Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan je jako mnoho dalších teenagerů zvyklý skrývat bolest dospívání za jistý druh humoru. Jednoho dne ho osud přivede do skupiny dospívajících, kteří se se svým strachem a úzkostí pokoušejí vyrovnat a doktorem, který může pořádně prohlédnout jen jeho zevnějšek. Pak se ale Jonathan zamiluje do Rachel a začíná objevovat, že život nemusí být koneckonců tak bláznivý, ačkoli je dobré kvůli všem těm divokým věcem, které se mohou v životě přihodit, nikdy neztrácet humor! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

sona123 

všechny recenze uživatele

A tak to celé nějak plynulo a slibovalo mnohé, ale nakonec z toho nebylo téměř nic (no zcela laicky, páč jsem holka, si představuji, že takhle se musí cítit chlap, který vidí slečnu s úžasným dekoltem, ale když se to všechno rozbalí, rozepne a svleče, místo čtyřek jsou tam slabé dvojky - no taky dobré, za mě tedy určitě kvalita lepší než kvantita, ale to zklamání si představuji, že tam být musí). Kromě Cilliana, protože to je můj miláček a když ho vidím, nasadím docela tupý výraz a fixuji obrazovku. Když mne u toho stihla drahá polovička, tak se - ne nepochopitelně - ptala, co že se děje - mně, nebo v tom filmu....a v tu chvíli se jen Jonathan dotýkal Rachel. No jo, no. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Cillian Murphy spolu s Triciou Vessey vytvorili zaujímavý pár mladých ľudí trpiacich samovražednými sklonmi (obaja kvôli strate jedného z rodičov). Sekunduje im Stephen Rea ako ich terapeut v psychologickej liečebni, ktorého rola je však dosť nevýrazná (až na pár stručných rozhovorov s Jonathanom a záverečné gesto). Ináč, veľmi ma potešila kvalitná britská hudba, ktorá filmu dodáva ten správny feeling... Milé, jednoduché, ale k plnému hodnoteniu sa nepriklaniam, lebo vcelku zaujímavý námet sa nepodarilo využiť na 100%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľký malý film. A presne z takýchto sa rodia hviezdy, akou je dnes Cillian Murphy. Ale ak by som mal použiť rovnaký herecký meter a poviete mi, že aj o ďalších hercov, stvárňujúcich ostatné hlavné postavy Rachel a Tobyho, sa dnes bijú filmové štúdia, uveril by som. Srdečný príbeh. Svojou malosťou sa jeho myšlienka nedokáže prejaviť naplno, no aj tak zahreje, občas zamrazí, ale vidíme, že hrejivý a občas dokonca úsmevný pocit dokáže prevládať aj pri téme, akou je táto nemilá. V situáciách, v ktorých sa každý z nás ocitne aspoň v zlomku sekundy. Čerešničkou sú vo veľa scénach presne hodiace sa známe hitové songy. 75%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se začínám stále častěji zaměřovat na britské filmy. A důvod? Vezmete-li ten samý námět a natočíte jak americkou, tak britskou verzi, můžete si být téměř jistí, že tak první zmiňovaná bude dražší, hvězdnější a po všech stránkách velkolepější. Ale britská, britská bude tisíckrát upřímnější... I zde se jedná o velice povedené drama, které zaujme nejen dějem, ale také všudepřítomnou ironií hlavního protagonisty. Cillian Murphy + (tentokrát obrýlený) Jonathan Jackson = geniální klučičí dvojice, která mne dost silně ponouká k přidání další hvězdičky...;-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zhýčkaný arogantní spratek se rozhodne dát si s autem bungee jumping bez gumy, ale blbí holt mají štěstí, tak po zbytek filmu opruzuje ve společnosti obdobně postižených retardů v psychiatrické léčebně. Osobně mi v tom cvokhauzu chybělo pořádné drama, veškerá dynamika dřímala někde pod povrchem a ne a ne se probudit. Taková pohodička v blázinci. Pár momentů pobavilo - třeba "vysvětlení", proč je před televizí nerozbitné sklo, jenže celkově mi chyběla možnost se s nějakou postavou ztotožnit, pořádně ji chápat, držet palce. Nad průměr to imho vytahují akorát dobří herci, jinak je to takový slabý Pigi čaj, žádný delikátní Earl Grey. 55% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama