Reklama

Reklama

Yakuza apokalypsa

  • Japonsko Gokudó Daisensó (více)
Trailer

V nemilosrdném podsvětí jakuzy není legendárnějšího muže než jejího šéfa Kamiury. Říká se, že je neporazitelný, ve skutečnosti je to ale upír! Po pokusu o atentát Kamiura kousne svého věrného nohsleda a předá mu tím své upírské schopnosti. Kamiura není typický šéf jakuzy - je to laskavý člověk, který zbožňuje sousedy ve své čtvrti a malým podnikům prodlužuje splatnost půjček, bez nichž by nemohly existovat, aby tak zamezil vstupu velkých korporací. Když ale do města přijede pistolník s vizáží Djanga, oblečený ve španělském mundúru ze sedmnáctého století, vyjde najevo, kým Kamiura doopravdy je - upírem! Brzy poté je Kamiurův chráněnec Kagayama obdařen výjimečnými schopnostmi svého učitele. Vydá se do ulic s novým gangem tvořeným běžnými občany s rašícími tesáky v ústech, připravenými bojovat za své území. Japonský filmařský extremista, režisér Takaši Miike (13 samurajů), se vrací ke svým bizarním kořenům v této akční hororové komedii, ve které nechybí upíři, gangsteři, zemětřesení, sopky, monstra, bojová umění a dokonce ani pletařský kroužek jakuzy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mike je břídil, kdyby raději vyšlo blůčko na jeho Over your Dead Body, než tenhle guláš. Yakuza Apocalypse má problém, že neví čím chce být, zda vampire hororem, komedíí či akčňákem s fantasy prvky, ale bohužel nefunguje ani jedno. Kdo je na Japonsko zvyklý, tak ho nepřekvapí mluvící uřízlá hlava, bojující plyšák a spousta jiných podivností, které z celého srdce nesnáším. Brutální film není, tak jak hlásí zahraniční recenze ( troška krve dnes nikoho nerozhodí), Ruhian je zde naprosto nevyužitý, tempo je kolísavé a slovo příběh mám strach zde vůbec napsat. Potěšila mne pouze jedna scéna a to zlomení vazu na 4x s okamžitým vytrhnutím hlavy, což jsem doposud nikde jinde neviděl. Pouze pro šílence, pro mne sotva akceptovatelné. 45% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

To, ze je Miike magor viem uz dlhsie, ale obcas mi jeho normalnejsie filmy typu, ked profesor vyvrazdi celu skolu sadnu. To sa stane tak raz za dekadu. Tentokrat je to dost WTF. Aj ked to ma zmysluplnu zapletku, ktoram niekam smeruje, tak vsetky postavy su natolko absurdne, ze ma to prilis nebavilo. Ocenujem len spickovu technicku stranku a bitky, ktore pôsobia brutalne a drsne. Ale choreografiu maju jednoduchu. Len zakladne udery a kopy. Takze kto to chce pozerat kvôli ucasti Yayana Ruhiana, tak sa na to môze vykaslat. 4/10. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy jsem sice od Japonců zvyklý na všelijaký bizár, ale tohle bylo už i na mě příliš... bizarní. Zfetovaná dadaistická šílenost, jejíž nejnormálnější postavou byl můj oblíbený indonéský trpajzlík Yayan Ruhian, známý též jako Šílený pes. Myslím, že divoká různorodost tohohle Miikeho eintopfu je spíš na škodu, aspoň tedy já osobně bych si vystačil s jedinou dějovou linií o upírech v Jakuze. Ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil, protože nevyzpytatelný scénář chystá stále nová a nová překvapení. I po vizuální stránce celkem spokojenost, je stále na co koukat. No a jelikož bych se rád v příštím životě narodil jako Japonec, tak musím dát aspoň tři hvězdy, abych si neznepřátelil bohyni Amaterasu tím, že se ušklebuju nad díly jejích oddaných poddaných. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Keď sa Miike vydá béčkových vôd japonského filmu (absurdnosti, crazy humor, nezmysly, realita neexistuje) tak je to vždy o niečo iné. Je tam vidieť remeselnosť, nepôsobí to lacne a hlavne to baví od začiatku do konca. Miikeho filmografia je až príliš plodná a nie vždy všetko sadne. Yakuza Apocalypse je až príliš za hranicou toho, čo som od neho videl, ale hodnotím možnože ažv príliš vysoko, lebo pravdou ostáva, že som sa neskutočne zabával. Som zvedavý či nám ponúkne ešte absurdnejší výlet do sveta upírov, yakuzy a kappa-ov(?)...rozumej dvojka. Škoda len jednej veci, nevyužitý akčný (bitkársky) potenciál, Yayan nemal až tak čo robiť. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Slibný ale podivně nevyužitý námět s (rychle hasnoucími) záblesky geniality. Hravě japonský žánrový mix se cení, ale film nemá ani z poloviny tolik charismatu (a stylu) kolik by si mít přál. Místo lepšího rozvedení ústřední myšlenky, která tam někde pod tou šíleností přeci jen je, se Yakuza Apocalypse uplácá v přetažené stopáži. Miike na ultraweird vlně funguje jako žádný jiný režisér a to zejména proto, protože jeho ultraweird jde vždy ruku v ruce s ultracool. Tady se na coolness ale bohužel zapomnělo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama