Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Girod se stane náhodným svědkem sebevraždy cizí mladé ženy. Silný dojem, který v něm tahle příhoda vyvolala, jej odvede od rodiny a přiměje k nápadu vzít na sebe identitu neexistujícího vraha. Začne proto anonymními dopisy přesvědčovat média, že dívku zabil on. Ačkoliv policie vyhlásí pátrání, Jean nyní už silně podléhající vlastní sugesci stále není spokojen. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, i když asi dost těžko uvěřitelný, ale kdo ví..Jde o příběh malého psychicky labilního muže, který se stává svědkem sebevraždy mladé ženy, kdy později píše do novin a prohlašuje že tu ženu zabil právě on! To ale není vše, brzy na to, se seznamuje s výstředním mladým párem, kde on je malíř (Hossein) a ona fotomodelka (Bolkan), v jeho nemocné mysli se pak rodí představa, tento čin napodobit a zopakovat, tedy spáchat vraždu! Protože jak se do to doby zdá, noviny i okolí, ho neberou skutečně moc vážně! Je pravdu pravda, jak se píše na IMDb, že je to svým způsobem něco nového, naprosto odlišeného od všeho co bylo vyrobeno ve Francii v té době. "Le voleur de crimes" je skutečně dost výstřední a znepokojující film, celý příběh je odvyprávěný z retrospektivy - (vidíme tu jeden dlouhý - nekonečný flashback), je tu dost chaotická režie a střih, kdy se občas dost násilně přeskakuje z jedné scény do druhé, a to bez jakéhokoliv vysvětlení a smyslu, upozorňuji je to skutečně dost těžko stravitelná věc, pro běžného diváka pak určitě. Já se při ní i dost nudil, a nebýt kratší stopáže a známějších tváří, možná bych to ani nedokoukal. Ale kvůli Trintignantovi (kamenná tvář, jen občas malý úsměv) se na film stojí určitě podívat, a pak tu byla ještě krásná mladá Florinda Bolkan (původem z Brazílie) v jedné ze svých úplně prvních rolí. Myslím si že takový osud (konec) jaký ji čekal tady, si chudák holka snad ani nezasloužila, Jo a ta hudba, to je fakt luxusní záležitost, jde o soundtrack od americké psych/undergoundové kapely Electric Prunes (album" Mass in f minor"), s legendárními skladbami jako "KYRIE ELEISON", "GLORIA", "CREDO", "SANCTUS" atd. Dlouho mi trvalo než jsem na to přišel:-) Je to v podstatě zhudebněná katolická mše - ojedinělý koncept psychedelické rockové mše s latinským rituálem - zahraným rockovými nástroji (nádherně ostré progresivní kytarové rify). Na svou dobu skutečně něco hodně odvážného, svým způsobem unikátního a průkopnického. Konec v natočený v černobílé barvě je pak docela stylový. Dobrý - film na odpad! určitě není. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolega Karlos80 už prakticky vše popsal, a hodně trefně. Je to velmi zvláštní film, ve kterém podivná hudba doplňuje ještě podivnější příběh. Maličký náznak erotiky v podání Karen Blanguernon v úvodu a pak už jen tři postavy, z nichž nejvíc prostoru dostává J.-L. T. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....možno námet originálny,ale úplne nepravdepodobný .....ale ak jedinec je psychiatrický pacient tak - povedzme,že áno....pre mňa nudné, nezaujímavé - pozitivom je len hlavna predstaviteľka a hlavný predstaviteľ.....viem,že J.T. sa vždy vyžíval v tých psychologických postavách,ale tu ...?...ak by bolo povedané,že sa lieči psychiatrii by sa dalo postave veriť,ale povedané to nebolo a tak snaha J.T. presvedčiť mňa,že normálny človek urobí to čo on vyšla navnivoč..... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama