Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Velká Británie The Other Side of the Door
Trailer 1

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Johannes Roberts mně dokázal vyrazit dech svým 47 Meters Down, Temnou stranou dveří to bohužel nedokázal zopakovat, přestože nepůsobí úplně bezradně a jisté řemeslné kvality uznávám. Svým dějem mě však nedokázal zaujmout, navíc těmi duchařinami jsem už opravdu přesycen. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tak tady trošku zklamání, zápletka nadějná, prostředí exotické Indie mnoho slibující, ale pak člověk až do poslední třetiny sleduje takové nic moc duchařské hašteření, atmosféra kolísavá, vše předvídatelné a málo se tlačí na pilu. Konec samotný to hodně vytahuje nahoru, ten se povedl, ale celkově takové nemastné neslané.... ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Štandardná ducharina, ktorá neprekvapí ani príbehom a ani štýlom prevedenia. Hlavným problémom filmu je neustále sa opakujúce klišé a i to, že sa príbeh odohráva v Indii nebolo dobre zvolene, lebo podobných filmov už vzniklo veľmi veľa. A mna neohúril ani ten roztrasený prízrak, čo sa nápadne podobal na Samaru a jej podobne obludky. Cintorín domácich zvieratiek z Indického prostredia nedopadol celkom tragicky, ale ani nejaká sláva to tiež nebola. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Shrnutí za mne provedl níže Marceloo, za což mu děkuji. :o) Proč tedy ta odlišnost v hodnocení? Důvody jsou prosté: Velmi málo provedené zasvěcení hinduismu a jeho mytologie pro diváka neznalého. Představitelé a zástupci Sannjasínů, tedy svatých mužů, jejichž úkolem je duchovní vysvobození od koloběhu nečisté karmy člověka, jsou zde vyobrazeni jako kombinace (chováním) středověkých katolických kněží s obličeji pomalovanými ve stylu Australských Aboriginců. Další zásadní absurditou, je zde ponechán jakýsi svět duchů či spíše duší. Hinduismus předpokládá a věří v reinkarnaci duše. Tedy z jednoho těla do jiného. Prostor pro jakýsi svět duchů zde nemá místo. Poslední ránou pod pás, je pak naprostá ignorance scénaristy a režiséra k podstatě lidského života v Hinduistickém učení, tedy: Lidská duše se podle ní po smrti znovu narodí do jiného těla. Kde a v jakých podmínkách se narodí určuje tzv. karmanový zákon. Člověk si svými činy vytváří buď dobrou nebo špatnou karmu, která se postupně hromadí a projevuje se v tomto nebo dalších životech.Tento zákon nesouvisí s neposlušností vůči Bohu (bohům), ale jde o příčinu a následek porušení vesmírných zákonů dharmy. Příčinou toho je nevědomost tzv. Avidja, která je postupně odstraněna a nahrazena poznáním, že – Pravda vždy zvítězí. Jestliže se mělo jednat o hororovou duchařinu odehrávající se v srdci Hinduismu, měl snímek výše uvedené skutečnosti respektovat, a ne mystifikovat diváka nesourodým skloubením křesťanské a hinduistické víry. Jako autorka knih tzv. stylu umělecké literatury faktu, nemohu nad tímto do očí bijícím Faux Pas přimhouřitt oči. 40% a tedy 2 hvězdy.... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Sarah Wayne Callies zažila päť minút slávy skrz Prison Break. Akonáhle tento osvetlovač začal vykazovať poruchu, tak ju ovial mrtvolný závan z The Walking Dead. Čo sa týka seriálovej scény celkom výrazné zárezy. Pre Temnú stranu dveří predstavuje hlavnú hviezdu a zároveň jediný možný ťahák na plagáty. Dej je totiž neskutočne klasický (v špatnom slova zmysle). Hereckí kolegovia nevýrazní. Nechýba samozrejme ani záver s odkazom na možné pokračovanie. Pochváliť sa dá len zasadenie príbehu do Indie. Dvere, ktoré je lepšie nechať zatvorené. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Aghoriové (ve filmu zmínění v 17:54) skutečně existují. Žijí v blízkosti pohřebišť a mažou se popelem z pohřebních hranic. Aghoriové, sídlící především poblíž hory Alo, se živí hnijícím lidským masem. Vylovují ohořelé zbytky těl plující po posvátných řekách anebo kradou mrtvoly připravené k pohřbu. Jsou přesvědčeni, že takto získávají magické schopnosti. Aghoriové své počínání považují za nevinné, protože vychází z pantheistické nauky indické filosofie, podle níž: „Jestliže vše ve tvoření je pouze projevem všeobecného Ducha, nemůže být nic nečistého". (Wez)

Reklama

Reklama