Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí Američané, letní toulání po italském a francouzském pobřeží, stará pežotka. Zastavení ve Florencii vede k seznámení s dívkou, po němž všichni tři uzavřou mlčenlivý pakt – dál budou cestovat spolu a o náklady se spravedlivě dělit. Dohoda je ovšem brzy konfrontována city. (dopitak)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Autentická porce. James Salter zvysoka kašle na to, že mu před kamerou chodí lidé nebo projíždějí auta, že je obraz chvílemi neostrý. Podezřívám ho, že veškeré dialogy a ruchy (kromě přidané hudby) byly nahrány přímo při natáčení, postavám často není dobře rozumět, hluk dopravy, moře nebo cvrkání cikád je příliš hlasitou kulisou. Kamera hodně času svědčí, místo aby utvářela záběr. Charlotte Rampling tentokrát oblečená, sympatický introvert Sam Waterston a redfordovský hezounek Robie Porter v nenápadném, ale půvabném road tripu s opravdu lákavými exteriéry. Česká Jízda nebyla originální, snad jen v tuzemských poměrech. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film s velmi pomalým tempem, které odpovídá tomu svobodnému letnímu toulání. Film, který má přitažlivost více v náladě, obrazech než v ději. A kapka melancholie nakonec. A ano, Svěrákova Jízda vykazuje velkou podobnost s tímto filmem. ()

Reklama

Reklama