Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 15

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

movemat 

všechny recenze uživatele

Najlepší muzikál z moderného prostredia, ktorý si postavil príbeh až na primitívne jednoduchej linke ale podáva to s takou príjemnou prirodzenosťou a krehkou eleganciou, že si len užívate minútu za minútou - každú scénu, každú choreografiu, každú pieseň, každý dialóg. Dovtedy nenápadná hviezdička filmového neba Emma Stone tu zažiarila takou silou, že polovica z filmového zážitku stojí na nej. Nečudo, že brala jednu cenu za druhou. Čo stojí za zmienku je aj hlavný hudobný motív, ktorý sa vo filme opakuje a dáva mu správnu melancholickú atmosféru. A záver filmu - to je nádherný audiovizuálny a emocionálny mix, ktorý povyšuje tento snímok do absolútnych výšin. ()

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku slabé ale našťastie len cca prvých 15 minút. Potom sa to začalo zlepšovať a nastolený trend pokračoval až do konca. Veľmi pekná kamera a celkovo to filmové prostredie. Scéna, kde kamera švunguje z jednej strany na druhú ako vo Whiplash bola fajn. Herecké obsadenie výborné. Príbeh taký filmový a pekný. Ten koniec bol pekný, zároveň smutný a veľmi silný. Dobrý pomer skladieb a normálneho filmu. Výborný soundtrack, keď nebudem počítať úvodné 2 skladby. Jazzová hudba sa tam veľmi hodila. Najprv som sa obával, že to bude ďalší nudný muzikál ale nakoniec príjemné prekvapenie a preto dávam lepšie 4*. ()

Čiban 

všechny recenze uživatele

La La Land je milostný příběh, ale přišel mi realističtější než většina romantických filmů. Emma Stone hraje Miu, servírku, která sní o tom, že se stane herečkou. Ryan Gosling hraje Sebastiana, který sní o tom, že se stane jazzovým hudebníkem a otevře si svůj klub. Mia ale jazz nesnáší. Vypadají jako lidé, kteří si nejsou souzeni, ale díky drobným okamžikům se vzájemně sbližují, až to nakonec přeroste v něco víc. Líbilo se mi, že celý jejich romatický poměr začal jako platonické přátelství a ne hned sexem. Takhle to bylo daleko romantičtější. Film má díky jasným a zářivým barvám v dekoracích a kostýmech výraznou atmosféru 60. let. Na rozdíl od mnoha muzikálů tam hudební sekvence nikdy nebyly přehnané (jen ten začátek mne možná trochu překvapil :D ). Po většinu času byly tlumené, účinné a krásné. Emma byla skvělá. Cítil jsem každou její emoci- radost, štěstí, touhy i smutek. Ryan se mi zde velmi líbil..a za mne perfektní.  Určité části filmu jsem nepředpovídal a byl jsem překvapen, což se mi líbilo stejně jako prvek v závěru filmu "Co kdyby..." ()

wennyy 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že muzikál je vstupenka do ženských kalhotek, ale ono hovno. Radši si zajděte do bordelu, to je jistota aspoň. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

95 %. Chazellova druhotina o (ne)plnění snů a promeškaných příležitostech se zamýšlí nad vnitřní pří mezi vlastním přesvědčením a nutností kompromisu, tedy vyvážením rozumového a emočního. Je křehká i drsná, stylizovaná i realistická. Má prostě vše. Jistě, předvídavosti a formální schematičnosti se ani zde místy nelze vyvarovat, nicméně to není ani náhodou hloupé a poetičnost celkového podání to kompenzuje. Skvělá muzika, dialogy a vlastně dost trefná a zamyšlení hodná moudra (worship everything and value nothing, become revolutionary when being traditional). Výborné a především uvěřitelné obsazení celou látku posouvá ještě o úroveň výš. Nejsem úplný fanoušek (všech) muzikálů, ale tady to zkrátka (všechno) funguje jakoby nezištně. Závěrečné desetiminutovky mě pokaždé dostanou… ()

Recenzon 

všechny recenze uživatele

Na to, že mi filmy v tomhle žánru nic neříkají a nijak je nevyhledávám, tak toto je pro mě překvapivě skvělý film. Začátek na mostě je ohromně hravý a veselý (moc se mi líbil). Celkově celý film je kreativně natočený a věřím, že pro každého by to byla pastva pro oči. Hudba a taneční choreografie je tak perfektní, že bych si dal pěstí, kdybych proti tomu vůbec řekl něco špatného, a tak jenom dodám, že to je dokonalý. Hlavní duo herců bylo vybráno na jedničku a i ta chemie je dobře odvedená a s obsazením jsem více než spokojen, i když trochu jsem tam chtěl vidět víc J.K. Simmonse, ale to nevadí. U konce mi bylo trošku do breku. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

La La Land sa nevie rozhodnúť čím chce byť. Ako spojiť nostalgiu so súčasnosťou? IPhone s Fredom Astairom? La La Land je sentimentálnou baladou plnou snov, reality a boľavých srdcí, ktorá odkazuje k žánru, ktorý je polomŕtvy ako ten jazz, s ktorým kedysi podobne dominovali celému druhu umenia. Je to film, ktorý sa snaží byť moderným, nostalgickým, pre romantikov i realistov, snílkov i cynikov, snaží sa zapáčiť ako Emma Stone na konkurze, ale nedarí sa jej to úplne. Tak trochu muzikálový Woody Allen. Ale i tak silné 4*. V niektorých momentoch 5*. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Silné 4. Odpoveď na "také filmy sa už v Hollywoode netočia." Príjemne starosvetsky priamočiary naratív vylepšený dokonalým záverom. Muzikálovosť nevadí, dokonca prvá pieseň veľmi teší a tá spoločná za klavírom je strašne milá. Navše Gosling je frajer a Stone je nepekne pekná. Výborné. ()

Metalicum 

všechny recenze uživatele

La La Land je film z jine doby. V dnesni dobe sede moralky a vetsi touhy koukat po spolecenskych problemech je pribeh dvou lidi, jejichz problemy nejsou prilis zasadni ani otazkou zivota a smrti, a kteri jsou obklopeni civilizaci a Hollywoodskym pozlatkem, prece jenom trochu naivni. Nicmene tenhle nostalgicky navrat do let minulych a jednodussich je natolik precizni ze i mne, vecnemu cynikovi, malem slza ukapla. Je to proste nadherny film. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Přála bych si, aby se tento FILM pouštěl jako příklad všem tvůrcům muzikálů pro Disney Channel, aby viděli, jak má vypadat pořádnej muzikál s nádhernou hudbou a choreografií, který lidi dojme, zaujme a občas pobaví. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Když jsem před pár měsíci četl článek kde Tom Hanks prohlásil "Jedná se o něco naprosto nového, něco co si nedokážeme ani představit, a že děkuje bohu, že se něco takového podařilo v současném studiovém systému protlačit ke zdárnému dokončení" měl pravdu! LaLaLand si mě podmanil hned po úvodní scéně a ždímal ze mě emoce až do strhujícího závěru! Neskutečný, impozantní, jedinečný! And the Oscar goes to..... ()

PetrC. 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na zlaté časy filmových muzikálů. Ale stejně jako jazz nemá nabídnout jen bezduchý relax, ani tomuto muzikálu nechybí vážnější pointa. Přes pozvolný rozjezd totiž graduje do fenomenálního finále. Kromě hudby a práce s kostýmy si snímek zaslouží pochvalu také za účelné využití ústřední písně 'City of Stars' – aspektu, který je vlastní filmovým klasikám, ale v posledních letech takřka z kinematografie vymizel. 81 % ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Neskutočný gýč, ktorý mi pripadá ako robený pre hercov a nie pre divákov. Nerozumiem takému vysokému hodnoteniu, ja som sa dve hodiny fakt nudila. Emma Stone mi neskutočne vadí a obzvlášť v La La Lande vyzerá strašne. Strašne škaredo. 1* za Goslinga a 1* za retro spracovanie. 2* ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Tento film se zapíše tučným písmem do dějin kinematografie a bude se o něm učit na školách. A tak nějak příznačné je, že to člověka nenapadne hned po skončení filmu, ale až se mu trochu rozleží v hlavě. Emma je tu naprosto kouzelná a Gosling opět baví. A ty chvíle před koncem filmu, to je zásah do srdce. ()

Bazinka 

všechny recenze uživatele

V několika momentech jsem měla chuť tleskat, mnohokrát jsem se přistihla, jak plátno sleduji s hltavým pohledem a lehce dětským úsměvem, závěr mě dohnal k slzám, a to je prostě ono - je to spektákl, mě si získal od prvních vteřin...hlubokomyslná analýza střihu a kamery by jistě vydala minimálně na seminární práci, ale já si prostě užívám zcela a jednoznačně ten silný zážitek jakožto divák, toť vše. ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Geniální, výtečné, prostě nemám slov. Čekal jsem ledacos, ale nejlepší film posledních dvou let tedy ne. Komorní muzikál se silným příběhem. Nemusí jistě sednou všem, ale pokud ano, je to na opakovanou návštěvu kina. Více zde. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama