Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (646)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z dlhého radu filmov, ku ktorým je vhodné vedro pukancov, 2 litre coly a k tomu nejaké domáce vyžúvatko. Nenáročný pukanec, kvalitatívne porovnateľný s jednotkou, aj keď tu odpadá zábava v podobe psychológie skupiny a kryštalizácie charakterov. Tieto nedostatky sú ale našťastie vyrovnané väčšou akčnou porciou. Vizuálne je film síce pekne spracovaný (páčilo sa mi hlavne postapo prostredie), duševne je však vhodný akurát len tak na oddych a nenáročný očný relax. Alebo som už starý? V každom prípade trojky sa trocha začínam obávať, námet už ďalej nemá čo ponúknuť. 60/100 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Čistě řemeslně je to celkem o.k. (má to působivou výpravu postapokalyptického světa), nicméně můj dotaz směřuje k literární předloze: kdo píše tyhle verbální průjmy a hlavně - kdo je pak čte? Twilight, Divergence, Labyrint, Hunger Games - prostě jeden literární výblitek vedle druhého, vše zřejmě určeno pro teenagerovské čtenáře, jejichž duševní svět nechápu a ani nechci. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wes Ball je génius, s takovým rozpočtem a podle nijak oslnivé předlohy vykouzlil doslova zázraky.Žádná filmová adaptace všech těch knižních hitů o mladých pro mladé, které jedou poslední roky jako na běžícím páse se na Labyrint ani zdaleka nechytá.Twilight, Divergence, Hunger Games....ani jedna verze se nemůže pochlubit tím, co mají oba díly Maze Runnera a to je talentovaný a hlavně evidentně nadšený režisér.Jednička mě hodně překvapila a skoro až fascinovala tím, jak mě děj zaujal.Bez mučení a nepokrytecky přiznám, že dvojka je místy neskutečně naivní a ty neuvěřitelné dějové a hlavně neustále náhody opravdu až příliš byly do očí.Na druhou stránku asi musím prostě sugestivně film lehce nadhodnotit, protože mě ta látka celkově chytla.Postavy jsou sympatické a hrají je hlavně výteční herci.Efekty a vizuální stránka jsou vzhledem k rozpočtu něco neskutečného a mám ten pocit, že po třetím díle bude Wes Ball v Hollywoodu velice žádaným zbožím.Od začátku do konce se něco děje a i když mě lehce nudila ta pasáž na tý párty a až moc se povídalo, pořád to nemá ve světě z filmovaných knižních brakových bestsellerů žádnou konkurenci a takový třetí díl Hunger Games je proti dvojce Labyrintu doslova tupá megasračka.Navíc miluju postapo filmy a tady jsem se dočkal naloženo úplně všeho, čeho jsem se dočkat chtěl a Paesano by si zasloužil za svojí hudbu potlesk ve stoje, něco tak úchvatného a strhujícího už jsem nějakej pátek neslyšel.Ve všech ohledech není tenhle film žádný art, ani žádný hluboce inteligentní skvost, ale je nadupaný výtečnou akcí, ubíhající stopáží, napínavým dějem, dobrými herci, vymazlenou vizuální stránkou a strhující hudbou.Jednoznačně nejlepší filmové zpracování knížek tohodle typu a že to někomu neleze do hlavy a hází tu dvojky a odpady....spláchnout vás do kanálu všechny.95%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

http://www.csfd.cz/film/335996-labyrint-utek/komentare/ - Ale nezačlo. Dokonce se nám poztrácel i zbytek toho původního. Začátek je sice nadějný, neboť naši kamarádi poznávají jakéhosi ventilačního plaza, co je vyvede z omylů, a akce nabírá na obrátkách. Pak se však rozpočet i myšlenka dosti vyčerpaly na rozmáchle pojatých scénách a scenériích, obsahujících běh před hnusoidy v rozličných prostředích, běh před korporátníky v těchže, běh do roklinky etc. Závěrečné drama v dunách je jasným příkladem toho, kam vede extrémní zchudnutí, co se tvůrčích sil či dolarů týče. Strašnej šit. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokračování teen scifáren vesměs nedopadá dobře. Zajimavá myšlenka vyprchá s prvním dílem a ostatní díly se jen vezou na slávě a nic dalšího nepřinášejí. Podobně jako u pokračování Divergence je podle mě tohle jen zbytečné natahování. Jinak opět jde o kvalitní zpracování, jen tomu chybí pořádná zápletka a lepší děj. Jen samé utíkání prostě nestačí. :-) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 61 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama