Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent CIA zabije během útěku z vězení jednoho teroristu. Když se jeho komplicové pokusí získat zpět mikročip implantovaný do jeho lidského těla, jeden z nich je chycen a přesvědčen CIA spolupracovat s nimi jako jejich informátor. Tím informátorem se stává Alexa (Kathleen Kinmont), která spolupracovala s mezinárodním zločincem Victorem Mahlerem (Alex Cord). Pod svá ochranná křídla ji dostane agent CIA Mark Graver (Lorenzo Lamas), který se svým kolegou Nickem Murphym (O. J. Simpson) má za úkol Mahlera dopadnout a zlikvidovat. (videofil)

(více)

Recenze (23)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nudné merhiovské akční béčko s Lamasem a Kinmont (Alexa), jeho partnerkou z ODPADLÍKA a životní družkou, s níž se ten rok rozvedl. Nechybí čip, jaderná hrozba, padouch trestající své neschopné pohůnky vyřezáváním oka břitvou, místnost s chlápky trénujícími bojová umění, arénní bitka na život a na smrt, ani chabé hlášky, ale i když jsou mezery mezi fádními akčními scénami chvályhodně krátké a sveřepá Kinmont má něco do sebe, na jednu hvězdičku se to nevyškrábe. Film se o rok později dočkal volného pokračování, ve kterém se objevil i třetí odpadlík Branscombe Richmond. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Je to vysoce sofistikovaná verze masivního paralelního mikroprocesoru. V tomhle případě odhaduju, že jeho paměť může překonat jeden trilion za milisekundu…" Musel jsem to po dobrých snad patnácti letech vidět!! Prostě musel.. Ještě předtím, než to bezvýznamný černoch koupí, sežere jeden veledůležitý čip, jeho pohřeb se promění v jatka, páč čip chce banda bezdůvodně střílejících idiotů. K pitvě (v noci u bazénu!!) a získání čipu dojde ale až o několik bezvýznamných minut později, aby si ho zločinci mohli jen tak ukrást, jakoby se nechumelilo. To už se hlavní hrdinka (na hraně zákona) nechá osouložit „Odmrdlíkem“ Lamasem, který ji slíbí, že ji zařídí setkání s dcerou. Uff.. hodně náročné pokoukání, doprovázené mizernými souboji, nijakými hereckými výkony, tvůrčí impotencí a prapodivným střihem. Ale hvězdu z nostalgie si to rozhodně zaslouží.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Merhiho jsem viděl asi tak 2 filmy a už ty mi stačily k tomu abych věděl kdo to je. Ted se k tomu přisral i tenhle film, kterej je neuvěřitelně přiblblej a není ani nikterak zábavnej. Jediný čím je tenhle film zajímavej je "vrah" Simspon. I když moc dobře nehraje tak jsem byl na něj celkem zvědavej, a samozřejmě celkem pěkná Kinmont, to je celkem kost. No a nakonec i ten Lamas, kterýho jakž takž můžu. Ale celej film je prostě špatnej, nijak moc ho nedoporučuji spíše fanouškům béčkům, ale myslím že ani oni si nepřijdou moc na své. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lamas a ty jeho filmy. To vždycky stojí za to. Většinou tam vždy figuruje temná tichá akce v modrém světle. Děj mě nebavil, Alexa mi byla ukradená, Lamas se tam tváří jak kdyby spolkl semeno moudrosti světa a nějakýho ost jsem si tam snad ani nevšiml. Těžká nuda..jen ty přestřelky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Udělat z Lorenza Lamase akční hvězdu byl fail, který byl možný skutečně jen v devadesátkách. Absolutně zapomenuté VHS béčko, kde je vše co čekáte od filmu s Lamasem. Mizerná akce, směšný děj, neexistující scénář a sexuální scéna. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Nic proti fandům Lamase, ale na rozdíl od Dolpha Lundgrena nebo Van Damma mi nikdy nepřišel jako nějaký drsňák. Schválně se podívejte hned na začátku prvního dílu, když drsňák Lamas kráčí mezi policejními auty - náhle kolem něho projede motorka a on se lekne, až nadskočí. Asi filmaři jeli na první dobrou, tak tenhle lapsus nevystřihli. S ocáskem z vlasů připomíná Lamas hodně Odpadlíka a k tomuto seriálu najdeme i další souvztažnosti. Třeba v obou dílech těchto filmů hraje dřívější Lamasova manželka, již jsme mohli vidět i ve zmíněném seriálu. Děj obou filmů není důležitý. V prvním nějací chlápci obsadili budovu, nevíme proč, ani proč drží rukojmí, ale jeden z nich spolkne čip, o který se na jeho pohřbu začnou zajímat zlí lidé, protože bezdůvodně zastřelí kostelníka i varhanistu a ještě se smějí. Však jim smích brzy dojde, protože policie nikdy nespí askoro všechny je postřílí a z té jedné přeživší, která byla hodná a jediná říkala, aby nestříleli, udělají tajnou agentku a komplice. Ve druhém dílu zase jde o nějakou holčičku, která je shodou okolností dcerkou hajzlíka, co ukradl zase nějaký mikročip či co, se kterým by nejspíš ovládal počítače na celém světě a začal třetí světovou válku - nebo prostě něco v tom smyslu. Ale děj by mi byl šumák. Nejhorší na obou filmech je však to, co tahle béčka dělá dobrými béčky - akční scény. Jestliže se protivníci mohou chovat co nejstupidněji, tihle je ještě předčí. Až někdy čekáte, že skutečně se nejen přestanou krýt, jako to dělají, ale ještě vylezou a začnou prosit: "Kilni nás, ať máš nějakou radost." A Lamas takhle napřáhne prst - a protivníci, hu, popadají jak zralé hrušky, krev cáká všude okolo. Inu, asi nějaké tajemné asijské bojové umění. Střih těchto bojůvek by se uplatnil u přenosů diskuzí z českého parlamentu, anebo střihač nemohl najít nůžky, to je také možné. Jedno s druhým - bojové scény vypadají nejen amatérsky, to bychom urazili amatérské filmaře, nejen klišovitě, ale myslím, že i malé děti, které se naučí zacházet s videokamerou, by je natočily lépe. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s "tvorbou" Josepha Merhiho dopadlo rozpačitě. Akce je tady opravdu mnoho a často jde o celkem slušné, efektně natočené explozivní či kaskadérské kousky, ale stejně to celé jaksi dře. Hlavní problém bude asi v tom, že Lorenzo Lamas je tady trochu ve stínu své půvabné ex-manželky Kathleen Kinmont, která většinu "hrubé práce" obstarává za něj. Bohužel na kontaktní akci nemá (teda kromě toho parádně vysportovaného tělíčka) potřebné předpoklady a taková Cynthia Rothrock je pro ni nedostižná meta, ta by jistě dokázala tohle akční béčko "dokopat" minimálně na 2*. Takto zůstává mé hodnocení na 1,5*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Akčniak v ktorom sa nonstop strieľa a niečo neustále vybuchuje. To by mohlo fanúšíka takýchto béčiek uspokojiť, ale všetká tá akcia je strašne fádne prevedená a nasnímaná. Nudil som sa pri nej rovnako ako pri dialógoch, ktoré sú úplne o ničom. A zápletka a je jeden veľký mišmaš. Mal som pocit, že improvizujú scénu za scénou až kým sa nejak nedostanú do záveru. Celkom ma bavil aspoň Lamas, ktorý v tej dobe fakt vyzeral frajersky a Kathleen Kinmontová, ktorá bola fakt sexy. Z tohto filmu sa dá zostrihať perfektný trailer našlapaný akciou, ale v celovečernej stopáži to je celkom nuda. 3/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem akčňák od PM Entertainment. Síce tu ešte chýbajú ich trademarkové automobilové naháňačky a poletujúce vybuchujúce dopravné prostriedky, ale prestreliek je dosť a päsťoviek si užijete až až. Naivné, ale zábavné. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Průměrné akční béčko s hlavními protagonisty Odpadlíka. Jeden ještě z těch lepších akčňáků na které se dá dívat a neotvírá se Vám kudla v kapse. Na nedělní odpoledne slušná podívaná. 50% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je solídny akčný béčkový film z 90. rokov, s vynikajúcou akciou ale len do značnej miery. Detstvo som to žral. 4/10 ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Kinmontova ukazala kozenky,Lamas ji jako spravnej porno borec obtezkal a jeste stihnul par otockama poslat par zlotrilcu do pekla. Thrash jako vysitej. Me se to libilo ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Začátek devadesátých let je hodně poznat na filmu. Z čehož vyplývá, že je to prostě klasické akční béčko té doby. Kažopádně akčních scén je tu fakt dost. Na začátku Lamas jezdí v nějakým baráku na motorce, pak nakásleduje teror v kostele a akční děj se drží až dokonce. Ale přesto to hlavní na celém filmu je šukézní Kathleen Kinmont ve svých narvaných kalhotách a elasťákách. Kvůli ní je nutno se dodívat dokonce a mít ten film ještě rád. [281. hodnocení, 12. komentář, 37%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Manželé Lorenzo Lamas a Kathleen Kinmont u nás známí převážně z televizního seriálu 'Odpadlík' (1992-97), v prostém akčním videofilmu typického na svou dobu. Scénář plný nelogičností a absurdit, který byl však ve své době tvůrčně považován u takovýchto nízkorozpočtových filmů za standard. Už na začátku je poznat, že byl převzat námět z francouzského snímku Luca Bessona 'Brutální Nikita' (1990). Ne však plně se všemi detaily, ale jen hlavní myšlenka. Děj se rozvíjí plynule a snaží se nenudit. Vše nakonec končí tak, jak končí každý akční snímek s bojovým uměním. Finálním zápasem. Těžko říct, kdo je vlastně v centru všeho dění. Lamas nebo Kinmont? Chvílemi je to tak, chvílemi zase jinak, takže těžko říct. Každopádně se jedná o akční videofilm plného očekávaného klišé, což svého času prostě bavilo a bylo diváky do svých videopřehrávačů vyhledáváno. Dnes se už na takový snímek shlíží s kyselou pachutí, ale v rámci akční nostalgie, proč ne. Jo a jen tak pro zajímavost, zahrál si tu dokonce i O.J.Simpson. Jeho role sice vyznívá dost ploše, ale prostoru tu má docela dost. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

OOOuu! Ve své době, nebylo -li jiné zábavy, vzali jsem s díky útokem a ztrčí kamarádovu poličku s VHS (véháes - pro ty nechápavý retardy) a jedne z těch vymatlanejch vomatlanejch titulů, hnedle po Hard to Kill a Airwolf.. byl právě Síáej Alex. No píčovina je to bohu do nebe třískající, ale tenkrát jsme fakt neměli smártfouny, ufouny ani eksotický přivandrovalce, natož net, internet a netflix. Měli jsme tak nějak hovno, a přes to jsme byly veri hepy. Vzpomínáte si na to vy buzny ? To se ještě žilo. A bylo fuk, jestli C.I.A. stojí za hovno nebo ne. bylo to vymrdaně polobarevný, nadabovaná jedním sjetým multihlasem, a nám stačilo k blaženosti, že máme někoho, kdo má videopřehrávač a nechá nás sdílet ten videoshit. No SHIT ON IT! Srát na to. Není to fuk? Za pár let nás stejně čeká multihepyjend, tak hurá na další film ! ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Není to dobrý... Není to vůbec dobrý! Ale pamatuju si, že na začátku 90-tých let, kdy sem po revoluci začaly z jú-es-ej proudit stovky filmů, ze kterých jsme byli na větvi, tak tehdy se mi to líbilo?! Proto 3* Kdybych to viděl dnes poprvé, dám max jednu... ()

Sintiroma 

všechny recenze uživatele

Já myslel že Lamas bude hlavní hrdina filmu a nakonec to je ta jeho stará,tak to bylo první zklamání,další a hlavní zkamání byl nesmyslný děj a pošahaný hlavní zloduch.Ale docela dobrá hudba k filmu,hodně podobné seriálu Odpadlík. ()

Reklama

Reklama