Reklama

Reklama

Deník puberťačky

  • USA The Diary of a Teenage Girl (více)
Trailer

Minnie Goetzeová je předčasně vyspělá dospívající dívka, která žije v sedmdesátých letech v San Franciscu. Poté, co svede přítele své bohémské matky, se snaží pochopit souvislost mezi sexem a láskou. Drama o dospívání nazvané Deník puberťačky se odehrává v roce 1976 v San Franciscu, v době, kdy hnutí hippies postupně mizí ze scény a na výsluní se dostává punk rock. Stejně jako většina puberťaček touží i Minnie Goetzeová (Bel Powleyová) po lásce, přijetí a nalezení smyslu života. Minnie se zaplete s přítelem své matky (Kristen Wiigová) - "nejkrásnějším mužem na světě" Monroem (Alexander Skarsgård) - a prožívá s ním poněkud komplikovaný milostný románek. Následuje pikantní, vtipný a provokativní výčet prvních sexuálních a uměleckých eskapád jedné nerozvážné dospívající dívky. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je hlavní hrdinka poměrně málo přitažlivá náctiletá, svým přístupem k životu mne dost zaujala. Své pátrání po životních hodnotách zahájila přívalem sexu a opiátů, až poté se vlastně propracovala do střízlivého vyklidnění. Vcelku zajímavě napsaný příběh, kde se naštěstí méně mluví a více děje.Nakonec tedy líbilo. 70% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbil celý nápad, obecně mám ráda "deníkově" a retrospektivně (zde alespoň častečně) pojaté filmy a celá ta kompozice mi sedla. Líbila se mi i ta hlavní myšlenka/zápletka, ale to je možná tak všechno. Asi v tom hrálo velkou roli to, že mi hlavní hrdina poměrně dost lezla na nervy a stejně tak i její matka. Hodně reakcí postav na nějakou situaci (což byla tady možná i taková klíčová věc, když se jedná řekněme o vztahové drama ....:D ) mi přišla nereálná vykonstruovaná, občas lehce absurdní případně až lehce parodická. Hlavně, aby to celé tak nějak sedělo do předem připraveného konceptu "divokých sedmdesátek" a nedej bože, kdyby se vynechal nějaký ze žhavých motivů, které se vám pravděpodobně ve spojení s touhle dobou vybaví. Vidět se to dá, ale jednou mi to stačilo. Možná jsem do snímku vkládala zbytečně vysoké naděje a možná proto jsem zklamaná...Taky mě mrzí že film řešící takovéhle poměrně silné téma nemá nějaké solidní zakončení, které by všemu tomu "dramatu" dávalo nějaký smysl... ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do deníku puberťačky. Doufám, že takový prožitek, který ztvárnila Bel nemají všechny dopívající dívky, protože, než deník puberťačky mi to spíš připadalo, jako deník nymfomanky =). Ale tenhle názor tady asi nemám jen já, jak tak koukám=). Tak nebo tak, film je dobře natočený a hlavní hrdinka je sympatická. Vzala to všechno sice za špatný konec, ale vše zlé, je k něčemu dobré. Aspoň v tomhle případě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle je film, který se mi hodně zamlouval. Nejenom proto, že je to o sexu, ale i o tom, jak je problematický, pokud mu propadnete. A také díky tomu, že je to tak trochu o komiksu. Jednotliví herci byli naprosto skvěle vybráni, což musím ocenit v první řadě. Bel Powley opravdu může vypadat na těch 14, i když jí je 23. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Takhle ošklivou herečku už jsem ve filmu dlouho neviděl (krátký tělo, žádný boky, ksicht jak žárovka a ještě upravená Photoshopem) a přesto musím uznat, že se nedivím, že otčím podlehl jejímu kouzlu a předčasnému sexuálnímu apetitu. Kromě toho tahle ošklivá herečka umí i hrát. Ocenil jsem sexuální otevřenost (spíše ale verbální, ale aspoň něco), čehož se u od prudérních Američanů člověk tak často nedočká. Chvílemi jsem si říkal. že to v těch sedmdesátých letech v San Francisku nemuselo bejt vůbec špatný. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény ve třídě se natáčely ve škole Lincoln Middle School v Alamedě v Kalifornii, a přestože měli filmaři povoleno ve škole natáčet, nechtěli překážet, a tak se všechny scény uvnitř natočily během jedné noci. Iluze dne byla vytvořena světly namířenými za okny třídy a filtry kamery. (hansel97)
  • Film byl poprvé publiku představen na festivalu Sundance (leden 2015), podruhé poté na Berlinale (únor 2015). (glumka)
  • Ve scéně, kdy Minnie (Bel Powley) jde do baru za svou matkou, se poté, co Minnie vyběhne ze dveří, kamera zaměří na brunetu kouřící cigaretu. Tou je Phoebe Gloeckner, spisovatelka stojící za předlouhou k tomuto filmu. (hansel97)

Reklama

Reklama