Reklama

Reklama

Ave, Caesar!

  • USA Hail, Caesar! (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Komedie
USA / Velká Británie / Japonsko, 2016, 106 min (Alternativní 102 min)

Scénář:

Joel Coen, Ethan Coen

Kamera:

Roger Deakins

Hrají:

Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Channing Tatum, Jonah Hill (více)
(další profese)

Někteří lidé mají úžasnou schopnost vyřešit i ten největší problém. Prototypem takového člověka je Eddie Mannix, jehož polem působnosti jsou hollywoodská filmová studia. Den „žehliče problémů" Eddieho (Josh Brolin) začíná brzy ráno riskantní záchranou pověsti mladičké hvězdičky, která už už padá do morálního bahna a do spárů policie. Hned nato smiřuje rozzuřené církevní představitele, které naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu. Režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí do hlavní role vnutit hvězdného představitele kovbojů, který sice umí házet lasem, zato neumí mluvit. A to není všechno. Problémy mu dělá i hvězdná plavkyně Anna (Scarlett Johansson), jež má choulostivé osobní trable, a slavný tanečník Burt (Channing Tatum), jenž se z ničeho nic začal chovat divně. A to pořád není všechno. Největší vrásky na čele mu vykloubila superstar Baird Whitlock (George Clooney), který byl unesen neznámou organizací, jež si říká Budoucnost, uprostřed natáčení velkofilmu Ave, Caesar! Pro ostříleného Eddieho ale sebevětší krize není problémem, nýbrž výzvou. (CinemArt)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (362)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Ave, Caesar a trochu tápu! Jediné slovo, které mě při konci filmu napadlo byla nekonzistentnost. Námět naprosto skvostný a výprava přímo malebná, ale jen mi to prostě nedrželo pohromadě. Coenovic rochnění se v bizarnostech je nesmírně zábavné a je tu široká paleta vtipných scének, ale nepronikl jsem do toho kolotoče, jak by mělo být hodno. Příběh mi tak trochu unikal a nejsem si jistý, jak snímek uchopit. Tři hvězdy myslím hovoří za vše. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina byla relativně koukatelná a pokud by se Coenové omezili jen na Mannixovo řešení jednotlivých problémů, tak by to i šlo. Ale bohužel velký prostor dostala Clooneyho linka, která byla jen o bezobsažném blábolení, Tatumovu vložku jsem nepochopil vůbec a pomáhání si momentkami z "dobových" filmů je o ničem. Sem tam se nějaký fórek povedl a konkrétně kovboj snažící se o dramatickou rovinu dokáže rozesmát, ale podobných věcí je ve filmu zoufale málo. Tohle se zrovna dvakrát nepovedlo. 35% ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové si v případě Ave, Caesara vybrali svou slabší chvilku. Ač je někdy těžké se na jejich styl naladit, tak zde to bylo i přes velká jména a zajímavé prostředí ještě obtížnější, pro některé spíše nemožné. Najde se sice pár kvalitních i vtipných scén, ale slabý scénář a nekonstantnost film strhávají do nízkého hodnocení. Záchrana přichází v podobě skvělé kamery Rogera Deakinse, pěkné výpravy a úžasné Tildy Swinton. [50%] | Kino - Prom. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nudné a vrcholně nevtipné, pokud to měla být jakási satira, parodie nebo karikaturní ztvárnění dřívějších hollywoodských dob, tak bych čekal, alespoň pár povedených vtipů. Nevím, ale opravdu bych od Coenů čekal ucelenější a divácky stravitelnější scénář, než takovouhle plytkou břečku keců a póz. Celý film je uhraný jenom na výborném hereckém obsazení, ale i z těch mě bavila možná tak Tilda Swinton. Jedna hvězda za vizuál, druhá za ansámbl. Fakt slabota... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří neznají absolutně nic o americkém filmovém průmyslu z let čtyřicátých a padesátých, tehdejší atmosféry, filosofie dějin, komunistické filosofie se tomuhle filmu nemohou zasmát. Narážky a výroky jim budou připadat divné, zbyde jen trocha situačního humoru. Ale o tom ten film není, perfektní parodie tehdejšího stylu natáčení filmu, kromě vynikajícího Clooneyho, mě dostává role Scarlett Johansson jako nafrněná mořská panna, fakt spousta humoru a zabijáckých narážek i dialogů, zejména když dorazí profesor Marcuse:) Neomarxisti již vědí. Channing Tatum má rovněž roli k sežrání, film jako výsměch 50.letům, kdy antikomunismus i rusofilství bujelo je pro mě jeden z nejlepších počinů loňského roku. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Muž, který přemlouvá Eddie Mannixe (Josh Brolin), aby vzal práci ve firmě Lockhead, se zmíní, že test na atolu Bikini proběhl před třemi týdny. To znamená, že se film odehrává v březnu roku 1954. (DavKom)
  • Charaktery postav Tildy Swinton a jejího dvojčete jsou založeny na Heddě Hopper s Louelle Parsons, legendárních hollywoodských bulvárních novinářek. (kenny.h)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

17.07.2016

Dva a půl měsíce. Tak dlouho Lucasfilmu trvalo potvrdit, že si Alden Ehrenreich opravdu zahraje mladého Hana Sola. Celý internet o jeho obsazení ví od 6. května, nikdo z tábora Star Wars o něm ale… (více)

Našel se mladý Han Solo

Našel se mladý Han Solo

06.05.2016

Star Wars vesmír se ještě letos rozroste o spin-off Rogue One a v prosinci 2017 nás čeká klasická Epizoda VIII. Řada fanoušků se ale těší i na prequel s mladým Hanem Solem, který nám v květnu 2018… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama