Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sleduje príbeh dvoch osamelých učiteľov, muža a ženy. Obaja nastúpili do tej istej školy, delil ich však rok. Do školy najskôr nastúpila žena, ktorá si časom začala svoje myšlienky a trápenia písať do denníka. Jedného dňa však odišla učiť na inú školu, pričom si zabudla svoj denník. Našiel ho mladý učiteľ, ktorý prišiel miesto nej ako náhradník. Po prečítaní denníka sa do imaginárnej ženy zaľúbi a rozhodne sa v denníku pokračovať. Keď sa mladá žena do školy vráti, on už tam neučí, nechá tam však jej denník. Po zistení, že sú do denníka pridané nové myšlienky, sa aj ona do ich autora zaľúbi, nevie ho však nájsť. Podarí sa im raz stretnúť a naplniť tak svoju lásku? (misterz)

(více)

Recenze (17)

emma53 

všechny recenze uživatele

V thajských filmových vodách se moc nebrouzdám, ale věřte, že tady v těch vodách vám bude příjemně a teď nemyslím jen ty filmové, protože exteriéry, kde bylo umístěno to rádoby vzdělávací středisko pro děti (dřevěná bouda na jezeře), byly nádherné. Ty kouzelné scenérie utlumí i ten jejich zvláštní způsob hereckého projevu, který mně dělá trochu problémy. Nešlo nemilovat Ann, obzvlášť, když se usmívala nebo měla ten zasněný a smutný pohled. A Song byl tak trochu truhlík, ale který mně postupně přirostl k srdci, zrovna jako všechna ta drobotina kolem nich. Moc se mně líbilo, že to bylo celé pojaté trochu jinak a ne tak úplně klasicky, jak je zvykem. Lehké, příjemné a miloučké jak už tady píše kareen s moc hezkou hudbou k tomu, no, nedejte tomu čtyřku:-) "Některé věci člověk cítí srdcem a v tom se nelišíme. Nemůžeme je spatřit na vlastní oči, ale cítíme je uvnitř našich srdcí. V tom se nelišíme." A o tom to celé je...... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že došlo i na to pro mě nepříjemné asiatsko-expresivní herectví, hlavně ze strany pana Songa (u dětí to působilo docela roztomile), ale věděla jsem do čeho jdu, takže tentokrát nad tím přimhouřím obě oči. Vlastně ani nevím, jak mé pocity ze snímku popsat, nejpříhodnější mi asi připadá slovo miloučký. Což na první pohled vypadá hrozně cukrkandlově a možná by i bylo, kdyby tahle thajská podívaná zároveň nepůsobila i vtipně, uvolněně, vzdušně...a opravdu nádherně romanticky. Slečna Anna byla tou pravou dívkou do nepohody, Song naopak místama děsné jelito ( ale zase měl chlapec zlaté srdce, to jo ), a o zbytek se postarala nádherná příroda, malí caparti a příjemná hudba. Takže celkově spokojenost. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený príbeh dvoch učiteľov z tej istej triedy rozdelených "len" časom.Obaja prežívajú smutné obdobie svojho života ale aj tak vedia šíriť dobrú náladu a lásku medzi deti ktoré chcú aj dačo naučiť. Ten nápad z denníkom a následnou retrospektívou som síce už par krát videl ale ak je to dobre spravené tak to vôbec neomrzí ... malo to síce pár hluchých miest no tie sú doplnené krásnou hudbou a tak to nakoniec ako celo pôsobí úplne skvelo ... ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Do cizích deníčků by se nahlížet nemělo, ale bylo by chybou se o slova, vepsaná do něj od krásné učitelky Ann, připravit. Na spoustě stránek popsala své pocity a nálady, které osamoceně, respektive jen se svými neposednými žáčky, prožila během roku ve škole ukotvené na moři. V tomhle místě bez signálu, daleko od civilizace, ji posléze vystřídá ňoumovitý Song, tajemný deník objeví a na romanci, kterým se běžně ve světě celuloidu vyhýbám, je zaděláno. Naštěstí lehce, úsměvně, s nádechem exotiky a hlavně tak nějak jinak, než je běžný filmový konzument zvyklý, protože asijská kinematografie dokáže vždy překvapit .. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Thajčanom sa veru zadarilo! Naozaj veľké prekvapenie, pretože takúto príjemnú romantickú dramédiu som určite nečakal. Krásne vystihnuté posolstvo učiteľského remesla, ktorému ľudsky záleží na každom jednom dieťati a cíti akúsi vnútornú zodpovednosť ich viesť na ceste za vzdelaním. To nevšedné prostredie školy na hausbóte, ktorá bola niekde v jazere na "konci sveta" bolo fakt pôsobivé. A ešte k tomu celý ten koncept príbehu s dvomi učiteľmi, ktorí sa síce stále obchádzali, no napriek tomu ich zblížilo akési puto vytvorené prostredníctvom ich poslania a samozrejme nemalú rolu v tom celom hral aj Annin denníček, v ktorom obaja neraz hľadali svoju oporu v časoch samoty. Ešte dokonca aj ten štýl akým to bolo podané na mňa zapôsobil. Film ako celok si ma teda dosť získal. Nie je to síce čistých 5*, ale aj tak si nemôžem pomôcť. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama