Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy pohádka Cesta za živou vodou volně navazuje na předchozí snímek Cesta za králem trollů, v němž jsme poprvé potkali dobrosrdečného Espena, jeho dva bratry, krásnou a odvážnou princeznu Kristin. Espenovo nové dobrodružství začíná poněkud nešťastně. Kristinini rodiče, král Erik a královna Viktorie, jsou otráveni a z tohoto hrozného činu jsou falešně obviněni oba Espenovi bratři. Oba nešťastníci jsou ihned uvrženi do nejhlubšího vězení a čekají na popravu. To by ale nebyl Espen, aby nenašel způsob, jak chytře a mazaně situaci vyřešit! Přesvědčí princeznu Kristin, aby se s ním vydala hledat bájný zámek Soria Moria, který je prý celý postaven z ryzího zlata. Zde se podle dávných pověstí ukrývá pramen zázračné živé vody a s její pomocí chce Espen zachránit život krále i královny i svých bratrů. Ale existuje vůbec takový zámek? Není to jen báchorka? A je v něm živá voda? Není to celé jen Espenův výmysl a trik, jak odvést pozornost a oddálit popravu jeho bratrů? Možná ano. Na každé povídačce je ale zrnko pravdy, a tak se Kristin s Espenem vypraví na nejistou cestu plnou kouzel, dobrodružství, lásky, ale i nebezpečí. Musí jednat rychle, v patách je jim totiž banda proradných Dánů, kteří nenávidí jejich království víc než cokoli jiného, a chtějí Espena a Kristin za každou cenu zastavit. Pokud Espen a Kristin neuspějí, bude to znamenat konec nejen pro bratry a království, ale možná pro celý svět! (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (60)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Vopravdická nádhera! Teprv teď sem zjistil, že je to vlastně už 2.díl. Takže co nevidět mě čeká i ten první. Začalo to geniálně - vizuálek stejně podmanivej jako v Harrym Pottroj (příběh 3 bratří a smrtky). Tím se to odstartovalo. No a pak začala krásná norská pohádka se vší parádou. O živé vodě není zrovna moc pohádek, jedinou teda co vím, tak je Zlatovláska. Takže o to vím mě tohle zajímalo. No, příběh je fakt pěknej a navíc pěkně barevnej. Písničky sou víc než chytlavý... Hodně mě bavil hlavní hrdina, kterej měl snad větší mošnu než Hermióna :o). Každopádně perfektní záležitost, která se mi vryla pod kůži. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Pohádka se nese na podobné vlně jako její předchůdce. Originální pojetí nadpřirozených bytostí, které jsou výborně namaskované a zajímavě znázorněny. Doplněno je to samozřejmě šťastným koncem, kterému šéfuje Espen, která je výborná postava. Nehraje si na hrdinu a kolem sebe rozsévá pozitivní energii. Kdyby se takové pohádky točily u nás, tak by si z Trošky a Zelenky nikdo nedělal srandu a jejich pohádky by možná dosáhly aspoň na hodnocení větší než 20 %. Na lepší zítřky. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR 7,3miliónaTržby USA Tržby Celosvetovo $2,995,977▐ No konečne, niečo schopnejšie ohľadne nejakej tej fantasy rozprávky zo severskej krajiny. V pohode príbeh, herci, masky aj triky. U režiséra Sandemose-na nastal konečne lepší progres v jeho tvorbe. /70%/ ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Aj Nóri majú svoje rozprávky. Pozeratelnejšie a zábavnejšie ako tie naše. Nehovorím, že máme zlé rozprávky, veď veľa prvkov sa v nich prelína, príbehovo ma to ale bavilo viac. O vizuále sa asi nemusíme baviť. Zábery na štýl Pána prsteňov, prepracované masky a obstojné kostýmy. Príjemná jednohubka, možno si pozriem aj jednotku. 2 z 5 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

První část, ačkoli je tady v šedých číslech, se mi líbila velmi. Jednalo se o milou, vkusnou, dobrodružnou fantasy pohádku i pro nejmenší diváky, kteří "úplně opravdického, živého" trolla vidí prvně. Vnímala jsem ji trochu jako zjevení a o to větší radost mám, že se volné pokračování vydařilo ještě o fous lépe. Cesta za živou vodou je pohádka podle mého gusta, princezna je kočka, Espen velký sympaťák, sluší jim to spolu, dobrodružství, humor, sedmimílové boty, troll, skřeti, lidské zlo, i to pohádkové v kombinaci s krásnými kostýmy, výpravou, velkou hudbou, lokacemi, které se mi zdály sem tam také jako z našich luhů a hájů (stejně jako v první části, časem se snad dovíme, kde se natáčelo), no a v titulcích se odvíjí dlouhý seznam českých jmen, což našince vždycky potěší. Ode mě plný počet. Až pohádka vyjde, bude zařazena mezi "stálé domácí" k opakované projekci, mezi osvědčenou klasiku, která nám čas od času dobře padne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se natáčel nejen v Norsku, ale také v České republice. (Yardak)

Reklama

Reklama