Reklama

Reklama

Želvy Ninja 2

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (více)
Trailer 3

Želví nepřítel číslo jedna, krutý Asiat přezdívaný Trhač, právě zdrhnul z vězení, kde měl dost času na to, aby vymyslel plán, kterým by se zelenými mutanty srovnal skóre (právě oni se velkou měrou podíleli na jeho zabásnutí). Kvůli jeho realizaci se spojí se šíleným vědcem Baxterem Stockmanem, který vyvinul speciální mutagen schopný přeměnit člověka na zvíře. Prvními dvěma pokusnými králíky se stanou rabiáti Bebop a Rocksteady, dříve dva oškliví chlapi, teď ohavný kanec a nosorožec. Oba se samozřejmě okamžitě pustí po stopě želvích bratří, ačkoliv ti jim jdou naproti, protože: „Když může ta látka proměnit lidi ve zvířata, proč by nemohla zvířata proměnit v lidi?" Tahle otázka některé členy želvího společenstva poměrně silně vzrušuje. Brzy ale budou mít úplně jiné starosti, protože do zástupu výše uvedených nepřátel se záhy přidá zástupce velmi naštvané mimozemské civilizace, který si říká Krang. Navzdory svému legračnímu vzezření je to ukrutný prevít, takže zelení bratři budou nakonec rádi, když v boji proti zlu po jejich boku stanou osvědčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, který to s hokejkou a pukem umí jako Jarda Jágr s tím rozdílem, že Casey se netrefuje do branky, ale do lidí. Bude to bitva, jakou svět neviděl, snad během ní borcům v krunýři nevystydne pizza... (CinemArt)

(více)

Recenze (340)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Víc Megan radši né, člověk by pak nemyslel na děj filmu už vůbec. Dvojka byla víc vtipná a také víc nechutná (kanec, nosorožec a Krang) a celá ta zápletka s cestování časem vachrlatá jak stoletý žebřík. Ale závěr na bruslích jsem si docela užil a nenudil jsem se. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Víc rajcovní Megan a méňě digitální přeplácenosti a bylo by aleluja, ale i tak, v rámci filmového žánru nula nula nic solidní oddycháč. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevím, co jsem jiného čekal. Byl pozdní večer, dvacátý první máj, a mně se nechtělo spát a tohle byla jediná alternativa, u které bych nemusel usnout. Jenže..pro dnešní děti to bude asi akční jízda, ale já byl vyřízenej z toho nekonečnýho digitálu. To už ten film mohli udělat kreslenej a nic by se nestalo. Vzorový příklad toho, že staré kreslné Želvy Ninja jsem měl rád, ale dnešní verze nemůžu ani vystát. Čím jsem starší, tím mám pocit, že mě nové předělávky starých pohádek začínají lézt čím dál tím víc na nervy. A nutno dodat, že Megan Fox to tady teda vůbec nezachránila! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $82,051,601Tržby Celosvetovo $245,623,848Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,505,708Tržby za predaj DVD v USA $7,754,979║ v podstate štandard prvého dielo dodržaní, opäť tu máme slušnú akciu a zábavnosť, fajn postavy aj Casey Jones zapasoval, aj keď občas sú zbytočne uletené ako uletení mozog Krang, či bláznivý ten profesor, Megan Fox opäť šmakuje a je takou ozdobou, v pohode priemer na vypnutie /videl v kine: 60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 4,071 // Otvárací Víkend v USA: $35,316,382 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Želvy jsou pro mne pouze strávitelná jednohubka, ale vadí mi, že je to příliš infantilně provedené, zde bych ocenil tvrdé rko a temnější atmosféru. Megan Fox je stále prvotřídní kočkou, Akce je spíš průměrná, ale alespoň přehledně a zábavně natočená. Film utíká rychle, ale věková hranice je bohužel kolem 13-17 let. Rocksteady a Bepob byli správně ujetí, což je největším plusem filmu. 65% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ještě větší retro, než jsme doufali. Krang přetéká slizem, Trhač se vrací do brnění, asistuje doktor Stockman a pár ran rozdá i Casey Jones. Léto 2016 přeje mým dětským láskám a po Tarzanovi dostávají další šanci i Želváci, kteří se po svižném (byť dějově krkolomném) originu vrací v ještě lepší formě. Mají auto, mají elán, mají April a pořád parádně baví. Není mi už šest, takže nadšení musím chtě nechtě začít krotit, ale když se v závěrečných titulcích spustila nová (a přitom dokonale uctivá) verze té nejlegendárnější znělky, neměl jsem daleko k nefalšovanému dojetí. Kdo želvy miloval a chtěl ten pocit ještě jednou zažít, je v téhle stoce na správném místě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vyrastal som na TMHT komiksoch, kreslených seriáloch, filmoch, samolepkových albumoch a plagátoch, ktorými som mal polepenú steny, takže ako jednotka, tak dvojka sa mi páčili a obe takmer na 4*. Takmer. A nie, nehanbím sa za to. Naopak, trocha som ľutoval, že som si ich nechal ujsť v kine, lebo oba diely sú miestami dosť „veľké“ a dejú sa v nich veci, ktoré je škoda vidieť len na malej televíznej obrazovke. Po scenáristickej stránke je dvojka samozrejme rovnaká (ak nie ešte väčšia) blbosť, ako minule a všetky tie prúsery ani nemá zmysel riešiť (Krang má mega-technológie a žije v tele ohromujúceho robota, ale nemá ani jedného vojaka?), ale komu sa páčila jednotka, bude sa mu páčiť aj dvojka. Plusom je príchod kultových postáv a vecí, ktoré chýbali v prvej časti (Technodrom, Casey Jones, Bebop, Rocksteady a Krang). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jako každá správná megafranšíza nemají "Želvy ninja" pouze jednu podobu, ale naopak celou řadu variací, které konvenují různým cílovým skupinám. Ačkoli řada lidí má želváky asociované s dětskými televizními seriály, souběžně existují nejrůznější odnože na poli komiksů, které se tu přiklání k undergroundové rádoby drzosti i vyloženě dospělácké splatter varianty jako nabušený speciál "Bodycount". A pak tu jsou celovečerní filmové inkarnace "Želv ninja", které z nějakého důvodu jsou odsouzené ke tomu být vyšinutým bizarem. Trojici cringe-fest devadesátkových live-action celovčeráků v tomto směle sekundují nové bijáky z produkce Platinum Dunes. Vedle znepokojujícího CGI designu želv, který balancuje na hraně principů karikatury a tísnivého údolí zde nejvíce děsí nepochopitelné souznění étosem a estetikou majitele produkční společnosti, Michaela Baye. Dětinskost CGI/live action "Želv" tedy nevychází z cílení na nezletilé diváky, ale má podobu jalové dětinskosti nedospělých mužů středního věku, kteří žijí v iluzorní verzi reality utkané z lifestylových časopisů pro pány plných uniformních modelek a hraček pro velké kluky s naditými šrajtoflemi. Podobně jako stará live action trilogie představovala esenci toho nejtrapnějšího a nejcampovějšího z devadesátek (včetně Vanilla Ice), tak nové filmy přinášejí bizarní ukázku toho nejzběsilejšího a nejstupidnějšího ze současného mainstreamu. Příznačně při tom zdaleka nedosahují obžérskosti Bayových vlastních filmů ani jeho řemesné finesy, takže na rozdíl od bayovek nejsou podmanivé svou nesoudnou jurodivostí, ale jen marně pokoušejí kopírovat mistrovy povchní trademarky. Jak ale člověk sleduje tenhle mumraj překotných animovaných akčních sekvencí prokládaný polodetaily žurnálových tvářiček a vystajlovanými záběry na auťáky, neustále se na mysl vkrádá otázka, pro koho si tvůrci mysleli, že tohle točí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bavil jsem se asi zhruba stejne jako v pripade prvniho dilu. Dej samozrejme neni buhvijakej, nicmene dokaze svizne odsejpat od zacatku do konce a ackoliv akce neni nic vylozene kulervouciho, rozhodne je zabavna a misty i vcelku originalni. Herci jsou sympaticky, at uz ty skutecny, tak zelvaci. Jedina vytka tak jde k zaporakum, Trhac, Krang, Bebop i Rocksteady by si proste zaslouzili vic prostoru a mohlo by tak dojit na epictejsi finale, tohle sice spatny nebylo, ale trochu zabitej potencial precejen jo, navic uklizeni Trhace bylo vylozene trapny. Asi jsem trochu ovlivnenej nostalgii, jelikoz puvodni serial jsem s chuti sledoval a zaverecna pisnicka proste nema chybu, takze trochu nadsazeny, ale 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsme prostě čtyři bratři z New Yorku, co nesnášej zlo a milujou to tady." Lépe bych bojovné želvy nepopsal. Snad tam jen tak trošku chyběla zmínka o zelené barvě a krunýři, ale jinak to bylo vyčerpávající. Já tedy nejsem žádný nostalgik, protože jsem dostal první občanku dříve než byl zaznamenán první pohyb želvích ninjů na obrazovce, ale tohle mě celkem bavilo. Jednak proto, že se pořád něco dělo, že hokejista Casey měl skvělý styl a zejména proto, že April pochopila, že nejlepší investigativní reportáže se dělají v tričku a džínách. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V podstatě jako jednička + otravný Tyler Perry. Infantilní humor funguje. Rocky a Bob správně dementní a Krang s Technodromem prošli sympatickým moderním updatem. Fox stále stejné umělohmotná kost. Jones mě štval - castingová netrefa. Akce v Brazílii je ovšem splněný dětský sen. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vemte všechno, co bylo skvělé na jedničce a hoďte to do hajzlu. Pokud čekáte akční nahláškovaný nářez plný skvělých bitek jako od Jackieho Chana, tak se raději znovu podívejte na jedničku. Tady budete mít hodinu a půl velice trapných, ultra dementních keců (neříkám, že jednička nebyla dementní, ale tam to holt přehlušovala tuna skvělé akce ... tady tu hnusnou akci přehlušuje tuna demence a trapnosti). Ten zbytek tvoří digi bordel ... jo a na jakékoliv ninjutsu taky rovnou zapomeňte, když už se tu někdo má mlátit, tak je to buďto v off screenu, nebo je tu jeden obrovský a skoro nepohyblivý enemák, na kterého želvy prostě jen skáčou ... když tak přemýšlím, tak dvojka by se spíš měla jmenovat Teenage Jumping Turtles, jelikož tu vlastně v těch pár akčních scénách jen skáčou a hází hlášky, kterým se uchichtnou tak maximálně děti do 10 let. Liebesman chybí a Casey Jones přebývá ... ten týpek je tak otravný neherec, že v oné neherecké disciplíně předčí i Megan Fox (ale jsem si jistej, že v reklamě na Calvin Klein strašně válí). Upřímně doufám, že dalšího filmu už se nedočkáme. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu jsem si hodně stěžoval na jeden velký kalkul, kterým Želvy ninja bezpochyby jsou. Nevím proč to odnesly zrovna ony, když takhle vypadá v podstatě každý moderní blockbuster a dvojka není vyloženě lepší, pouze nabízí více téhož a jestli něco stojí za to, tak jsou to bezpochyby triky, kterých je film doslova nasáklý už z principu 4 renderovaných želváků a kdyby mi někdo řekl, že ten film stál dvojnásobek, nedělalo by mi problém tomu věřit. Zatímco my měli tak maximálně seriál a na tehdejší dobu podobně ujetou sérii filmů s chlápkama v kostýmech, tenhle film musí mladší diváci prostě milovat. Přitom nenabízí absolutně vůbec nic, co by dělalo film filmem stojícím na vyprávění a příběhu, nýbrž jeden velký sladký popkorn s 3D máslovou příchutí, který ani na chvilku nepoleví a servíruje jednu zpomalovačku za druhou. Na druhou stranu si korytnačky na nic nehrajou a jelikož nejsme ničím oklamáni, nemám s vizí tohoto bijáku žádný problém. Jen ten Tyler Perry by mohl brát vážnější role jako v Gone Girl a ne se jen převlíkat za ženskou nebo random potrefený profesory. PS : Umělecké titulky jsou vážně super! ... 7/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dvoječka je blboučká jako jednička, ale tak je tu Amell (Arow fanynky si zatleskají), je tu Kosmodrom s Krangem (já si zatleskám) a tím to opět celé hasne, protože Bebop a Rocksteady jsou opravdu borci, kteří náleží jen animákům. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Oproti jednice žádná velká sláva. Pro mě to bylo spíš více méně vzpomínkový retro. Celkově film nějak zvlášť nenadchne, ale ani neurazí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Teenage Mutant Ninja Turtles" (忍者龜) - štyri zmutované korytnačky, ktoré ovládajú bojové umenie ninjov. Žijú v kanalizačnom systéme pod New Yorkom. Majú veľkosť urasteného dospelého muža. Trénuje ich obrovský potkan. Vedia rozprávať. Mená majú ako talianski renesanční maliari (Leonardo, Donatello, Michelangelo, Raphael). Sú to klaďasi, čo chránia obyvateľov pred mocným zločineckým gangom. V roku 2014 bolo natočené filmové spracovanie z produkcie Michaela Baya. Bolo to určené prioritne pre detského diváka. Vizuálne to však bolo solidne spracované, a tak som tomu dal tri hviezdičky. Malo to komerčný úspech, takže sa o dva roky neskôr objavilo pokračovanie s poradovým číslom dva. Je to na takej istej úrovni ako prvý film. Keby som mal desať rokov, čumel by som na to s otvorenou hubou a z kina odchádzal s blaženým úsmevom na tvári. Mám však už štyridsiatku na krku a preto tomu viac ako tri hviezdičky nedám. *** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jestli byly první Bayovy Želvy opravdu něčím zajímavé a působivé, tak to byly akční scény. Odpoutaná kamera snímající souboje v dlouhých, dynamických záběrech byla dostatečným ospravedlněním pro mnohdy kompletně animované scény a vnesla do akce přehlednost a pohybovou eleganci, jaká v současných hollywoodských blockbusterech není úplně obvyklá. Ve dvojce už se bohužel ničeho takového nedočkáme - Dave Green nejenže sáhl po dnes běžném a mnohými proklínaném shake 'n' cut stylu, ale také po výrazně jednoduší choreografii. I scéna s pádem letadla je hlavně triková exhibice a chybí ji důmyslná inscenace "sněžné" honičky z předchozího filmu. Zarazilo mě také to, že snímek se vůbec nenamáhá jakkoli představovat Kranga; ten se prostě objeví a všechny postavy se tváří, jako by mimozemšťany v robotických oblecích běžně potkávali na ulici a nepotřebovali kolem jejich původu nic vysvětlovat. Pokud se vám ale na na předchozích náctiletých zmutovaných nindža želvách líbil hlavně nigga humor a sexy pózy Megan Fox, pak si určitě užijete i dvojku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dvojka restartovaných želv jede ve stylu jedničky. Pro děti možná dobrý, pro mě už ne. A navíc když už bych to chtěl mermomocí vidět, tak si radši pustím originál než tuto snadno zapomenutelnou záležitost.35% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bezva akční výplach v na mě až příliš dětinském podání. Strašně moc postav tady totiž ze sebe dělá infantilní nešikovné ňoumy, což už mi se stopadesátou záchranou světa pomalu přestává lícovat. Ubrat gagů a byla by to paráda. ()

Reklama

Reklama