Reklama

Reklama

VOD (1)

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Stejná palba jako první díl. Fakjů pane učiteli 2 se náramně povedlo a vrátí vás rovnou mezi Zekiho, jeho partu ubertrotlů a kanonádu humoru, který si zásadně nebere servítky. Pokud někomu nesedla jednička, samozřejmě ruce pryč. Pokud na ní ale nedáte dopustit, budete se i tentokrát prvotřídně bavit. (8/10) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tímhle by se měl inspirovat každý režisér, který se pouští do pokračování komedie! Přímo vzorový druhý díl a možná právě z toho důvodu jak hodně se snaží distancovat od dílu prvního. Vše tu hraje ve prospěch filmu, který vůbec nepůsobí jako sequel, ale samostatný film. Jak změna prostředí, tak dání prostoru jiným postavám. I když mě to hodně mrzelo u Karoline Herfurth, jenže Jella je taky fajn a myslím, že jenom studenti a učitel byla asi větší sranda, než kdyby to Dagtekin pojal jinak. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Po velice osvěžující jedničce, která dokázala i jisté známky své hlouposti převrátit v přednosti (humor), přichází dvojka, která výše zmíněné absolutně nezvládá. Děj je odbytá a neorganizovaná vata, v níž se postavy volně pohybují po určitém prostoru a volně mluví, přičemž narazit na vypointovaný vtip je zde obtížnější než integrovat muslimy do ČR. Fakjů pane učiteli 2 není vyloženě tragicky nezáživný film, úroveň poskytnuté zábavy zkrátka odpovídá slabšímu průměru... 4/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film pro příznivce prvního dílu. V tom je však trochu problém, přišel "syndrom pokračování" a už to taková velká zábava nebyla. Alespoň pro mne. V kině se stále smáli především ti školou povinní, ti byli z těch šaškáren jistě na větvi. Pro mne zase byly vtipné některé narážky, které ta děcka nepochopila. Bohužel se tu objevila hluchá místa, kdy jsem se poněkud nudil. V tuto chvíli tři stovky hodnotících a 84%!? Tak to hodnotili asi jen ty děti... Slabé nápady pěknými písničkami nezamaskují. (U jedničky jsem se opravdu bavil a musím se na to schválně podívat znova, zda se pobavím opět...) (kino) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně tohle pokračování bylo o něco málo horší než jednička, i když to tady podle toho hodnocení zatím nevypadá. Návštěva kina byla super zážitek. Jen bych asi vytkla ten český dabing, který se mi tak úplně nelíbil. Jednička byla lepší v originálním německém znění s titulkama a tak bych to nechala i u dvojky. Ovšem, kdyby to v kině dávali v originále, tak si troufám říct, že by asi plno nebylo. Film měl skvělý spád stejně tak jako u jedničky. Místama se mi ale děj zdál moc střeštěný, ale to nevadí. Jinak hudba byla ve dvojce určitě lepší než v jedničce. 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Tento film je druhým nejúspěšnějším německým filmem. Prvním je Manituova bota (2001). (ČSFD)
  • Po skončení závěrečných titulků je možné sledovat nevydařené scény. (Cheeker)
  • Film prelomil nemecký rekord v tržbách počas otváracieho víkendu pre nemecký film (s 2,1 miliónmi vstupov, celkovo približne 17,7 milióna eur). (WalterIK7)

Reklama

Reklama