Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Magdu (Penélope Cruz) potká v krátké době několik životních tragédií, nesrazí ji to na kolena. Naopak získá novou chuť do života a uvědomí si, jak důležité jsou vztahy k těm nejbližším – desetiletému synovi i novému muži, který jí náhle vstoupí do života (Luis Tosar). Drama Julia Medema, jednoho z nejvýraznějších španělských tvůrců současnosti, ukazuje Magdu jako ženu silnou a milující, která i v těch nejtěžších chvílích dokáže brát věci s nadhledem. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (68)

svetylko 

všechny recenze uživatele

Netradiční film, kterého se bát nemusíte. Ani jednou v něm nádherná Penélope nezvrací, není unavená a netrpí bolestmi, na které by brala morfium, ze kterého by byla obluzená nebo zvracela. Ze všech těžkostí rakoviny vidíte pouze bledost a ztrátu vlasů po ozařování (o kterém také pouze slyšíte). Ostatní nežádoucí účinky terapie jsou tam pouze vyjmenovány lékařem při kontrole a to je důvod, proč to celé působí tak nerealisticky. Tvůrci filmu si zřejmě řekli, že divák to chápe a nepotřebuje ty hrůzy naturalisticky zobrazovat. Nejde tu ani zdaleka o ztvárnění fyzického strádání ve všech fázích rakoviny, ale o vnitřní nastavení člověka, který může i tváří tvář vlastní bolesti vidět, přijmout a milovat jiné a prožít tak smysluplně každý den. Celkové film nevyznívá depresivně a potěší i originálním pojetím takových okamžiků, jako je orgasmus a smrt. Herci hrají slušně a jsou sympatičtí. A kdyby byli všichni gynekologové empatičtí jako Asier, určitě bychom přestaly zanedbávat preventivní prohlídky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Melodramatický temný film pro ženy o obyčejném rodinném štěstí, nebo spíše neštěstí. Penelope Cruzová se tímto filmem vrátila na výsluní jako hlavní hrdinka a zároveň producentka filmu. Je to velmi složitá postava. Do našich kin našich kin film přišel v únoru 2016 a zároveň v Praze zahájil festival španělsky mluvených filmů La Película, ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě mám problém s tou závěrečnou částí, která je vlastně klíčem a hlavní pointou filmu, že to šlo tak hladce. Ovšem jsem jen člověk a nepotřebuji mít za každou cenu pořád drasťák, tenhle příběh měl v sobě sílu, laskavost a cit. Penelopa zahrála skvěle a opravdu jsem měl chuť s ní být v každý chvíli a držet za ruku. Film protkáný smutkem a tvrdým osudem, plný lásky. Profesionálně působily i další klíčové složky filmu jako kamera, střih a hudba. Je mě fuk, kolik se tomu tady dává hvězdiček, je mě fuk, že film se vyhýbá drsným scénám a klade důraz na úplně jiný věci, podstatný je, že mě dal emoce, velký emoce a pokud by se některá žena octila v situaci ve který byla Penelope, moc jí držím palce, aby měla po svým boku chlapa jako byl Luis a ne českýho filmovýho kritika. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Pre mna slabsie tri hviezdicky. Prva (ta lepsia) polovica ma vrhla do hlbokej depresie, aby ma vzapati nato bez pardonu hodila do patetickeho a miestami az smiesneho zaveru, za ktory by sa nemusel hanbit ani Almodovar (akurat ze v jeho pripade to vacsinou funguje). Skoda, malo to velmi silny nabeh na dobry film, ale ved nabuduce. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Penélope Cruz si střihla roli životem těžce zkoušenou ženu, které osud nakládá seč jen může. A ona pro roli udělala opravdu hodně, mj. si oholila hlavu. Možná i proto se stala poprvé producentkou. Fakt je, že snímek nemá skutečný děj. Je o tom, jak se vyrovnat s tragédiemi a jak na ně připravit rodinu. Magda se navíc nevzdává a chce ještě donosit s vážnou nemocí dítě. Jde o velmi komorní drama, které staví především na hereckých výkonech hlavních představitelů. Je to film citlivý, ale svým pojetím také náročný. Slzy střídají pocity optimismu a zdánlivým vyrovnáním se se situací. Mořžná návod pro ostatní? Kdo ví. Přeci jen my moře nemáme a ono na mě tak trochu působilo jako spojovací článek nějakého vnitřního klidu a světlé budoucnosti... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Scénář napsal Julio Medem již osm let před natočením filmu. K jeho realizaci došlo až když ho Penélope Cruz (Magda) oslovila s nápadem na spolupráci. (peeteno78)
  • Magda (Penélope Cruz) si v jedné scéně dá za levé ucho červenou květinu. To se dá chápat jako jasný odkaz na film (a především plakát) filmu Pedra Almodóvara Volver (2006), ve kterém hraje Penélope Cruz taktéž hlavní představitelku. (poz3n)
  • Natáčení probíhalo v Tenerife na Kanárských ostrovech a ve Villajoyosa v provincii Alicante ve Valencijské komunitě ve Španělsku u Středozemního moře. Natáčelo se od 19. května do 16. července 2014. (noelcoward73)

Související novinky

Reklama

Reklama