Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herečka a ženská, která měla říz! Tak o legendě českého filmu vypráví její kolegové, příbuzní a známí. Na nezapomenutelnou Stellinku v unikátním dokumentu vzpomíná synovec Jan Zázvorka, herečtí kolegové Simona Stašová, Ondřej Kepka, Ivo Niederle a Květa Fialová i režisér jejího posledního filmu Vladimír Michálek. (TV Barrandov)

Recenze (2)

kingik 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch fádních dokumentů o zesnulém umělci, na které má tv Barrandov patent. Může se ten umělec jmenovat třeba Férenc Vomáčka, vyjde to nastejno. S největší pravděpodobností bude přáteli a kolegy z branže chválen, opěvován až za hrob a v jejich očích to bude nedostižný génius. V případě skvělé české herečky Stelly Zázvorkové netřeba chvály. Hovoří za ní umělecká práce, kterou tady po sobě zanechala. Konkrétně v případě tohoto polovičatého dokumentu, se na ukázky z jejích filmů moc nedostalo. Vybrala se jich jen hrstka, a ještě v otřesné obrazové kvalitě, asi z YouTube zdroje. Kolegové a přátelé převážně hovořili o jejích přednostech, ale o slabinách se z důvodu piety moc nehovořilo, ale přece jen se něco málo z této oblasti našlo. No a hlavní důvod, proč jdu s hodnocením nízko, je absolutní neforemnost dokumentů, které jdou jako přes kopírák, a nic moc si z nich jako divák neodnesu. Po nějaké chvilce jde z té chvály hlava kolem a vzniká téměř božský, především nekritický pohled na umělce. Ubrat z té adorace by nebylo na škodu. Pietní dokumenty tedy v zásadě nebrat, anebo se nudit a nebavit se, jako tomu bylo v tomto případě. A to se u filmů se Zázvorkovou, až tak často nestávalo. Velcí umělci nepotřebují takovéto vyšeptané dokumenty. Inkriminované tajemství zesnulé herečky jsem znal (smrt její dcery) i bez existence této vzpomínkové fádnosti. Pokud to tedy bylo ono tajemství, o kterém praví název. Jiné jsem s tímto pořadem neobjevil. Ono to bylo vůbec celé neobjevné. 40% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Živelná žena poznamenaná na duši svým jediným manželstvím s Milošem Kopeckým a sebevraždou své dcery. Opět jsem rád, že tyto dokumenty vznikly, protože tady vzpomíná třeba ještě Květa Fialová. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama