Reklama

Reklama

Film o filmu: Tři bratři

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2014

Recenze (3)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak ze Tří bratrů jsem viděl jen kousek, a vůbec mě to nezaujalo. Hlavně mě iritovalo propojení muzikálu a nakupení známých pohádek do jedné, takže to celé vyznívá jako kýč. To byl také důvod, proč jsem se divil, že se jedná o Svěrákovo dílo. No a nyní k filmu o filmu. Je rozdělen do pěti zhruba 5-minutových částí, které jsou většinou na něco/někoho zaměřeny. 1. část je jakýsi souhrn všeho, 2. část je zaměřena na Tomáše Kluse, 3. část na Vojtu Dyka, 4. část nám ukazuje problematiku pohybů a natáčení pro mě příšerné loutky vlka (jestli to vlk vůbec byl) a 5. část je věnována třetímu bratrovi Zdeňku Piškulovi. Ze všech stran se ozývá kladná chvála na adresu Jana Svěráka, i když si myslím, že v případě tohoto filmu to úplně nevychytal. Ovšem rozvržení filmu o filmu, poměrně rychlé uběhnutí času, a spoustu nových zajímavostí, mě možná směrují k přehodnocení názoru na Tři bratry. A jelikož zde nehodnotím film samotný (alespoň mnou viděné části), ale právě film o filmu, tak mé hodnocení nemůže spadat do podprůměru. Na druhou stranu, nebýt příšerného vlka, tak je možná i nadprůměrné. Takže zůstávám u poctivých tří hvězd. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

SLABÉ NAHLÉDNUTÍ JAK VZNIKALA SVĚRÁKOVA POHÁDKA Jednak je celý film o filmu krátký, takže se tam spousta věcí neřekne. Vlastně se tam neřekne vůbec nic. Film o filmu nám ze zákulisí prakticky nic neprozradí. Nedozvíme se nic o kostýmech, nic moc o maskách, o lokalitách, o střihu, o vizuálních efektech, kterých tam je, zkrátka nic. Dozvíme se jenom to, že Tři bratři jsou původně minioperky Zdeňka Svěráka, což už jsme všichni věděli a potom, že Vojtěch Dyk je rozmazlená stár, jak popisuje Jan Svěrák. Dále, že vlk je velká loutka, což nám během filmu také došlo. NA TO, KOLIK TOHO TA POHÁDKA VYPRÁVÍ SI MYSLÍM, ŽE FILM O FILMU PROMRHAL VELKÝ POTENCIÁL ()

GASTON73

všechny recenze uživatele

Režie: Martin Dostál, Scénář: Martin Dostál, Kamera: Daniel Šperl, Martin Dostál, Střih: Jan Cvachovec, Jakub Mardešič ()

Reklama

Reklama