Reklama

Reklama

Lost After Dark

Trailer

Mladé dievča so skvelým prospechom v škole sa rozhodne pridať medzi školských rebelov, preto ich pozve na rodinnú chatu. Uprostred lesa sa skupinke pokazí vozidlo, a tak sa snažia nájsť pomoc. Nájdu opustený dom a vstúpia doň. Keď prídu na to, že stavba patrí miestnej rodine kanibalov, na útek je už príliš neskoro... (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kanadský masakr vším, co přijde pod ruku. Love letter žánru od jeho zapálených fandů, co ty charakteristické prvky spjaté s Reaganovou érou ctí takovým způsobem, že jim těžko něco vyčítat (teda až na zmatky v pořadníku: „You do drugs, you die. You have sex, you die. You're a rebel, you die.“). Robert Patrick už sice nemá tu terminátoří výdrž při běhu za dopravním prostředkem, ale jako přísný Mr. C, co sloužil in 'nam, dokáže svými bláboly pozvednout úroveň.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Běčkový slasher s osmdesátkovým lookem, jehož hlavními slabinami je fakt, že se půlku filmu nic neděje a že záporák vypadá jak obyčejný bezdéčko. Bodycount se potom docela navýší, pobavil mě mord obřím nebozezem, ale že by jsme byli svědky něčeho nového nebo mimořádně povedeného, tak to ani přibližně. Ptát se na otázku, proč toto někdo točí, je asi zbytečný, takže si jen postěžuju, že jsem čekal lepší podívanou. 40% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jak nesnášim všelijaký tupý vykosovačky a hlavně ty z minulé dekády, jako jsou nadhodnocený kokotiny typu Pátku 13. či nablblé noční můry, jejiž série jsou jen těžko pochopitelné a sledovatelné všeho všudy tři díly dohromady, o to víc mě tahle pocta žánru překvapila.Stylizace perfektní a překvapivá úmrtnost postav se musí ocenit.Jinak se režisér zuby nehty drží přesných standartů a žánrových klišé.Vraždy mohli bejt opět efektivnější, ale jak už sem psal, nečekal jsem nic a překvapilo mě to, stejně jako mě překvapuje, že starým žánrovkám vpálíte 5* i když jsou to kokotiny ntou a potom na 48% shodíte tuhle poctu žánru, která je natočená s umem i nadšením.55%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V michiganských lesích řádí kanibal jménem Joad. Není to žádný model. Potřeboval by vyprat, umýt se, potykat si s hygienou, trochu vysmejčit barák a osvojit si zásady slušného chování k hostům. Početná skupinka nezvedených studentů sice přijela bez ohlášení, navíc pozdě večer, ale přece jen trochu vlídnější zacházení k nim by neškodilo. Ze zamýšleného hezkého víkendu se stala moc hezká noc jako stvořená pro umírání. Horor, který navazuje na tradici osmdesátkových slasherů, je i v obdobném stylu natočen. Je úderný, až se rozběhne zabíjení, které si nebere servítky, kamera detailům neuhýbá, postavy umírají v pořadí, které není tak úplně očekávané. Takže třeba tlouštík se nedožije konce, hlavní ženskou roli přebere někdo jiný, otravnému pejskovi je zakrouceno krkem aj. Postavy jsou podle vzoru dostatečně schematické. Školní kráska, frajer, nadržený černoch, slušňačka, sportovkyně. Zkrátka z výčtu postav klasických hororových béček nikdo nechybí. Téměř striktně jsou dodržována i všemožná klišé těchto slasherů. I když to jsem ani uvádět nemusel, toho si všimne i méně chápavý divák. Tvůrci však zašli ještě dál a s divákem si pohráli. Aby jejich horor co nejvíce připomínal poctu klasickým slasherům, je jejich dílo poznamenáno úmyslnou technickou nekvalitou - film občasně přeskakuje, zrní a vykazuje známky obrazového kazu jako "starý" film, nasvícení scény je mnohdy nedostatečné, dokonce se film v jednu chvíli přetrhne. Herecké výkony mají sympatickou banálnost i naivitu, ne obojí úplně výstižné, ale snaha rozhodně byla. Rok 1984, do něhož je snímek situován, je simulován zdatně. Retro oblečení, dobový školní autobus a Robert Patrick. Ten není nijak dobový, jen upozorňuji na největší hvězdnou akvizici filmu. Troufnout si v současné době na slasher z minulého století, to není jen tak. To chce odvahu, mít něco nakoukáno a mít nějaké režijní dovednosti. A začátečník Ian Kessner něco z toho v sobě má, i když úplně zralým režijním přístupem nedisponuje. Ostatně jeho film ani nijaký výrazný nadhled nebo typickou rovinu parodie nemá. Spíše jede na to, aby potěšil hororové retro příznivce. A triviálnost je tentokrát sympaticky podána. Příště bych ale prosil o něco svižnější rozjezd. Nebylo nutné sáhodlouze to režijně rozpitvávat a oddalovat tak zabíjení. 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Snaha o poctu osmdesátkovým slasherům zrovna dvakrát nevyšla, ačkoliv u mě je to způsobené i tím, že tomuhle údobí zrovna dvakrát neholduji. Nevadil mi grindhouse formát, nevadili mi herci, ale co mě strašně vytáčelo bylo to sáhodlouhé představování aktérů, které zabralo takřka polovinu stopáže. Když člověk přihlédne k tomu, že všechny postavy jsou modelové, je půlka filmu naprosto zbytečná. Když to pak vrahoun rozjel, tak to docela šlo, ale té pachuti z první části mě nezbavil ani náhodou. 30% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama