Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 2

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ten typ filmu, co ve vás vyvolá chuť na vraždění, znásilňování, kanibalismus atd. :) . Té sračce neuvěříte city nebo lásku. Naopak uvidíte (j)elitáře a rajdu, co něco předstírají (povrchní, slizcí, bez duše). Tahle břečka potvrzuje to, že drtivá většina muzikálu vůbec na to nemá (je to mrtvý - zmrvený žánr). Jsou to blbosti, parodie, nic neříkající do sebe zahleděné přežité hovadiny. Chcete autentické (bolestné) city? Pusťte si romantický film z Jižní Korey. 30%. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel s tím, že partnerku vyvedu na romantiku, zatímco si sám užiju jazz, charismatické herce a snad po dlouhé době pořádný muzikál. Gosling a Stone jsou fantastičtí, je radost se na ně dívat. Taneční čísla a i hudba se zpěvem působí přirozeně, roztomile, skvěle se poslouchá a i teď si rád pouštím songy z filmu. La La Land je totiž oldschool, kde je radost film sledovat a člověku nechybí ryzí studiová posprodukční dokonalost Moulin Rogue. Chazelle vsadil hlavně na charima a talent herců, kvalitní hudbu a to vše zabalil do retro stylu, kde od začátku do konce si člověk film užije. Jasně, že Gosling nezpívá bůhví jak dobře, ale celkový dojem je super a takovému sympaťákovi to odpustí snad každý. btw v kině i po třech týdnech od premiéry bylo plno a při scéně, kdy Ryan čeká zklamaně na Emmu se v sále rozlehlo vlhké "Ooooooh...." :-D ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Prvú polhodinku som vyslovene trpel. Stálo to na mieste a aj keď to bolo vizuálne pekné, nudil som sa. Následne sa to vyvinulo na zaujímavú story, ktorá mala asi najzvládnutejší a najoriginálnejší záver aký som za dlhú dobu v blockbusterovej produkcii videl. Film je to určite kvalitný, ale film roka určite nie. Nerozumiem ani tomu šialenstvu a množstvu nominácií/ocenení, ale asi niesom cieľovka. 70% ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Jedine co vytykam je 3ti /4tina filmu tam to trosku ztratilo smrnc a drajv ale jinak i pro drsnaky jako ja je to krasne,barevne,chytre dilo. Zaujme i lidi co fakt nemaji radi muzikaly. Nejlepsi je ze hudebne-tanecni cisel kterych je poskrovnu a clovek si je uzije skoro bez strihu a chce dalsi je az smutne malo..ale oni je nepotrebuji,uplne se bez nich obejdou a castecne tj skoda a na druhou stranu je jasne ze film funguje i v realne rovine..Oba jsou na Oskara,hudba je na Oskara,vyprava a kostymy jsou na Oskara - je uplne jasne ze tenhle film bude Akademie milovat..ale ja asi taky 90% ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Proč si zamilujete la la land ? Když pomineme že jde o muzikál a hraje v něm dvojice Stone/Gosling, která nás nemůže už ničím nepřekvapit, protože chemie mezi nimi je prostě neuvěřitelná, takže jim to zobete z ruky. :-) Další silný prvek proč se la la land stal HITem je ten neprvoplánovitý konec. Právě tím konce si mne film získal. Nebudu pět již velké ódy na skvělý soundtrack, protože je to zbytečné. Co jiného byste taky od muzikálu mohli čekat než skvělou hudbu. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Totální filmová magie se zdrcujícím závěrem. I kdyby Chazelle točil už jen průměrné filmy, tímhle se mi nesmazatelně zapsal do srdce. Absolutní zážitek, který se s opakovanými zhlédnutími stává čím dál návykovějším. 100% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako sa spieva v jednej z úvodných piesní, je to plné klišé o Hollywoode. Úspech strieda neúspech, na muzikál pridlhé dialógy, veľa bla-bla-bla, potom la-la-la, a tak dookola. Z jazzového uspávania ma prebral až starý hit od Erasure, ale to asi nebol úmysel. Emma Stone je tu zvláštny zjav, nie je ničím výnimočná, výzorom ani hlasom, nevie chodiť na opätkoch a hádže divné grimasy. Možno práve to bol zámer, ukázať celkom priemernú hollywoodskú herečku, ktorá môže preraziť, alebo aj nie. Ten záver, posledných 15 minút čo-keby je naozaj pekný. Celkom stratený čas s týmto muzikálom to nebol, ale v kine by som asi ľutoval. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ryan a Emma po třetí (je to tak?) spolu, ale daleko nejlépe. Na to, že muzikály moc nemusím, jsem tohle pochroupal i s navijákem. A ta specifická, nostalgická tečka filmu, hmm, smutné, ale móóc pěkně! 85% ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Muzikály moc nemusím, ale tenhle se dost povedl. Hlavně mě zaujal Ryan Gosling (který umí fakt dobře hrát na piáno a přitom i zpívat). Skvělé songy. A Emma Stone je srdcovka - překrásná, a jak pláče! ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá jednohubka plně funkčí, a to jsem si teď potvrdil, nejen v kině, ale i doma na podstatně menší obrazovce. Ať si kdo chce o recyklaci a vyprázdněném odkazování na klasickou dobu, řiká, co jenom chce. V první řadě není snad pochyb o tom, že je to bezchybně technicky udělaná limonáda, navíc skvěle zahraná a s chytlivými motivy (za tím si budu stát). To podstatné podle mě je, že film o snílcích pro snílky vlastně ve výsledku vyznívá jako jasná facka pro ty, co svoje sny nikdy neopustí, a odmítnou je realizovat. Vzít lidem zrovna to, o co přijít nechtěj (s využitím jazzu jako skomírajícího žánru i toho klasickýho hollywoodskýho glamouru) pro demonstraci pointy? Víc než v pořádku. Jak jinak hodit do konfrontace lásku a takřka nereálný cíle. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Záver ma naozaj príjemne prekvapil. Emma si zaslúžila zlatého panáčika a City of stars je naozaj ľúbivé. Bavil som sa od začiatku do konca. Možno by som mal jednu ubrať, ale vyššie spomenuté drobnôstky ma tak trošku obmäkčili. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ten tón toho klavíra mi znie v hlave doteraz. A to je asi poznávacie znamenie toho, že sa jedná o film, ktorý len tak ľahko človek nevyženie z hlavy. Prvý raz som si naplno užil aj herecké výkony či už Goslinga alebo Emky Stone. Dokonalo mi ak milostný pár k sebe sedeli a dodávali filmu veľmi príjemnú dobovú atmosféru. Dokonalá kamera a hudba za ktorými príbeh vôbec nezaostáva a aj keď som človek, čo moc neholduje tejto dobe a už vôbec nie Americkému Hollywoodu film ma dostal a užil som si ho naplno. V budúcnosti sú ho určite ešte pár krát zhliadnem. 81% ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Tohle nesmírně zahřálo, ale taky píchlo u srdce...a těch posledních 15 minut??! Miluju je oba už od Crazy, stupid love a tady jsem se v tom jen utvrdila. ()

Ementaler86 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchý, ale pompézně natočený příběh o nenaplněné lásce. Jakožto ne úplně velkého fandu muzikálů mě film začáteční scénou na mostě chytil a nepustil mě do té doby, než Ryan Gosling věnoval do kamery svůj poslední kukuč. Velmi vydařená choreografie a řada velmi chytlavých písní. Po stránce zpracovaní zde nemám co vytknout. Přesto tomu ale k dokonalosti něco chybělo. ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje Spoiler : Ona chce byť herečka, obieha neúspešne jeden casting za druhým. On túži po vlastom jazzovom klube, no zatiaľ prežíva ako barový pianista. Ich cesty sa stretnú a pomaly sa začína filmová romanca. On ju naučí mať rád jazz, chodia spolu do kina a a ich láska naberá na obrátkach a doslova ich povznáša . Obaja sú ako zo starého sveta, čo je veľmi sympatické. On, aby ju zabezpečil, začne hrávať proti svojmu presvedčeniu s kapelov Jána Legendu a nastáva odlúčenie. Ponúka jej možnost íst s ním ale ona aj napriek tomu, že nemá žiadne záväzky, zostáva verná svojmu snu..rozídu sa..a o 5 rokov sa znova zídu..on má svoj vysnený klub, ona je slávna herečka ale už žije s niekym iným. Ich lásku obetovali svojim snom a ctižiadosti. Pritom to mohlo dopadnúť všetko inak... Hlavnou devízou filmu je Emma a Ryan. Hraju obidvaja výborne, funguje medzi nimi chémia a je radosť na nich pozerať. A keď to tvrdí antiromantický typ ako ja, tak je to pravda ;) . Režia bola výborná, Chazelle je talent, čo už dokázal vo filme Whiplash. Ako muzikál film neobstojí, chýba mu nosná pieseň alebo melódia, ktorú by ste si po odchode z kina mohli pospevovať. Film hodnotím ako lepší priemer, ten koniec im neodpustím. La La Land nie je filmom roka je to skôr dosť preceňovaný film. Akadémia ho ale určite ocení viac ako ja. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší letošní muzikál! Možná i letošní nejlepší film. Ale ne, teď už vážně. Určitě se nepovažuju za fandu muzikálů, natož, abych na nějaký šel do kina. Člověk by měl ale být otevřený všemu a nemít žádné předsudky a i proto, ale ne jenom proto jsem zavítal na projekci La La Landu. Samozřejmě mě nalákalo jak obsazení herecké, tak i režisérské, ještě, když jsem velmi nedávno poprvé shlédnul Whiplash, který mě velmi nadchl. Už úvodní scéna byla naprosto perfektně zkomponovaná a už tam jsem ztratil jakoukoliv schopnost negativní kritiky. Též ústřední filmové melodii jsem naprosto propadnul, ale řekněte mi, kdo ne. J.K. Simmons měl čas na place sice asi 20 sekund, ale opět velmi (ne)příjemných. Na závěr bych chtěl dodat zajímavý fakt, a to, že jsem navzdory velmi emotivnímu ději neuronil ani slzu a to si zas nemyslím, že bych byl nějaký suchar, protože u některých filmů roním dost, ale asi to holt každý vnímá jinak. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč bych šel do kina na romantický muzikál je, světe div se, kluk. Bohužel, nikomu jsem se nelíbil, takže jsem šel s holkou. Zkažené rande mělo ale pozitivní háček, mně totiž stačila dvě zaručená herecká jména a hodnocení 86 %. Už od prvního čísla vám je jasné, že La La Land srší pozitivismem, barvičkami, hravostí scén, jednoduše ten režisér si to užívá na 120 %, což se projevilo na výsledku a mě to bavilo snad stejně jako jeho. Tenhle fakt ovlivnil mé subjektivní pojetí délky filmu. Neskutečně to uteklo. Písničky jsou chytlavé a hlavní duo je vyhodilo na úroveň, jakou jsem sám nečekal, zejména pak Emma Stone. Vzhledem dost obyčejná holka, ale do prdele, tohle je můj oscarový favorit! Závěrečná scéna je třešničkou na dortu a esencí toho, jak jedinečně nám filmy mohou zprostředkovat emoce a toho, proč miluji filmy. ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Bizardní záležitost. Chazelle má ze svého vyfuckování lásky asi velké trauma, když už to řeší dva filmy v řadě. Oceňuju ztrátu cynismu a odvahu upřímně snít. Ale na mě zbytečně a zbaběle moc, chtěl bych něco čistšího. ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Prvních patnáct minut se to tváří jako tuctový připitomělý muzikál. Následuje krásná obrazová hudební záležitost pro snílky s originálním romantickým příběhem. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

La La Land měl sice Oscara za nejlepší film asi tak na minutu. Ale to nemění na tom, jak moc úžasnej a kouzelnej film to je. Film o lásce, lásce k muzikálu, jazzu, filmu a starýmu Hollywoodu. Ale taky film o tom, jak moc důležitý jsou sny. A jak je důležitý se jich držet a plnit si je. Úžasnej soundtrack, Emma Stone a Ryan Gosling pak film jako komplet vynášej do nebes. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama