Reklama

Reklama

David Bowie je…

  • Velká Británie David Bowie Is (více)
Trailer

Obsahy(1)

Výstava nazvaná „David Bowie je..." byla nejúspěšnější v historii Victoria & Albert Museum v Londýně. Představila obdivuhodnou sbírku ručně psaných textů, originálních kostýmů, módy, fotografií, filmů, hudebních videoklipů, Bowieho vlastních nástrojů a přebalů alb z David Bowie Archive. Záznam zavede diváky v kinech na fascinující cestu napříč okouzlující výstavou se speciálními hosty, včetně legendárního japonského módního návrháře Kansaie Yamamota či frontmana kapely Pulp Jarvise Cockera. Publikum se tak dozví příběhy některých klíčových objektů, které dokumentují Bowieho uměleckou kariéru, od těch nejpovolanějších. Kurátoři výstavy Victoria Broackes a Geoffrey Marsh pak nabídnou odborný pohled jak na nejznámější hudební videa a originální kostýmy, tak i na osobnější předměty, jakými jsou ručně psané texty či deníkové záznamy, odhalující kreativitu a vývoj Bowieho nápadů. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

JWK 

všechny recenze uživatele

Jakožto Bowie freak je pro mě povinností dát 5 hvězd. Film mě nesmírně obohatil a byl provedený skvěle. Přesto mám dvě výhrady. 1. Chvilkama mi lezlo na nervy jak nekriticky a v přehnaných a přehnaně častých ultralativech o Davidovi mluví, což mi lehce připomínalo hymnusy kultu osobností různých vůdců apod. (zajímalo by mě jak se na to david z nebe tváří) A za 2. Čekal jsem že to bude spíš show v Bowie stylu, než dobře udělaná „klasická“ prohlídka expozice s vyprávěním a spoustu bonusy. Bylo to skvělé ANO, ale vzhledem k tomu že se jednalo o génia Bowieho, čekal jsem naprosto nekonformní styl, něco co by nemělo srovnání a bylo Bowiovské. Chápu lidi kteří známkují 4 hvězdičky. Z obrovského vděku a lásky k Bowiemu dávám pochopitelně 5 i když se bowie orgasmus nedostavil. ()

Dvoja 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda dokumenty, kde post mortum vyhlašují zmiňované umělce zcela nekriticky do nebe. Tohle je ale výstava a pokud by hlavní tvůrčí nebyli tolik zapálení/zamilovaní, nic tak pěkného by asi ani nevzniklo. Ano, je to nekritické, o Bowiem se nedozvíme ani kapku špatného (nevěřím, že nic takového neexistuje) a z celého vychází jako anděl. Každopádně nejedná se o životopisný dokument jako takový. Je to věhlas na Bowieho život a na to, kolika lidem dodal inspiraci a spoustu dalšího. Z prohlídky proto člověk pak odchází nadšen, v dobré náladě a určitě pln pozitivních dojmů. Sama nakonec neumím odpověděd, co přesně pro mě David znamená a tedy "je". Nejspíš nejvíce souhlasím s Kansaiem - David Bowie je David Bowie..ničemu se nedá přirovnat a to, co ve mně zanechává, nedokáži pojmenovat. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama