Reklama

Reklama

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (771)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Snaha natočit druhé Všechny prezidentovy muže, která má mnohem větší šanci šokovat diváky ve Spojených státech než v České republice, kde je kritika vůči církvi celkem rozšířená. Stanley Tucci byl v roli právníka skvělý, Spotlight je ale dle mého názoru zbytečně přeceňovaný. Má zajímavé téma a vydal by na dobrou knihu, nicméně z filmařského hlediska bohužel není ničím výjimečný. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Levná, úsporná a přece áčková filmařina, kolem které se točí celý Hollywood. Spotlight není o emocích, ale o faktech, proto ty Oscary. Skvělá věc a zároveň největší nevýhoda pro diváka, jelikož tahle dvouhodinová procedurálka je místy trochu monotónní, únavná a neosobní. Na druhou stranu tématika o které se tu mluví a výpovědní hodnoty které zanechává jsou bezprecedentní, skoro až démonické a jasně indikující, že církev je prvotřídní svinstvo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Během vyšetřování Porterova případu povolal doslova Boží hněv na Globe." Boha mám rád, občas si spolu povídáme, někdy se i zasmějeme, ale vždycky počkám až On přijde za mnou a nechodím se s ním spojovat přes církev, která si na to vymyslela monopol. Církev zkrátka rád nemám a zejména nesnáším její manažery. A o ty tady jde především, neboť právní krytí pedofilie zbloudilých oveček a shnilých jablek mi dost připomíná hřích. A proto vyjadřuju poděkování týmu Spotlight za jejich mravenčí práci, díky které to celé ejakulovalo na boží světlo. Je jen škoda, že to Papež se svými kardinály, patriarchy, arcibiskupy a podobnou verbeží zase nějak politicky zamete pod koberec. Ale pokud někdo potřebuje pomoc při ztrestání arogantního pitomce monsignora Halíka, tak si kvůli tomu od něj své tělesné otvory nenechám protáhnout, ale ruku k dílu rozhodně přiložím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Investigativní vyšetřování je hrozně zajímavá věc, ale když je film založen jenom na něm a je k tomu strašně ukacenej, těžko se k němu dá hlouběji dostat. Nicméně musím uznat, že Mark Ruffalo byl naprosto bezkonkurenční. V seznamu zajímavých herců se mi líbil ze všech nejvíc. A příběh? Tomu se snad ani nechce věřit. Kdyby šlo o jednoho člověka, ale o celou skupinu lidí? A závěrečné titulky se seznamem diecézí po celém světě, které do toho byly zapletené, představují, že tohle není problém jenom Ameriky. O to strašidelnější to je... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

…a odpusť nám naše viny, jakož i my neodpouštíme našim viníkům… Klidná koncentrovaná síla, jenž je nesmírně působivá v obou svých rovinách. V té, co odkrývá šestiprocentní systémové selhání zametané léta pod chór i v té, co oslavuje poctivou nezávislou novinařinu. Mark Ruffalo budiž pojítkem k podobně nastavenému Zodiacovi od Finchera, ovšem tam se nejednalo o amorální spiknutí. Selhal snad Bůh, že uvedl je v pokušení..? ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Liev Schreiber (Marty Baron) vyšetruje so svojím tímom prípady zneužívania detí katolíckymi kňazmi v Bostone. Liev Schreiber sa preslávil aj úlohou likvidátora problémov (tzv. "fixera") v seriáli Ray Donovan (od r. 2013). V tomto seriáli hrá jedného z troch súrodencov, ktorého v detstve zneužíval práve katolícky kňaz v Bostone. (TomBar)
  • Jediné, čeho se Michael Keaton (Walter 'Robby' Robinson) při přijetí role obával, byl bostonský přízvuk. Po zhlédnutí videozáznamu skutečného Waltera Robinsona byl ale překvapen, že Robinson má jen mírný bostonský přízvuk. S novinářem nakonec strávil několik dní, aby se naučil, jak ho správně napodobit. (MLazi)
  • Scénář tohoto filmu byl v roce 2013 zařazen na tzv. Blacklist, seznam nejlepších neuskutečněných scénářů daného roku. (bohyyy)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama