Reklama

Reklama

Muž se stříbrnýma očima

  • Francie L'homme aux yeux d'argent (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Thierry Berger se vrací po patnácti letech vězení za bankovní loupež do svého rodného města. Přestože je případ oficiálně uzavřen, pro detektiva Mayenna stále pokračuje. Chce pomstít smrt svého partnera, který byl zastřelen právě při bankovní loupeži, a zároveň je přesvědčen, že ho Thierry Berger přivede na stopu uloupených sto šedesáti miliónů. (borsalino)

(více)

Recenze (3)

tahit 

všechny recenze uživatele

Začalo to vlažnějším rozjezdem, ale s přibývajícími minutami to nabírá na obrátkách. Vše dohromady funguje, včetně skvělé doprovodné hudby. Závěr je docela překvapivý. Často mě napadá v souvislosti s francouzským filmem, proč už nikdo netočí takovéhle filmy? ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Trochu zdlouhavě podaný příběh o osobní mstě, který je bohužel dost snadno předvídatelný. Děj se více rozběhne a zamotá až ve druhé polovině příběhu, kdy jsou stále hlouběji do případu zaplétány další osoby. Přesvědčivě, byť trochu vyšinutě a nevyrovnaně, na mě působila postava detektiva Mayenna (J-L. Trintignant), pro kterého msta začala znamenat více než zákon. Zároveň film ukazuje sílu peněz, která dokáže svést i lidi, kteří by za normálních podmínek na zločin ani nepomysleli. ()

Reklama

Reklama