Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 2

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

depony 

všechny recenze uživatele

128 minut! Příběh, který by se vešel max. do 80 minut a měli byste pocit, že to fakt odcejpá a má to spád. Ale 128 minut je vážně dlouho, i na tenhle melodramatický muzikálový kousek. Smekám však před pěveckým uměním obou hlavních protagonistů, a klavírním vystoupením Ryana, kterého sice moc nemusím, ale tady měl své kouzlo. Nejsem si jenom jistý, jestli to bylo na Oscara! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vůbec ne špatné a překvapivě vlastně ani ne moc muzikál (úvodní jaksi nadbytečné hopsání po autech mi přišlo zakomponované do filmu hlavně proto, že jinak by v něm bylo minimum zpěvotanečků). Pak se snad ještě zazpívalo a zastepovalo jen párkrát a zbytek filmu pak pohltilo místy lehce roztahané romantické drama o nesplněných snech a hrátkách osudu. Nejlepší tak bylo nečekané resumé ála "Co by kdyby", za které dám +0,5*, tu zas ale pomyslně odeberu, protože jak některý jazzík můžu, tak ten zdejší mě moc nebral. Některé skladby jsou i celkem chytlavé, písničky (tedy jejich text) klasicky americko-muzikálově-ukecaně nereplikovatelné. Překvapivě to bylo fajn, ale nečekám, že by se to stalo nějakou klasikou. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Damien Chazelle se i svým druhým snímkem zapisuje tučným písmem do historie. La La Land má sice své chyby a místy působí možná až zbytečně zdlouhavě a nastavovaně, přesto se ovšem jedná o neskutečně podmanivě natočený a zhudebněný muzikál, který nabízí hned několik památných hudebních čísel, sympatickou hlavní dvojici a především takovou dávku dobré nálady a pozitivní energie, jaká se v kinech už léta neobjevila. [80%] ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Nádherný snímek. V poslední době už se muzikály moc netočí, a když, tak je to šíleně moderní, z efektů vám jde hlava kolem a rappeři jsou na denním pořádku. Tohle bylo tak krásně svěží, jednoduché a milé. Hudba vynikající, havní herecké duo sympatické, i když Emmu Stone jsem si jako ladnou květinku představit nedokázala. No ale stalo se a sedlo jí to. V určitých tanečních scénách se mi vybavovalo Xanadu (1980), ale jinak bych řekla, že velmi originální. 5* ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí tohoto snímku jsem byl vskutku překvapen z originálního pojetí a nijak nekýčovitého romantického příběhu. Ovšem na druhé zhlédnutí jsem procitl jeho kráse a uzřel tak působivé umění, které dokázal vybudovat tak mladý režisér Damien Chazelle, který se nyní řadí mezi mé nejoblíbenější režiséry. Dodnes nemohu uvěřit, po kolika stránkách snímek funguje. Je to vřelá pocta všem muzikálům, které tímto skvěle oživil. Dodá duši a naději mnohým snílkům a romantikům, kteří sní. Přivede vás do skvělého světa plného krásných barev, nádherného vizuálu včele s dokonalou hudbou Justina Hurwitze, který v ní vzdává hold nejen jazzu a starým hollywoodským muzikálům, ale též postavám a kouzelnému příběhu. O každé dokonalé stránce toužím říct více než „skvělá práce”, ale jak často zmiňuji: genialita a pravá krása nelze vyjádřit slovy, tu musí každý pozřít sám. Vzhledem k tomu, že je pravda, že genialita se skrývá v jednoduchosti, tak mohu s čistým svědomím prohlásit, že Damien Chazelle a další tvůrci La la landu jsou géniové, milovníci svého oboru a neuvěřitelně potenciální tvůrci. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Sláva a pak že v dnešní době nejsou herci, co by zvládli dobře hrát, zpívat i tancovat. Navíc ústřední dvojici to spolu nesmírně sekne. Překvapivě i scénář je dobrý. Moc jsem si to užila. Přála bych tomuto filmu Oscara, aspoň by to nevyhrála nějaká plytká komerční sr..., jak je poslední roky zvykem. hlavní myšlenky filmu: Nečekej na příležitost, vytvoř si ji. Čas dospět...... Nikdy se nevzdávej svých snů. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Tento Chazelleův líbezný romantický počin s mou oblíbenou hereckou dvojicí v čele se sice vydařil, nicméně Whiplash v mých očích nepřekonal. U každého romantického filmu je důležité, aby vás nějakým způsobem emocionálně zasáhl, a to se La La Landu podařilo jen z části. Asi nejvíc tomu paradoxně škodí pěvecké a taneční scény, které sice k muzikálům patří, ale zde mi přišlo, že spíš odvádí pozornost od samotného příběhu. Nechápejte mě špatně, soundtrack i choreografie jsou na skvělé úrovni, ale já osobně jsem si mnohem víc užil druhou polovinu filmu, která je o poznání méně muzikálová, a myslím si, že kdyby tomu tak bylo už od začátku, dopadlo by to mnohem lépe. Krom toho totiž nemám moc co vytknout, herecké výkony, dialogy i střih s kamerou by se daly jen stěží kritizovat. Takže moje rada pro příště - více lásky, méně zpívání (to obzvlášť platí pro Goslinga, kterému to jde mnohem lépe s klavírem). Za mě lepší 4* ()

Terka.K 

všechny recenze uživatele

Přesto, že muzikál nepatří mezi mé nejoblíbenější žánry (vlastně vůbec), La la land dokáže skutečně zaujmout a i líbit se. Chvíli jsem si na to nemohla zvyknout, ale celkově to má své kouzlo. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Film točenej za dvěma účely - získat co nejvíc ocenění; a aby Chazelle znovu ukázal, jak jsou muzikály cool. A to i přes vrstvu až nechutnýho kýče a nevkusně sladkýho klišé. Fakticky mě to mrzí, i kvůli Johnu Legendovi, JK Simmonsovi a v zásadě i kvůli Ryanu Goslingovi, ale filmy točený pro zisk sošek fakticky nemusím. A když se k tomu připočte fakt, že celá ta jakože muzikálová / hudební složka filmu je prachsprostě účelová, z rovnice mi vychází, že jsem se místama tak nudil, až jsem si okousal nehty na obou rukou. Pro cílový diváctvo pravděpodobně záležitost (loňského) roku, pro mě jako nevkusný prase absolutní filmová zbytečnost. Technicky však brilantní, kamera špičková, zvuk a samozřejmě herecké výkony perfektní. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Povrchní a prázdný a o ničem, ale rozkošně barevný a kýčovitý - to je zdá se hlavní letošní favorit na zisk Oscara, což jen dokazuje, že Oscar není nic víc než pouze cena útěchy, a nelze ho brát seriózně vážně. La la land je toho důkazem. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Co se Ryana Goslinga a Emmy Stone týče, nemůžu si stěžovat. První polovina skvělá - vtipná (střety Sebastiana a Miy), svižná, romanticky zajímavá. Závěrečná část se ale dost zdlouhavě vleče, dokonce jsem se v ní ztratil (přemítání toho co by bylo kdyby..). Ve shrnutí je to barevné, je to zajímavé, krásně choreograficky provedené. Ale asi jsem čekal trochu jiný konec, za který prostě těch 5* dát osobně nemůžu. Pěkný a kvalitní muzikál, ale být to film založený na dialozích, kde by kdesi v dálce byl slyšet ten skvělý jazz, asi by mě to oslovilo víc. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Upřímně nejsem moc velký fanda žánru komedie/muzikál a na Lá la land jsem šel jen kvůli naléhání ženského pohlaví :) Což chápu, pač pro dámy je to splněný sen, absolutní romanťárna s každé strany dokonalým Goslingem, který navíc válí na piáno, klavír či křídlo. Z druhé strany kopce na nás číha Emma Stone, která chce být úžasnou herečkou, ale jak to tak bývá prvních šest let jí nepřeje moc štěstí, ale nachází právě onoho romantického hrdinu, který hraje své jazzové songy hlavně pro sebe a ne pro peníze. Bum láska jako trám! A nyní přichází zápletka číslo dvě (spoiler) vše dokonalé se začne kazit, on chce peníze, aby měl na svůj vytoužený jazzový klub, tak maká a maká a maká a nemá čas na chudinku Emmu, která, ale záhy dostane nabídku točit v Paříži a využije jí. Takže se hlavní hrdinové rozdělí a každý jsi jde svou cestou. Aby se po pěti letech náhodně setkali, právě v daném klubu, který Gosling vybudoval. Emma tam přijde se svým manželem, se kterým mají roztomilou dceru, ale v momentě kdy Goslinga znova uvidí, je na výsost jasné, že pravá láska je právě on, ale ona s tím nemůže již nic udělat. Takové malé melodrama. A mě tohle přímo děsně nudilo! Nemyslím si, že by byl Lá la Land špatný film, jenom není pro mě. Vlastně ikdyž to často neříkám, líbila se mi kamera a vše bylo hezky barevně stylizované, hudba také pěkná, občasná taneční vložka aktérů, také rozhodně neurazí. Nicméně tyto pozitiva mě nepřesvědčí, abych na tento film nahlížel jinak. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Když jsem si kupovala lístek, tak byl tento muzikál zde na CSFD veden jako 205. nejlepší film všech dob. No, zas taková pecka to teda nebyla. Má to sice strhující nádherné okamžiky, leč pak tam naskočí "zcela jiný film", který falešně hraje na city, falešně na drama s poselstvím a sladkobolnou romantiku. Nevyrovnané. Mně to místy neladilo. Měli zůstat pouze u těch barevných nadlehčených la la tanečků. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Jako vždy se pokusím bez spoileru. Rok začíná i z filmového hlediska velmi pěkné... :-) První film a už uvažuji o tom, že půjdu do kina dvakrát... (hudební rozbor). Už překvapivé antre v dopravní kongesci naznačuje zajímavý směr, kterým se bude snímek ubírat... A to směrem, který je mi vlastní, dokonalé spojení obrazu s hudbou. Už za hudbu a myšlenky s ni spojené...(modernizace, rozpor, zda je důležitější co muzikant rád hraje a co drtivá většina chce slyšet atp.) bych dal 5 hvězd, protože mám i vlastní zkušenosti, ale zde toho najdeme víc. Z počátku se film jevil jako pohádka, navíc velmi vtipná, postupnými kroky se ale do fáze reality, čímž u mě stoupá. Film je v podstatě o složitosti naplňování životních snů, pokud jsou sny náročnější, k jejich splnění vede i trpká cesta a na ní i řada obětí... Konec chválím, emocionální :-) Stejně tak písnička na posledním konkurzu... Chválím i stylové zasazeni co se týče kostýmu, v neposlední řadě musím pochválit sympaticky a uveritelne hrající ústřední dvojici...Doporučuji a děkuji za csfd projekci... :-) ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dokoukat se to JEDNOU dalo... Vsadim se, že nikdo si songy z tohoto filmu doma nesjíždí pořád a pořád dokola... podivné, že? Klasika z toho nebude ani náhodou, neboť klasika nesmí být jen mechanickou napodobeninou klasik... Neaktuální, předvídatelné a děsně utahané (termínu kýč bych se nebál). A ta neinvenční hudební čísla... nebavilo, nebavilo a nebavilo! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku jsem se desil co to je za muzikalovou saskarnu, ale cim dal vic si me to ziskavalo a ke konci emocne rozlozilo. Skvela hudba a hold vzdany jazzu a hollywoodu. Sice trosku ocividny Oscar bait, ale tohle jeste beru. 8/10 ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

něco na tom filmu je, i když je neuvěřitelně kýčovitý. Kamera je ... no prostě neuvěřitelná :), mám pocit, že celá uvodní scéna je točena na jeden záběr a takovýhle scén je tam několik, opravdu, jestli nekde by ten Oskar mel cinknout, tak za kameru. Ryan i Emma bez chyby, jen té kýčovitosti bylo moc. A Rebela bez příčiny musím zase zkouknout, před dávnými lety to byl muj oblíbený film. :) ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama