Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (774)

H34D 

všechny recenze uživatele

Hodnotné téma, jasné poselství a kritika církve přitom zůstává velmi citlivá a diplomatická. Spotlight nelze nařknout ze světské zaujatosti, či protináboženského naladění. Jistá absence dramatičnosti mě však uspávala, "filmovost" ustupuje faktickému popisu (novinářských) události, což je podobný problém jako u Boylova Steva Jobse. Nicméně věřím, že patřím k menšině, která to takhle vnímá... 7/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné a vážne skvelé. Asi po pol hodinke mi filmárska uzemnenosť a absencia osobných príbehov prestala prekážať a nakoniec so bol skoro úplne nadšený. Vynikajúci scenár a herci. Zaslúžený Oscar za najlepší film nie ani tak kvôli výsledku ale kvôli tomu, že na ten film sa až tak rýchlo nezabudne. Dôležitosť výpovede je občas silnejšia než progresívna filmárčina. Silných 9/10 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ruffalo, Keaton a McAdams veľký palec hore. Spotlight je silný nielen svojou výpovednou hodnotou, ale taktiež výraznou atmosférou a napínavým prevedením vyšetrovania, pri ktorom som investigatívnym novinárom držal poriadne palce. Je však smutné, že nešlo o fikciu, ale o príbeh podľa skutočných udalostí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

…a odpusť nám naše viny, jakož i my neodpouštíme našim viníkům… Klidná koncentrovaná síla, jenž je nesmírně působivá v obou svých rovinách. V té, co odkrývá šestiprocentní systémové selhání zametané léta pod chór i v té, co oslavuje poctivou nezávislou novinařinu. Mark Ruffalo budiž pojítkem k podobně nastavenému Zodiacovi od Finchera, ovšem tam se nejednalo o amorální spiknutí. Selhal snad Bůh, že uvedl je v pokušení..? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Komorně natočený příběh o partě investigativních novinářů, která rozjela nebývalý církevní skandál. Formálně nezvykle umírněné, bez akčních scén, bez pozlátka, jen takový obyčejný příběh neobyčejných lidí. Tenhle film se rozhodně nestaví do role thrilleru, ale přesto je napínavým vyšetřováním plným emocí. Výborně napsané, zrežírované i zahrané, ne každému však bude tento filmový minimalismus, který místy zavání až asketismem, vyhovovat. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Jediné, čeho se Michael Keaton (Walter 'Robby' Robinson) při přijetí role obával, byl bostonský přízvuk. Po zhlédnutí videozáznamu skutečného Waltera Robinsona byl ale překvapen, že Robinson má jen mírný bostonský přízvuk. S novinářem nakonec strávil několik dní, aby se naučil, jak ho správně napodobit. (MLazi)
  • Skutečný Walter Robinson o svém představiteli Michaelu Keatonovi řekl: "Byla mi odcizena má osobnost. Kdyby Keaton vykradl banku, policie by hned v želízkách vedla mě." (Kucndo)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama