Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Cyklistická komunita drží spolu, šliapanie do pedálov, ako aj iné športy, spája osobnosti všetkého druhu a zamestnania. Tak spojí aj obchodníka a inšpektora, a spojí ich ešte jedna vražda, ktorá je štvrtá v sérii podobne spáchaných. Námet trochu od Agathy Christie, no prevedenie nie je bohvieaké. Má to byť thriller, ktorý ale nenapína, hlavne úvod je zmäteno podaný a nejasnosti si treba domýšľať. Mužská záležitosť je dilema, či uprednostniť priateľstvo alebo spravodlivosť. Slabšie tri hviezdy. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak neokoukaný nápad. Jistě už to použili mnozí. Kde řádí sériový vrah, tam chce někdo udeřit stejně a využít situace. Na definitivní rozuzlení si musíme počkat. Ale do té doby se podle mě vyšetřování trochu táhne a směřuje dlouho odnikud nikam. Jedni policisté se neustále soustředí jen na Faqueta, druhý zase na to, aby ho bránil. A mezitím se točí v kruhu. Na můj vkus to nemá patřičný spád... ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Uff, hodně zvláštní film - aspoň na naše dnešní poměry. Začátek je totiž celkem zvláštní, až zmatený. Postupně se divák dostává do obrazu, ale to se zase začnou střídat divné scény s těmi bizarními. Rozuzlení je překvapivé tak na půl, ale funguje to. Vskutku zvláštní počin, ale odnáším si spíše pozitivní pocity. 3,5* ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Pro mě to nebylo úplně ono. K postavě Brasseura jsem si absolutně nic nenašel, kukučovi jaký měl se prostě nedalo věřit. Měl jsem taky občas pocit (což se mi stává u francouzské kriminálky málokdy), že děj se poměrně táhne a oplývá počtem mnoha hluchých míst. Pointu jsem si taky předstoval nějak jinak a asi mi ani nestojí za nějaké přemýšlení i když dobře sedla k tomu názvu. Naopak pochválit se musí třeba vynikajcí výkon Tringtignanta nebo geniální původní dabing (díky bohu, že jsem ho sehnal.) Ono to celkově nebylo nějak špatné, ale prostě od kriminálky z typické francouzské školy čekám víc.... Tím neříkám, že jsem měl jít na SW na Star Wars jako spolužák. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by som čítal scenár, získal by som dojem, že môže byť z neho napínavá temná detektívka s pečlivo načasovanými zvratmi a že budem po celý čas sedieť v kresle ako prikovaný. Výsledok je však kombinácia športového filmu, light detektívky a trochu aj komédie a pôsobilo to na mňa ako nejaká časť z Malého pitavala z veľkého mesta a aj tam sú napínavejšie nakrútené kúsky. Herci v oboch hlavných úlohách sú presvedčiví, ale látku mal dostať do rúk niekto, kto by dokázal využiť naplno všetok jej potenciál. Takto je to na rozmedzí troch a štyroch hviezd a viac sa mi páčila myšlienková rovina filmu a samotný záver ako celkový priebeh vyšetrovania. 70% ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama