavou a tak citlivým, potencionálně žhavým tématem, nemohla být sakra emotivní, mrazivá, podněcující, kulervoucí podívaná. Protože mohla. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nevím, co chtít víc. Mistrovsky napsaný a suverénně zrežírovaný aktuální příběh, který ani na okamžik nevybočuje z nastoleného vyprávěcího tempa a nezasvěcenému konzumentovi předloží svůj šokující obsah natolik autentickou a strhující formou, že má okamžitě chuť dát se na investigativní novinařinu a jako vedlejšák střílet po nocích nadržené kněze do bolestivých sexuálních partií. Plus skvělé ústřední postavy, jejichž charakter je sice (správně) načrtnut jen okrajově v rámci procesu vyšetřování, ale jejich sympatické herecké představitele bych klidně vydržel sledovat ještě o dvě hodinky déle, až k chlípným branám zdánlivě nedotknutelného Vatikánu... 90% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Levná, úsporná a přece áčková filmařina, kolem které se točí celý Hollywood. Spotlight není o emocích, ale o faktech, proto ty Oscary. Skvělá věc a zároveň největší nevýhoda pro diváka, jelikož tahle dvouhodinová procedurálka je místy trochu monotónní, únavná a neosobní. Na druhou stranu tématika o které se tu mluví a výpovědní hodnoty které zanechává jsou bezprecedentní, skoro až démonické a jasně indikující, že církev je prvotřídní svinstvo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako zas nemám potřebu hejtovat a tvrdit, jak mě to nebavilo jen kvůli tomu, že Akademie je banda idiotů. Téma je poutavé hodně, bohužel už sama míra kontroverze musí být pro řadovýho bezvěrcovskýho českýho psa trochu uměle vyšponována ve stylu "udělej si sám" (což nedoporučuje 1,5 z 10 černoprdelníků). To ale ještě není tím největším kamenem úrazu, protože ona ta cesta party z Boston Globe za poznáním nebyla nijak dramatická, no už vůbec ne strastiplná. A tak vypadá i ten film. Popravdě....já bych si mnohem radši přečetl ten článek, než znova trávil dvě hodiny sledováním, jak vznikal. Oscarové nominace jsou mimo jak pro herce (OK, Ruffala jsem schopný jako nouzovku připustit), tak pro film a režii, které jsou uměle vyhnané kontroverzí, která dávno pominula a byla dostatečně ohodnocena Pulitzerem. Jestli tohle vyhraje nejlepší film, tak ty ceny mají váhu asi jako výsledky fotbalu. Jinak něco podobného mnohem úderněji tady. 75% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nudí vás samotářský život plný emoční bolesti z nedosažitelného partnera? Zoufale stojíte každý den před vitráží, sledujete školku naproti a říkáte si, že na světě není spřízněné duše, která by s vámi soucítila, chápala všechny vaše problémy a vy jí mohl dobíjet svým entuziasmem? Chtěl byste s někým zajít na romantickou večeři k dětskému pískovišti se skluzavkou, hodiny klábosit nad sklenkou rychlých špuntů a stavět písečné sochy Abraháma a Izáka v pozici coitus? Nudí vás sledovat to amatérské online porno s nezletilými chlapci a držet svůj božský apetit na uzdě? Staňte se členem katolické církve už dnes! Slibujeme vám kariérní růst v zavedené a největší firmě na světě prodávající vzduch, kde už po třech letech praxe latinského žvatlání z knihy bludů můžete dostat svého prvního ministranta dle vlastního výběru. Na každoročních odměnách si můžete rovněž přijít až na tři kojenecké sirotky, tedy až poté, co je vlastnoručně pokřtíte, to kdyby nepřežili a neskončili v limbu! Zkrátka a dobře, můžete nejenom prcat děti zcela bez ostychu, ale pokud vám na to někdo snad přijde a vy budete za tuto nepostradatelnou duchovní činnost zatčen, policie vás vzápětí propustí, protože píchání svěřených dětí od jejich rodičů je duchovní záležitost, kterou nemůže soudit světský soud. My vás v případě odhalení v Jeho jménu ochráníme, pošleme do jiného města, tam vystřídáte jiného duchovního a budete pokračovat v prcání božího slova tam, kde on skončil. No a pokud vám snad v přihlášce brání jediná malicherná věc, že nevěříte v toho bílého vousatého dědka na obláčku, tak nemusíte zoufat, v něho nevěříme ani my ve Vatikánu. 70% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby byly 45,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 98,7 mil. (NIRO)
  • Titulky jsou psány ve fontu Miller, písmu typickém pro noviny Boston Globe, které ve filmu vystupují. (Kucndo)
  • Na benátském filmovém festivalu si snímek po promítání vysloužil aplaus ve stoje a také salvy smíchu, když bylo v titulcích uvedeno, že kardinál, který kryl perverzní chování kněží, byl odstraněn na vyšší post do Říma. (ČSFD)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama