Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 4

Recenze (316)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mark Rylance je neskutečně sympatický člověk s dobráckým pohledem a uklidňujícím hlasem. Myslím si, že Steven Spielberg nemohl vybrat lepšího člověka ke ztvárnění jeho obra. Musím se přiznat, že se mi Spielbergovi kultovní pohádky vůbec nelíbili. Ať už je řeč o E.T. - Mimozemšťanovi či o Blízkých setkáních třetího druhu. K této pohádce jsem byl tedy nemálo skeptický. V tomto případě zcela zbytečně. Už v úvodu si mě snímek získal neskutečně krásnou vizuální stránkou a moc příjemnou atmosférou. Celé to krásně hrálo barvami a dovedu si živě představit, že by kdejakému epileptikovi udělal snímek krásný večer plný intenzivního třepání a pěnění úst. Vsuvečka s královnou mi zpočátku přišla dost nadbytečná a děsil jsem se toho, co přinese. Nakonec ji tvůrci pojali s obrovským nadhledem a mohl jsem se s chutí zasmát. Závěrečná operace britské armády v pohádkovém světě obrů v rytmu "God Bless UK Army!", byla hodně mimo mísu. Naštěstí trvala jen okamžik. Celkově jsem tedy příjemně překvapen a nebál bych se snímek doporučit rodičům s dětmi. Věřím, že si zde každý pochutná na tom svém. ()

classic 

všechny recenze uživatele

THE BFG, alebo ak chcete - The Big Friendly Giant, to sú tieto iniciály v názve filmu o dobráckom Obrovi, tak vážení a milí, to je z môjho pohľadu, maximálne úmorný film Stevena Spielberga, vlastne taktiež aj najnudnejší a najzbytočnejší snímok z celej jeho, 40. ročnej kariéry ! Scény s kráľovnou, sú strašne trápne, akosi je neznesiteľné všetko, čo vidím, od Marka, po kanibalov - obrov, až po tú urevanú malú hrdinku z Londýna. Spielberg má v Hollywoode veľké MENO, a tak si môže nakrútiť, na čo si len pomyslí, len škoda, že svoj, aký - taký potenciál, doslova mrhá nesprávnym smerom, lebo viem, že je ešte schopný prísť s niečím, čím bol voľakedy - povestný... Možno sa karta obráti. Fakt, the Big Fuc.ing Giant, je príšerný a nezáživný projekt, aký by sa hodil do 80. rokov, 20. storočia. Mal by sa nad sebou trochu zamyslieť, tento pán Steven Spielberg, ktorý natočil niekoľko geniálnych filmov, ale dlhú dobu neprišiel s niečím, čo by mi vytrelo zrak ! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce se jedná o naprosto vytříbenou záležitost, avšak po stránce scénáristické už to taková sláva není. U The BFG jsem měl po většinu času pocit, jako by Steven Spielberg většinu svých umných režisérských schopností zcela zapomněl. Jistě, chápu, že tato látka je určena primárně pro dětské publikum, nicméně by zde mohl být alespoň lehký náznak pevnější kostry příběhu a lepší filmový spád. Je totiž docela na pováženou, když je u filmu režiséra takového formátu nejvtipnější a nejpamětihodnější scéna s prděním. „Never get out of the bed. Never go to the window. Never look behind the curtain.“ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetci sme to chceli. Aby sa sám majster vrátil k tomu, čo vie najlepšie. Detským pohľadom vyrozprávané dobrodružstvo, plné emócií a dokonalej vizuálnej stránky. Lenže Števo sa nevrátil. Nevrátil sa, no a čo je horšie zaostal o míľové kroky sám za sebou. Pán režisér, ktorý by vekom mal skúsenosti predávať, pôsobí ako niekto, kto ich kupuje. Chápem, že si taká superstar môže dovoliť všetko, aj nezdar, ale pre nás ( oddaných ) divákov je tu stále veľká zodpovednosť. To radšej prestať. Nech sa to už nestane pán Spielberg! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa veľmi tešil. Veril som, že Steven Spielberg z tohto príbehu dokáže stvoriť peknú rozprávku. A myslím si, že sa to podarilo. Aby som však tento komentár začal porovnaním s filmom The BFG. A hoci rozprávajú oba filmy ten istý príbeh, tak sa v mnohom líšia. Ale robí to zaujímavú možnosť nahliadnuť na ten príbeh z iného uhla. Animovaná verzia mala pekné animácie, celkom chytľavé pesničky a musím povedať, že atmosféra vo filme bola super. Dokonca miestami sa ani nebáli ísť trošku temnejšou cestou. A ja ten film doteraz veľmi oceňujem. Remake od Spielberga je ale podľa mňa tiež vynikajúci. Mark Rylance v role BFG je podľa mňa vynikajúci a absolútne mu túto rolu verím. Malá Ruby Barnhill dúfam bude mať viac práce v hereckej brandži, lebo je tu tiež veľmi presvedčivá. A dávajú tomu veľmi dávku srdca. Časť vo svete snov je podľa mňa absolútne nádherná. Veľmi pekné efekty, príjemné farby a všetko to proste len krásne žiari. Plus celý čas človek cíti tú nádhernú rozprávkovú atmosféru, ktorú tento film má. A keď sa človek skutočne spojí s týmito postavami, tak to všetko veľmi dobre funguje. Neviem asi otvorene povedať, ktorý film je lepší, no môžem povedať, že oba sú na vynikajúcej úrovni. A rád sa k filmu aj vrátim. Tento čas neľutujem a som rád, že som to konečne mal možnosť vidieť. Jediné čo si po tomto filme želám sú krásne sny. Nakoľko sú tiež veľmi dôležitým faktorom filmu. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Steven Spielberg v mene všetkých tvorcov prehlásil o projekte toto: „The BFG očaril rodičov a ich deti na viac ako tri desaťročia. Sme poctení, že správcovia pozostalosti Roalda Dahla poskytli práva na sfilmovanie práve nám.“ (ČSFD)
  • Kresby, které Sofie najde u Obra Dobra, jsou ilustrace od Quentina Blakea. Quentin Blake je dvorní ilustrátor dětských knih Roalda Dahla. (milaneg)
  • Natáčanie filmu v kanadskom Vancouveri sa začalo 23. marca 2015 a skončilo 12. júna 2015. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama