Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho rána vtrhne do Karlova domu policie se zatykačem. Ať už je obviněn z čehokoliv, musí to být něco, pro co nemá nikdo ani sebemenší pochopení. O několik měsíců dříve: Karl vykonává náhradní vojenskou službu na geriatrickém oddělení a je fascinován jednou svéhlavou pacientkou. Zatímco v soukromém životě si začne milostný poměr se svou láskou ze školních let, v nemocnici se pomalu rodí jeho láskyplný vztah ke starší dámě. Jedné noci se oba sblíží víc než je dovoleno... (Das Filmfest)

(více)

Recenze (1)

pipapa 

všechny recenze uživatele

Karl, 27let, je psychicky poněkud nestabilní a velmi citlivý, pravděpodobně vlivem přehnané láskyplné péče své matky, která je na něj již od jeho útlého dětství sama. Karl nezná zlo a jakákoli křivda nebo neporozumění pro něj znamenají velké psychické otřesy a situaci, ve které se neorientuje a neumí se bránit. Život s matkou v něm snad také vyvolává silnější emoce vůči starším ženám. Jeho kdysi školní láska, která mu znova začíná nadbíhat, ho příliš nezajímá, zatímco navazuje silný citový a lidský vztah s pacientkou, 87let, na oddělení pro více či méně opuštěné pacienty se stařeckými chorobami, kde koná náhradní vojenskou službu. Tento vztah je oboustranný a naplńuje oba něčím novým, smysluplným a dříve zapšklá a smutná pacientka se mění, je veselejší a št´astnější, kvete, Karl se stává smyslem zbytku jejího života. Vztah nabírá na intenzitě a přirozeně přerůstá v oboustranný vztah sexuální. Bohužel je tato "aktivita" náhodně objevena žárlivou a závistivou kolegyní a věci dostanou rychlý spád...Oběma hlavním představitelům bylo při natáčení filmu opravdu 27 a 87 let! Své role zvládli excelentně. Nás ženy určitě potěší sprchovací scéna s přitažlivým Danielem Sträßerem...Film ukazuje velmi ožehavé téma, kde všechno závisí na způsobu interpretace a na míře porozumění či neporozumění těch, kteří soudí. ()

Galerie (9)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama