Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (234)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Verziu z roku 1959 som videl raz, ale uplne ma uchvatila svojou myslienkou o tom aka je pomsta nezmyselna vec, comu sa venovala dalsiu hodinu potom, co hrdina dosiahol svoju pomstu. A aj ked nevyznavam ziadne nabozenstvo, tak mi vôbec nevadilo, ze to ponaucenie o pomste do velkej miery čerpá z biblie. Jedine, co po rokoch zastaralo, bola namorna bitka, ktora dnes uz pôsobi komicky. Skoro 60 rocny 4 hodinovy film by bol pre dnesneho mladeho divaka asi nestravitelny. Pre neho je urcena tato dynamicka verzia s vytunenou CGI vizualnou strankou. Dej ostal prakticky rovnaky bez väcsich zmien. Prekvapilo ma, ze ostala aj linia a zamyslenie sa nad zmyslom pomsty. Bohuzial prave tato linia je natolko skratena, ze funguje najmenej a po velkolepom finale so zavodom koni som sa modlil, nech uz je tu co najskôr koniec. Ostatne linie aj v skratkovitom podani funguju vdaka charizmatickej hlavne dvojke. Jack Huston ako Ben-Hur mi bol dokonca sympatickejsi ako Heston a väcsinu polôh zvladol uhrat bezchybne. Len ten zaverecny prerod nedokazal v tom rychlom tempe uhrat ani on. Toby Kebbell ako Messala funguje dokonale v zapornom mode a pokial je este za dobreho, tak uz vtedy cely cas cakate, kedy vytiahne dýku a bodne niekoho do chrbta. Z ostatnych hercov tu ma nejaky zmysluplny priestor uz len Freeman, ktory si znova strihol dobrosrdecneho mentora. Co sa tyka akcie, tak kto pozna original, tak vie, ze môze ocakavet len 2 akcne sceny. Namorna bitka na mori je perfektna a ako jedina trumfne original. Cely cas je prehladna, obsahuje mnoho dlhych zaberov bez strihu a celkovo pôsobi pôsobivo. Konsky zavod je taky kvalitny sucasny CGI standard. Obsahuje aj pôsobive vychytavky a na PG-13 rating je neskutocne krvavy. Ale pri porovnani s originalom, kde vsetko tocili natvrdo bez CGI, nema najmensiu sancu sa mu vyrovnat. Technicka stranka si ale zasluzi pochvalu. Takze vysledkom je film, ktory ma dynamicke tempo a ani na sekundu nenudi a obsahuje 2 kvalitne akcne sceny. Len ta hlavna myslienka nie je sprostredkovana prilis dobre a pôsobi ako nieco navyse. Kto nevidel staru verziu, tak mu novu odporucam a fajnšmekeri ostanu pri starej, ktora aj po rokoch stoji za to. 6/10. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že nejlepší verze je ta z roku 1925, ale pokud je potřeba příběh Ben-Hura připomenout i mladší generaci, tak není vůbec na škodu začít právě tímhle filmem. Všechno dává smysl, mezinárodní štáb se stejně pestrým výběrem herců společně vytvořil skvělou podívanou s logicky motivovaným příběhem v pozadí. Základní emoce jsou na svém místě, příběh bratra proti bratru funguje, stejně tak primární příběh z doby Ježíše. Příjemně překvapila Roma Downey jako executive producer a Morgan Freeman v roli, která potřebovala napravit po tom debaklu z 50. let. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Nový Ben Hur je přesně tím, co se od něj čekalo. Přímočará blockbusterová rutina, kterou ozvláštňuje jen vcelku slušný Jack Huston a pár slušných momentů s ním spojených. Nad rámec toho je to jen další v rámci možností stravitelný blockbuster, který vás nijak nenadchne ale ani vyloženě neurazí, prostě nudná výplňovka u které mohou davy chroupat popcorn do zbláznění, což je výsledek, který by jiné předělávky kultovních filmů braly všemi deseti. [50%] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tyhle remaky by se neměly dělat. Většinou to končí špatně, jako v tomto případě. Je to vážně zbytečné, podobně jak u Sedmi statečných. Originál jsem bohužel neviděl, takže to nemohu porovnat. Tento příběh mě skutečně moc nezaujal. Místy je to až nudné a ta trocha akce a efektů to nezachrání. Ani herci to moc nevytrhli. Oba hlavní představitelé nejsou příliš známí a Morgan Freeman tu má spíš vedlejší roli. Samotná Ježíšova linka mi přišla taky dost zbytečná. A drobná role příjemné Nazanin Boniadi už to taky nezachránila. Takže tudy prostě cesta nevede. "První v cíli znamená poslední v hrobě." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ok, starou klasiku jsem neviděl, ale rozhodl jsem se, že tomuhle kousku po nějaké době šanci dám, už jen proto, že Bekmambetovo Wanted mám hodně rád a své řemeslo ovládá. Musím tedy říci, že nenáviděný remake dopadl lépe než většina letních outsiderů, kterých bylo letos opravdu požehnaně. Nechtěných sequelů byla pěkná řádka, ale tenhle tradiční sandálovej film měl jakožto remake svou pozici ještě těžší. A ačkoliv dredatý Morgan Freeman fanoušky do kina nalákat nedokázal a z filmu se stal ohromný propadák, tak mi tenhle spektákl přišel nejenom koukatelný, ale vážně jsem se u něj dobře bavil a tempo až do závěru téměř nezvolnilo. Podle počtu hodnocení je vidět, že Ben Hur lidem nestojí ani za spirátění a přitom si takovouhle kritiku nezaslouží. Samozřejmě oscarové předloze nemůže ani náhodou konkurovat, ale na zlepšení nálady nádhernými prosluněnými lokacemi a boji římských vojsk určitě zafungovat dokáže...7/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, no malá časť prebehla aj v Kalifornii. Natáčalo sa od 2. februára do júna 2015. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama